Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

IONEL PĂUNESCU, CANDIDATUL PRO ROMÂNIA LA FUNCȚIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGEȘ

Publicat

in

            Candidatul desemnat de PRO România Argeș la funcția de primar al Municipiului Curtea de Argeș este actualul consilier local, Ion Petre Păunescu.

“O administrație corectă și respect pentru oameni!”

           Reprezentantul PRO România intră în cursa electorală cu o echipă puternică și valoroasă și obiective serioase.

“Sunt gata să trec pe un palier superior în administrația publică locală din Curtea de Argeș și accept această provocare”. 

Încă de la înființare, de prin vara lui 2018, Organizația PRO România Curtea de Argeș tratează cu atenție și responsabilitate problemele și treburile comunității, iar echipa cu care vom porni în competiția electorală e hotărâtă să dovedească, prin muncă și proiecte sustenabile, viabile, necesare, faptul că locuitorii orașului Curtea de Argeș merită mult mai mult, o dezvoltare și o evoluție naturală și pozitivă din toate punctele de vedere, o administrație corectă și respect pentru oameni!”, spune Ion Petre Păunescu. 

“Seriozitate, competență, o înțelegere corectă a problemelor orașului!”

        Liderul PRO România Argeș, Bogdan Ivan, explică de ce Ion Petre Păunescu e cea mai bună opțiune pentru Primăria Curtea de Argeș.

„Ion Petre Păunescu este cel mai activ consilier local al municipiului Curtea de Argeș, prin activitatea de până acum dovedind seriozitate, competență, o înțelegere corectă a problemelor orașului, dar și o implicare serioasă în rezolvarea acestora. Alegerea dumnealui în funcția de primar ar fi un real CĂȘTIG pentru cetățenii acestui oraș atât de important și special în tot ceea ce înseamnă istoria românilor”, spune Bogdan Ivan.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre opoziția Austriei în Consiliul JAI: ‘Este exact ceea ce și-ar dori Rusia pentru această zonă. Instabilitate, crize politice, crize economice, schimbări de guvern’

Publicat

in

De

Politologul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultății de Științe Politice (SNSPA), a vorbit despre refuzul Austriei privind intrarea României în Schengen.

Politica este ca un joc de șah, în spatele fiecărei mișcări se ascund enorm de multe calcule. Nu aveau cum să cedeze austriecii, asta pentru că liderii austrieci s-ar fi compromis definitiv. Ne întrebăm, dincolo de interesele electorale pe termen îngust ale Austriei, au existat și alte interese? De exemplu, de a destabiliza țări din estul Europei, din apropierea zonei de război cu Rusia?

Eu cred că da. Nu cred că cancelarul austriac și ministrul de interne sunt agenții Rusiei, dar cred că într-un fel sau altul ideile acestea le-au fost sugerate din această direcție, pentru că totuși abia în urmă cu trei săptămâni au pus pe tapet problema migrației prin România și Bulgaria, în condițiile în care toate datele arată că această migrație nu există, că trece prin țara care tocmai a fost acceptată.

Toate aceste lucruri vor fi în mare măsură decontate de cei care se află la guvernare. În ceea ce priveşte imaginea sprijinul public, președintele și guvernarea, dar în interiorul guvernării vedem deja că se rup rândurile. Asta riscă să pună în discuție soliditatea Guvernului, adică exact ceea ce și-ar dori Rusia pentru această zonă. Instabilitate, crize politice, crize economice, schimbări de guvern.”, a spus Cristian Pîrvulescu, conform stirileprotv.ro.

Vezi și:

Politologul Cristian Pîrvulescu, despre atitudinea Austriei: ‘Este calculul pe care l-a făcut Rusia în momentul în care, prin interpuși, a sugerat această tactică electorală Partidului Popular Austriac, ale cărui relații cu Rusia sunt notorii’

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ciprian Dascălu, economist șef BCR: ‘Economia României ar putea crește anul viitor cu 2,1% ‘

Publicat

in

De

Ciprian Dascălu, economist şef BCR, a declarat că economia României ar putea creşte anul viitor cu 2,1%, iar inflaţia s-ar putea situa la 8,7% la finalul anului.

Forecast-ul nostru am spus: 2,1 creştere economică la anul. Ca să menţionez câteva ipoteze de background. Cred că principala ipoteză este creşterea din zona euro – 0,1% ca şi ipoteză de lucru. Ca să dau aşa o chestie de elasticitate, dacă de la acest – 0,1% ne ducem la -1/1%, deci o ajustare de un punct procentual într-o parte sau alta a creşterii din zona euro afectează prognoza de creştere pentru PIB-ul din România cam cu 0,7 – 0,8%. Cam asta e elasticitatea din modelele noastre.

Inflaţia, 8,7% pe final de an. Din nou, ipoteza că vor rămâne măsurile şi deja au fost aprobate, prelungite, măsurile de sprijinire la costurile cu energia până în 2025. Altă ipoteză este preţul petrolului. Dacă ne uităm la curba futures la petrol, pe finalul anului viitor preţurile sunt anticipate să scadă. Şi de aici este un efect dezinflaţionist şi de prima rundă, undeva cam la o scădere a petrolului cam de 10 % ar însemna efect de runda 1 undeva la 0,2 puncte procentuale în inflaţie. Şi efectele de runda a doua ajung undeva la 0,4%„, a spus Ciprian Dascălu, vineri, la conferinţa anuală a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), eveniment organizat cu sprijinul PwC România şi BRD-GSG, informează agerpres.ro.

În ceea ce priveşte dobânzile, el a afirmat că BNR şi-a încheiat ciclul de întărire pe rata cheie la 6,75% în noiembrie. Întrebat la cât vede dobânda cheia anul viitor, el a declarat că o vede constantă pe tot parcursul anului 2023.

De asemenea, Florian Libocor, membru fondator AAFBR, economist şef BRD-GSG, a declarat că în 2023 nu se poate vorbi de o recesiune în România, ci de o încetinire a ritmului de creştere. El a menţionat că anul viitor va fi unul al rezilienţei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend