Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ionel Dancă, despre competiția din PNL: ‘S-a transformat într-o preluare ostilă. Am ajuns din nou la 16-17%’

Publicat

in

Deputatul PNL Ionel Dancă, fost şef al Cancelariei premierului în perioada în care Executivul era condus de Ludovic Orban, cataloghează competiţia internă pentru preşedinţia PNL drept o “preluare ostilă” a partidului. Dancă reclamă că în filialele judeţene se remarcă “o disperare în formarea listelor de delegaţi la Congres”.

“Am venit în Partidul Naţional Liberal când era jos, jos de tot, am venit la muncă. Am venit când partidul era jos de tot, 16-17% în sondaje. Şi ştiţi ce este tragic? Am ajuns din nou acolo. (…) În loc să ne consolidăm, să venim că facem performanţă la guvernare ne-am trezit cu o competiţie foarte urâtă în Partidul Naţional Liberal pe care cu toţii ne-am fi dorit să fie o competiţie loială, dar s-a transformat mai degrabă într-o preluare ostilă a Partidului Naţional Liberal prin folosirea de instrumente mai mult sau mai puţin democratice. Şi nu înţeleg nici astăzi, că uitaţi-vă, suntem la finalul acestei competiţii, uitaţi-vă ce se întâmplă în filialele din ţară: este o disperare în formarea listelor de delegaţi la Congres, ce n-am văzut! Păi dacă e echipa câştigătoare de unde atâta disperare? Şi continuă, nu se opresc! Dacă au tranşat Congresul, de ce atâta disperare? Vă spun de ce: pentru că cred că cea mai mare greşeală politică pe care poate să o facă un politician este să subevalueze sau chiar să insulte inteligenţa poporului. Românii ştiu foarte bine şi au o percepţie clară asupra a ceea ce se întâmplă”, a afirmat Ionel Dancă, miercuri seară, într-o şedinţă a PNL Sector 1, potrivit news.ro.

Dancă a susţinut că Ludovic Orban este liderul de partid cu cea mai mare cotă de încredere rândul electoratului, în timp ce Florin Cîţu “s-a prăbuşit în încrederea românilor”.

“Astăzi avem de ales între un lider care poate să urce în continuare partidul şi un lider care l-a prăbuşit deja”, a adăugat Ionel Dancă.

El l-a descris pe Ludovic Orban, pe care îl susţine pentru un nou mandat de preşedinte al PNL, drept “moralul Partidului Naţional Liberal”, cel care a dus la victorie partidul.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Modelul Viktor Orban – Kelemen Hunor anunță primele măsuri din programul de guvernare: Sprijin masiv pentru familii

Publicat

in

De

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis, sâmbătă, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţii maghiare. Liderul UDMR a precizat că a insistat ca în Programul de guvernare să fie măsuri pentru încurajarea natalităţii.

”În ultimele trei decenii politica UDMR s-a axat, cu precădere, pe reprezentarea intereselor şi bunăstarea comunităţilor noastre. Dezideratul nostru a rămas neschimbat, nu a fost influenţat nici de contextul politic din România, nici de dificultăţile cauzate de pandemie. Mai mult, situaţia dificilă ne-a încurajat mai mult în consolidarea ideii de familie – cel mai important liant, pilonul comunităţii noastre”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Acesta a făcut referire la discuţiile de la Palatul Victoria: ”În cadrul negocierilor de sâmbătă am introdus în Programul de guvernare măsurile de încurajare propuse de noi pentru creşterea natalităţii”.

Liderul UDMR a prezentat cele mai importante dintre măsurile introduse în Programul de guvernare:

– aplicarea unor măsuri de deductibilitate pentru familiile cu mai mulţi copii, şi reducerea progresivă a cuantumului contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate, în funcţie de numărul de copii;

– program de credite pentru achiziţionarea de locuinţe familiilor tinere în funcţie de numărul de copii;

– program de finanţare pentru achiziţia de autoturisme familiale pentru familiile cu minim trei copii;

– bunicii, respectiv fraţii majori şomeri să poată beneficia de idemnizaţia de creştere a copilului în locul părinţilor, dacă se întorc la muncă;

– extinderea programelor de tip after school;

– facilităţi acordate administraţiilor locale de a sprijini familiile prin reduceri/scutiri de taxe şi impozite.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Tenismanul italian Jannik Sinner este primul finalist al turneului ATP 250 din Anvers

Publicat

in

De

Tenismanul italian Jannik Sinner este primul finalist al turneului ATP 250 din oraşul belgian Anvers, dotat cu premii totale de 508.600 de euro, după ce a trecut uşor sâmbătă de sud-africanul Lloyd Harris, cu 6-2, 6-2, potrivit Agerpres.

Jannik Sinner, locul 16 mondial, este principalul favorit la Anvers, unde Lloyd Harris, locul 32 ATP, a fost cap de serie N.7.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

Italianul de 20 de ani a câştigat în acest an turneele ATP de la Sofia, Washington şi Great Ocean Road Open (Australia) şi a fost finalist la Miami Open.

El va juca duminică în finală cu învingătorul meciului dintre argentinianul Diego Schwartzman (13 ATP) şi americanul Jenson Brooksby (70 ATP).

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend