Conecteaza-te cu noi

Campulung

ÎPS Calinic i-a luat funcţia protopopului Jenică Matei

Avatar

Publicat

in

Prjenica mateieugeniu matei pictura in bis valea popiiotopopul de Muscel Eugeniu (Jenică) Matei a fost suspendat din funcţie de Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic.
În data de 22 ianuarie 2015 Arhiepiscopia a transmis către Protoieria Câmpulung Muscel o decizie de suspendare a protopopului Matei pentru o perioadă de o lună de zile, mai exact până în data de 22 februarie. Motivele suspendării sunt momentan sub secret bisericesc, însă în cele 92 de parohii din subordinea Protoieriei muscelene este mare forfotă, fiind vehiculate o serie de nereguli în contabilitatea instituţiei.
Pe moment, funcţia de protopop a fost preluată de secretarul Protoieriei, părintele Gheorghe Vişoiu, numit interimar, pe o perioadă de 30 de zile, de către ÎPS Calinic.
Preotul Eugeniu Matei a ocupat funcţia bisericească vreme de 21 de ani, din anul 1994, şi mulţi îl vedeau încă cinci ani de aici înainte pe post de protopop, adică până la vârsta pensionării.
Potrivit statutului BOR noul protopop va fi numit de către ÎPS Calinic, cel mai probabil după data de 22 februarie.

Este de subliniat că pe unul din pereţii Bisericii din Parohia Valea Popii, din comuna Mihăeşti, este pictat chipul preotului profesor, Eugen Nicolae Matei, alături de Sfinţi.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

 1. Avatar

  ION

  13 februarie 2015 la 21:08

  Sătenii din satul Valea Popii, comuna Mihaesti, sunt foarte suparati, ca protopopul Matei s- a pictat în biserica de la Valea Popii pe banii localnicilor
  Acest lucru nu i-a fost de ajuns, i-a pictat și pe copiii săi, Maria Robert și Casiana.
  Se spune ca lupul isi schimba parul dar naravul ba. Nu le-a fost de ajuns ca s-au zugravit in Biserica pe banii satenilor s-au confruntat si cu o sustragere la acel moment de vre-o 400 milioane lei.
  Nu degeaba s-a ajuns la acest moment la un furt de 5,2 miliarde lei

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Duminica incendiilor în Argeș – Bărbat mort după ce a ars de viu

Avatar

Publicat

in

De

Pompierii argeseni au avut astazi, duminica 9 august, parte de o zi agitată, plină de intervenții, cele mai multe la incendii de vegetație. Unul dintre incendii de vegetație a avut loc la Calinesti si soldat cu victimă. Incendiul a fost lichidat de către pompieri, iar echipajul SMURD a efectuat on zadar manevre de resuscitare bărbatului care, se pare, a fost tocmai cel care daduse foc miristii. Pacientul în vârstă de 64 de ani a suferit arsuri de gradele 3 și 4 pe aproximativ 40% din suprafața corpului și din păcate nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Incendiul s-a manifestat la aproximativ 300 mp de vegetație uscată.
La un alt incendiu de vegetație uscată au intervenit pompierii cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Acesta a avut loc în vecinătatea A1 la km 118.

De asemenea, un incendiu la un solar cu o suprafață totală de aproximativ 32 mp, a avut loc in comuna Albota, strada Sorești. Intervin pompierii cu o autospecială de stingere cu apă și spumă

Publicitate

Spry seara, un incendiu la câțiva paleți din lemn a fost semnalat în apropiere de Kaufland Câmpulung. Intervin două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD cu o ambulanță

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ȘOCANT! UN JANDARM S-A ÎMPUȘCAT CU ARMA DIN DOTARE, LA BARAJUL VIDRARU

Avatar

Publicat

in

De

Descoperire șocantă, în această dimineață, la Barajul Vidraru! Un jandarm a fost găsit mort după ce s-a împușcat cu arma din dotare.

Acesta era în vârstă de 45 de ani, angajat din anul 2005 și a lăsat în urma sa o fetiță. Plutonierul major Popa Claudiu, a fost găsit fără suflare în postul de paza, cu arma lângă el.

Publicitate

Potrivit informatiilor, bărbatul primise ieri o condamnare cu suspendare pentru o infracțiune la regimul rutier (pentru conducere sub influenta alcoolului), dar nu era o sentința definitiva.

Revenim cu detalii….

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend