Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ionuț Stroe, PNL: Mitingul organizat de AUR chiar azi arată că sunt mai degrabă în serviciul Rusiei

Publicat

in

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că mitingul organizat duminică de AUR este „o nouă provocare la mai multă dezordine şi conflicte sociale”, susţinând că, prin gesturile făcute, „acest partid arată mai degrabă ca un agent de serviciu al Rusiei în ţara noastră”.

„Mitingul de azi al AUR este o nouă provocare la mai multă dezordine şi conflicte sociale. Mesajele sunt aceleaşi de ură şi instigare, iar poleiala cu ‘miting pentru pace’ este doar o glumă periculoasă. Românii arată în aceste zile cu totul altceva decât vrea AUR să propage – arată un suflet mare şi unitate în faţa problemelor – nu divizare şi conflict, singura temă reală pe care au promovat-o mereu partidul AUR şi George Simion. Prin toate gesturile făcute de AUR şi liderii săi, în ultimele luni, acest partid arată mai degrabă ca un agent de serviciu al Rusiei în ţara noastră”, a scris Stroe, pe Facebook.

El a menţionat că a văzut „des” lideri şi persoane asociate partidului AUR care îndemnau la „o apropiere” de Rusia.

„Din păcate, George Simion pare un actor distribuit într-un rol care e menit mai degrabă să divizeze şi să creeze agitaţie în societate. Încercarea de a-şi continua mitingurile şi acţiunile sale – chiar şi în aceste condiţii de tensiune şi război la graniţe – arată nu doar lipsă de empatie, ci şi o agendă extrem de dubioasă şi mai degrabă diversionistă. Am văzut prea des, înainte de acest război, chiar şi în săptămânile trecute, lideri şi persoane asociate acestui partid care îndemnau la o apropiere de Rusia sau care aveau mesaje de curtoazie destul de transparente faţă de Putin şi regimul său. E timpul să le dăm măştile jos”, a transmis Ionuţ Stroe.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO – Pericol la Sala Sporturilor din Arad: Arsenal de luptă descoperit în rucsacul unui tânăr la intrarea la un meci de baschet

Publicat

in

De

Jandarmii au descoperit un adevărat arsenal de luptă în rucsacul unui tânăr care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad la un meci de baschet feminin.

Jandarmii arădeni care asigurau ordinea publică la meciul de baschet feminin între UAV Arad și Rapid București au descoperit un bărbat in vârstă de 21 de ani care încerca să intre în Sala Sporturilor din Arad cu un rucsac în care deținea un întreg arsenal de luptă.

Jandarmii au găsit în rucsac o petardă cu fitil, 3 cutii de materiale pirotehnice, un pumnal de 16 centimetri și un lanț invelit in material textil de un metru lungime.

Tânărul le-a spus jandarmilor că a cumpărat bunurile din București și că le poartă permanent cu el pentru autoapărare.

Jandarmii au întocmit actele de sesizare, care împreună cu bunurile, vor fi predate IPJ Arad în vederea continuării cercetărilor.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

SUA: Democratul Hakeem Jeffries devine primul afro-american ales liderul unui partid în Congres

Publicat

in

De

Hakeem Jeffries a fost ales miercuri de colegii săi din Partidul Democrat ca lider al acestora în Camera Reprezentanţilor, înlocuind-o pe Nancy Pelosi, transmite AFP.

Hakeem Jeffries devine primul afro-american care va ocupa astfel de responsabilităţi în Congresul american.

Votul de miercuri s-a desfăşurat cu uşile închise, iar Jeffries a fost singurul candidat, potrivit Agerpres.

În vârstă de 52 de ani, el deţine posturi de responsabilitate în statul major al democraţilor începând din 2019.

Alegerea sa marchează un schimb de generaţie semnificativ în Congresul american, Hakeem Jeffries fiind cu 30 de ani mai tânăr decât Nancy Pelosi, preşedinta (‘speaker’) Camerei Reprezentanţilor.

Pelosi a anunţat la mijlocul lunii că renunţă la funcţia de lider al democraţilor în viitoarea Cameră, spunând că vrea să lase locul unei ‘noi generaţii’. Ea va rămâne simplă reprezentată a statului California.

Din ianuarie, Jeffries va conduce tabăra democraţilor într-o Camera a Reprezentanţilor în care aceştia nu vor mai fi majoritari, după ce republicanii au câştigat controlul în urma alegerilor din noiembrie.

Chiar dacă majoritatea lor va fi mai redusă decât se prognoza, republicanii vor dispune de o putere în materie de inspecţie, pe care au promis că o vor folosi pentru o serie de anchete cu privire la felul în care preşedintele Joe Biden a gestionat pandemia sau retragerea trupelor din Afganistan.

Tabăra preşedintelui Biden şi-a asigurat totuşi controlul în Senat.

Lipsit de acum înainte de un Congres pe care l-a controlat total timp de doi ani, partidul preşedintelui democrat nu va mai putea trece mari proiecte legislative, o situaţie în care se va afla însă şi tabăra opusă, republicană.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend