Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ionuţ Simion, un nou mandat de preşedinte al AmCham România

Publicat

in

Membrii Camerei de Comerţ Americane în Romania (AmCham România) au ales cinci dintre cei 13 membri ai Consiliului Director, în cadrul Adunării Generale din data de 25 martie, Ionuţ Simion obţinând un nou mandat de preşedinte, potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în anul 2021 structura de conducere şi reprezentare a organizaţiei va avea următoarea componenţă: preşedinte: Ionuţ Simion, Country Managing Partner – PwC Romania; vice-Preşedinte: Anca Damour, Executive Board Member – Carrefour România; vice-Preşedinte: Cristian Sporiş, Vice-President, Head of Corporate Banking, Raiffeisen Bank România; trezorier: Alexander Milcev, Tax& Law Leader România, Partner – EY România, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu își încalcă una dintre marile promisiuni ale mandatului: pune cruce depolitizării

Totodată, membri ai Consiliului Director sunt: Omer Tetik, CEO – Banca Transilvania; Cristian Agalopol, Central & Eastern Head Securities and Capital Markets – Citibank; Dorin Pena, General Manager – Cisco Romania; Alexandru Reff, Country Managing Partner – Deloitte România; Ciprian Lăduncă, Managing Partner – LCL; Sevan Kaloustian, Managing Director – Janssen, Johnson & Johnson România; Alina Orban, Ad-interim Country General Manager – Microsoft România; Roberto Musneci, Co-Founder & Senior Partner – Şerban & Musneci Associates; Ionuţ Sas, VP of Tax, Payroll and Equity – UiPath.

“2021 a început şi pentru AmCham sub imperativul adaptării continue la evoluţiile globale şi naţionale care au impact asupra mediului economic şi social. Sunt onorat să pot continua alături de colegii din Consiliul Director misiunea AmCham de a contribui prin intermediul dialogului public-privat la identificarea celor mai potrivite măsuri pentru creşterea profilului investiţional al României, care să asigure prosperitate pentru afacerile derulate în România şi pentru români. Dincolo de gestionarea provocărilor generate de pandemie, România trebuie să beneficieze şi de oportunităţile unice aduse de aceasta. Suntem în egală măsură preocupaţi să contribuim ca organizaţie la consolidarea parteriatului strategic dintre România şi SUA, în special în plan economic, cu atât mai mult cu cât asistăm la o relansare a paterneriatului comercial transatlantic”, a declarat Ionuţ Simion.

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este de peste 25 de ani între cele mai reprezentative asociaţii ale comunităţii de afaceri din România, fiind recunoscută drept un promotor al dialogului public-privat pe teme ce privesc mediul de afaceri, politicile publice cu impact asupra economiei, competitivitatea României sau dinamica relaţiilor comerciale între SUA şi România.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Constantin Necula conferențiază de Ziua Internațională a Tineretului Ortodox

Publicat

in

De

De Ziua Internațională a Tineretului Ortodox, miercuri, 2 februarie, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va organiza conferința online intitulată „Întâmpinarea tinereții cu Hristos”, susținută de părintele Constantin Necula, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și va fi transmis live pe pagina oficială de Facebook a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților începând cu ora 19:00, scrie basilica.ro.

În cadrul aceluiași eveniment, va avea loc prezentarea cărții părintelui, întitulată: „Despre sensul vieții cu Mihai Morar și Părintele Necula”, apărută în anul 2021.

La final, va fi organizată o sesiune de întrebări și răspunsuri la care vor participa tinerii suceveni care au performat în diferite domenii, printre care și medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021, Ancuța Bodnar.

Conferința va fi moderată de către Daniela Ceredeev, inspector școlar pentru disciplina religie și coordonatoarea evenimentului.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Ce s-ar întâmpla dacă țara noastră ar fi atacată? Mircea Geoană: ‘Pentru România, orice atac ar atrage răspunsul Alianței noastre. Nu anticipăm riscuri la adresa securității statelor NATO, dar nu putem exclude’

Publicat

in

De

Aș vrea să facem o distincție între reacția NATO în cazul Ucrainei și cel al României. Pentru România, orice atac ar atrage răspunsul Alianței noastre. Când e vorba de Ucraina, NATO sprijină din punct de vedere practic și politic acest partener al nostru. Ați observat că sunt și state aliate care pe plan bilateral susțin capacitatea de autoapărare a Ucrainei.

Azi, pentru a fi extrem de clar, nu anticipăm riscuri la adresa securității statelor NATO, dar nu putem exclude, deși încurajăm dialogul, ca în Ucraina sau în jurul Ucrainei să existe elemente de natură militară sau acțiuni de destabilizare severă a acestui stat.

Noi vrem să arătăm, de o natură perfect credibilă, că suntem perfecți pregătiți să ne apărăm teritoriul și aliații,” a afirmat Mircea Geoană, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Secretarul general adjunct al NATO a precizat că demersurile Alianței se bazează mult pe detensionarea situației, pentru că niciuna dintre părți n-ar avea de câștigat dacă ar merge pe linia negocierilor dure. 

Sperăm în continuare ca în Ucraina Federația Rusă să înțeleagă că această cale pe care eventual ar putea să o aleagă este an care le afectează interesele și sperăm ca mâna întinsă spre dialog prin scrisoarea pe care am trimis-o să primească un răspuns favorabil.

Trebuie să arătăm Rusiei că trăgând linia între costuri și beneficii, între intervenție militară sau dialog ar avea numai de pierdut dacă ar alege, din nou, opțiunea militară.

Propunerile pe care NTAO le-a făcut Rusiei sunt grupate pe 3 zone tematice:

Cea legată de relația actuală între federația Rusă și NATO, Mosocva a decis să-și închidă Ambasada pe lângă NATO de la Bruxelles, și să suspende prezența militară și civilă a Alianței la Moscova. Un prim gest normal ar fi ca Rusia să redeschidă canalele de comunicare.

Al doilea calup tematic vizează sporirea transparenței și încrederii între cele 2 părți, cu privire la exercițiile militare, cu privire la postura militară a celor 2 părți, de exemplu de modul în care avioane sau nave militare ale NATO și ale Rusiei interacționează când se află în proximitate.

Al 3-lea calup tematic pe care l-am avansat în scris este legat de dezarmare, de control al armamentului și neproliferare,” a afirmat Geoană.

Înaltul oficial nord-atlantic a precizat că în setul de propuneri transmise Rusiei sunt punctate foarte clar și elementele care sunt de NEACCEPTAT într-o negociere.

Pentru noi ar însemna încălcarea unor principii fundamentale. Inclusiv retragerea trupelor NATO din România și Polonia face parte din această categorie, pentru că sunt acorduri și înțelegeri internaționale la care chiar Federația Rusă a achesat.

La fel de adevărat este că nu putem accepta ideea ca o țară europeană, în speță Ucraina, dar și Georgia sau chiar Rep. Moldova, care nu vrea să intre în NATO pentru că este un stat neutru, nu-și poate urma calea pe care o dorește pentru că cineva ar avea un drept de veto. Asta nu înseamnă că aderarea Ucrainei la NATO este iminentă.

Sperăm că după o analiză serioasă, înțeleg că la nivelul Kremlinului, Federația Rusă să revină către noi și să putem continua consiliul NATO-Rusia„, a mai afirmat secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, conform realitatea.net.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend