Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

IPOCRIȚII DIN PSD ARGEȘ: PREȘEDINTELE CJ ȘI PRIMARUL PITEȘTIULUI, GREȘELI DE MILIOANE DE EURO (C.P.)

Avatar

Publicat

in

Doi dintre liderii PSD Argeș, președintele Consiliului Județean, Ion Mânzînă și primarul Piteștiului, Cristian Gentea, încearcă să îi convingă pe argeșeni că nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le miroase! Adevărul este însă complet diferit de ceea ce lasă să se înțeleagă cei doi pesediști, la PSD Argeș pasarea responsabilității devenind o regulă. Consilierii locali ai PNL, dar și consilierii județeni liberali, nu vor fi părtași la jaful organizat și instrumentat de reprezentanții PSD și vă vor arăta, ori de câte ori va fi cazul, cum stau lucrurile de fapt.

PRIMARUL GENTEA, IMPLICAT PÂNĂ ÎN GÂT ÎN AFACEREA WC-ULUI SMART

În scandalul reabilitării Pieței Primăriei, la doar 14 ani după ultima lucrare de acest fel, primarul Cristian Gentea nu vrea să își asume nicio responsabilitate, aruncând toată răspunderea pe “ctitorul” Cornel Ionică, fost primar al Piteștiului, în prezent consilier local PSD. Deși îl arată obsesiv cu degetul pe fostul edil când vine vorba de investiții controversate (vezi cazul Pieței Primăriei, al Bazinului Olimpic sau al mașinii de gunoi cu macara stricată în garanție) primarul Gentea îl păstrează în echipa consilierilor locali pe Cornel Ionică. Ce nu se spune este însă că primarul Cristian Gentea nu a fost deloc străin de deciziile luate de administrația piteșteană. Astfel, Gentea a fost ani de zile consilier local, președinte PSD Pitești și președinte al Comisiei de Urbanism din Consiliul Local Pitești. Din funcțiile deținute, Gentea se putea opune investițiilor la care, astăzi, îi este rușine și să taie panglica. “Veceul smart”, după cum spune chiar dânsul, de 400.000 euro, nu s-a teleportat în proiect, așa cum nu a făcut-o nici “ovoidul” de canalizare fix sub noua Sală Polivalentă! Apropo de ovoid, Gentea a fost membru în Adunarea Generală a Acționarilor de la Apă Canal 2000 SA mult timp, până să ajungă primar, controlând cam tot ce se putea în cea mai profitabilă societate a municipalității. Milioanele de euro pe care piteștenii trebuie să le suporte, din buzunarele lor, pentru gafele administrației social-democrate, sunt o problemă. Dar Cristian Gentea nu se poate spăla pe mâini și nu poate spune că nu a participat la deciziile care iată, îi costă foarte scump pe piteșteni.

MÎNZÎNĂ, FOST VICEPREȘEDINTE CJ, “DESCOPERĂ” CU SURPRINDERE PROBLEME LA INSTITUȚIILE DE CULTURĂ

Fost vicepreședinte al Consiliului Județean, acum președinte, Ion Mînzînă se face că descoperă apa caldă și problemele din instituțiile de cultură păstorite de CJ Argeș. În timp ce se cheltuiau milioane cu instituțiile respective, unele inventate doar pentru interese personale, precum Centrul Cultural Județean, Mînzînă vota cu două mâini bugetele și nu se mai plângea de nimic. Un audit devastator demască însă jaful de la Teatrul “Alexandru Davila” din Pitești, instituție de cultură administrată de Consiliul Județean, de pe vremea când aceasta era condusă de managerul Nicolae Poghirc. Cu subvenții de la Consiliul Județean de aproape 10 milioane lei în 2018 și peste 12 milioane de lei în 2019, Teatrul a avut venituri proprii neglijabile. Auditul a evidențiat o serie de probleme, atât în ceea ce privește cheltuirea banului public, cât și inventarierea și evaluarea bunurilor deținute.

Ca să exemplificăm nepăsarea care i-a caracterizat pe cei care au condus cea mai mare instituție de cultură din județ, în interiorul clădirii se regăsesc două picturi murale (fresce), care nu au fost evaluate și asigurate. Clădirea Teatrului ,,Alexandru Davila”, construită în anul 1948, a fost îmbogățită ulterior, în 1973, cu vitralii și fresce pictate de Sorin Ilfoveanu, Dan Broscățeanu și Stefan Câlția. Cele două picturi murale, deosebit de valoroase, nu au fost însă evaluate de fostul manager și au lipsit din inventarul anual al instituției.

Ca să paseze responsabilitatea, Ion Mînzînă încearcă acum să arunce cartoful fierbinte în mâinile managerului interimar, îndrăgitul actor Constantin Cotimanis. Acesta nu putea face minuni într-un an caracterizat de criza sanitară, în care instituțiile de cultură au avut foarte mult de suferit. Și-a atras însă simpatia colegilor de la teatru și a dovedit că există speranță pentru o instituție de cultură măcinată, până nu demult, de scandaluri și conflicte interne. Președintele Mînzînă știa însă de mult timp de problemele uriașe ale Teatrului Davila, fiind complice la acțiunile celui care a condus Consiliul Județean înaintea sa. La fel cum știa și despre colabărările dubioase și oneroase de la Centrul Cultural Județean, condus de Araxy Negoșanu, dar despre care nu a spus nimic. Salutăm decizia conducerii CJ Argeș, care i-a prelungit contractul pentru încă două luni managerului interimar Constantin Cotimanis, dar acest gest nu arată altceva decât că mai-marii Consiliului Județean Argeș s-au înșelat amarnic și au evaluat greșit activitatea unui om care a dorit doar să-și facă datoria, cu pricepere și pasiune.

Departamentul de comunicare al PNL Argeș

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Emil Boc, mesaj pentru liderii USR PLUS: ‘Nu guvernăm pe la colțuri, ci guvernăm o țară. Avem o pandemie de gestionat’

Avatar

Publicat

in

De

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a reacționat după decizia premierului de demitere a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și afirmă că USR are de trecut cel mai important test politic de până acum:  ”Nu ne luăm mingea și plecăm”.

Într-o intervenție care a avut loc miercuri la Antena 3, Boc a afirmat că atunci când se erodează încrederea într-un ministru, premierul e obligat să îl remanieze, iar coaliţia trebuie să meargă mai departe.

„USR trebuie să-şi pregătească alt ministru (…) Nu guvernăm pe la colţuri, ci guvernăm o ţară. Nu ne luăm mingea şi plecăm. Avem o pandemie de gestionat (…) Din mers o persoană trebuie să preia conducerea la Sănătate. Trebuie asigurată infrastructura pentru vaccinare, avem lucrurile legate de ATI. USR are cel mai important test de până acum. E un partid sau e o adunare politică”, a declarat Emil Boc.

Coaliția de guvernare, sub semnul întrebării. Barna: „Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS. Demiterea lui Vlad Voiculescu, o decizie unilaterală și imatură politic”

Vicepremierul Dan Barna a făcut declaratii de la 15.00. Este prima ieșire publică a lui Barna după ce premierul Florin Cîțu l-a demis pe Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

„Premierul Florin Cîțu a luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliţie de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România şi până azi aşa au fost luate deciziile comune. Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru.”

„Am discutat cu președintele României și vom găsi o soluție privind interimatul la MS. Nu există nicio evaluare pentru decizia pe care premierul si-a asumat-o unilateral. Cerem o întâlnire de urgență a Coalției pentru a avea un dialog responsabil pentru retragerea sprijinului politic al premierului Cîțu, conform Gândul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Se strânge lanțul în jurul fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. DIICOT a preluat plângerea privind accesarea datelor din Registrul Electronic de Vaccinări

Avatar

Publicat

in

De

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a preluat plângerea depusă de Corpul de control al prim-ministrului privind accesarea de către Ștefan Voinea, consilier onorific al fostului ministru Vlad Voiculescu, a Registrului Electronic Național de Vaccinări (RENV), folosind o parolă a Ministrului Sănătății.

Plângerea a fost depusă pe 9 aprilie la Parchetul General, iar cauza a fost preluată de DIICOT, informează agerpres.ro.

Verificările efectuate de Corpul de control al prim-ministrului la Ministerul Sănătăţii şi la celelalte instituţii din subordinea sau coordonarea Guvernului, care au atribuţii legale în privinţa gestionării platformei de vaccinare, au arătat că, pe data de 7 martie 2021, într-o jumătate de oră, au fost 181 de încercări nereuşite de acces la platforma RENV printr-un cont solicitat de Ministerul Sănătăţii, iar tentativele de accesare sunt de la o adresă IP găzduită pe un server privat din Germania.

Guvernul a explicat, într-un comunicat de presă, că accesul în acest sistem se face prin username şi parolă de către: vaccinatori (centre de vaccinare), Direcţii de Sănătate Publică, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, populaţie. Singura condiţie de acces este utilizarea unui IP (internet protocol) din România.

În urma solicitărilor repetate ale reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, Institutul de Sănătate Publică a acordat accesul ministerului la RENV pentru o interfaţă separată, care conţine doar date numerice, utilizând contul: ‘monitorizare_minister’.

„Ministerul Sănătăţii a nominalizat patru reprezentanţi care au avut acces la datele din RENV, utilizând contul „monitorizare_minister” fără a exista un act administrativ de delegare/încredinţare a unor atribuţii, de stabilire a responsabilităţilor şi a limitelor de competenţă sau care să stipuleze perioada de la care au acces la platformă. La data de 07.03.2021, într-un interval de aproximativ 30 de minute, au existat 181 de încercări nereuşite de acces la platforma RENV utilizând contul „monitorizare_minister” (alocat MS) de pe un IP găzduit pe un server din afara graniţelor României (server privat din Germania)”, se arată în comunicatul Guvernului.

Sursa citată subliniază că „regimul juridic insuficient definit şi reglementat al consilierului onorific poate crea un mecanism de eludare a regimului incompatibilităţilor şi al conflictului de interese prevăzut de Legea nr. 161/2003”, deoarece, „prin încredinţarea unor atribuţii specifice unui funcţionar public (în sensul larg al noţiunii), respectiv accesul la date sau informaţii din cadrul unei/unor instituţii publice, consilierului onorific nu îi sunt stabilite şi responsabilităţi în domeniul incompatibilităţilor şi al conflictului de interese”.

În replică, Ministerul Sănătăţii preciza, pe 9 aprilie, că Ştefan Voinea avea dreptul să acceseze baza de date Registrului Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) fără nicio formalitate suplimentară, informaţiile accesibile Ministerului Sănătăţii nu sunt secretizate, iar procesul de transparentizare a datelor privind vaccinarea împotriva COVID-19 se înscrie în coordonatele legale care prevăd dreptul oricărui cetăţean de a avea acces la informaţiile publice.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend