Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Țiriac iese la atac! Ce îl nemulțumește pe fostul mare tenismen

Publicat

in

Omul de afaceri Ion Țiriac este revoltat de modul în care va fi organizată Cupa Davis. El arată că fondul de investiții al lui Gerard Pique, fotbalistul Barcelonei, a distrus o competiție de mare tradiție a tenisului și a explicat că în cazul ăsta se apucă și el să facă lobby pentru schimbarea regulilor în fotbal.

”Tenisul este un sport de afaceri şi de comerţ. Totul este o afacere mare, ca şi noua Cupă Davis, despre care eu am o altă părere: cred că este cea mai mare glumă din lume. Cum să ţii 18 echipe, în aceeaşi săptămână, în acelaşi loc? Unde se vor face cele 18 vestiare?

Dar cum se va juca un meci de Cupa Davis într-o sală de doar 1.500 locuri? Bani, bani şi iar bani. ITF-ul a vândut-o în această manieră şi nu mai putem face nimic”, a declarat Ion Ţiriac în ziarul El Pais pe marginea noii Cupe Davis, a cărei primă ediţie se va disputa în acest an la Madrid (18-24 noiembrie), notează știripesurse.ro.

La iniţiativa fotbalistului spaniol Gerard Pique, patronul firmei Kosmos, formatul legendarei Cupei Davis a fost total revizuit în ultimele luni: faza finală a competiţiei se va desfăşura pe parcursul unei săptămâni la finele lunii noiembrie, adică la finalul sezonului în circuitul ATP, ceea ce a determinat deja mai multe vedete să anunţe că nu vor juca, informează Agerpres.

”Cred că este o glumă, o ruşine. Cum poţi să distrugi o competiţie de 120 ani? Da, era nevoie de o schimbare, absolut. În urmă cu 25 ani s-a propus să se dispute o dată la doi ani, cu o finală de 4 sau 6 echipe, într-o perioadă din calendar care permitea. Dar a decis unul care a venit cu banii şi i-a pus pe masă.

Pique este un fotbalist care joacă la o echipă mare, dar care niciodată nu a putut juca la Real Madrid, care este altceva. După ce l-am văzut, deşi nu-l cunoşteam, i-am spus că şi eu voi schimba regulile fotbalului. Penalty-ul să nu se mai tragă cu piciorul, ci mergând în patru labe şi dând cu capul. Vă rog, noi înţelegem mai mult din tenis”, a adăugat magnatul român.

Triplul finalist al Cupei Davis (1969, 1971, 1972) a opinat că actualul format al competiţiei nu va dura mai mult de trei ani:

”Dacă îmi dă cineva trei miliarde, fac cel mai bun turneu de tenis din lume, de tenis adevărat. Pun pariu azi că acest sistem nu va dura mai mult de trei ani. Dacă vreau să cumpăr un bilet, pentru ce teren o voi face. Pentru Manolo Santana, Arantxa Sanchez Vicario sau al treilea? Cine va juca? Celelalte trei partide unde se joacă? Sau o să înceapă de la ora 9 dimineaţa. Să fim serioşi. Vorba americanilor, banii fac lumea să se învârtă. Punct.

Să-i spunem lui Pique că la Cupa Mondială sunt mai mult de 18 echipe, dar joacă timp de trei ani şi apoi au un campionat de o lună şi jumătate. Se dispută şase săptămâni o dată la patru ani. Nu se face în fiecare an, pentru a face bani”, a mai spus Țiriac.

Citește și:

Vești bune pentru o categorie de angajați! Vor avea parte de creșteri spectaculoase

SURSE Caracatiță uriașă în sistemul medical: ‘Se fură cu bună știință și toată lumea știe’

Proiect-bombă! Angajații vor avea parte de o mega surpriză- Ce ar putea primi

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Contract de 100.000 de lei la baza parteneriatului dintre City Insurance și FORT

Publicat

in

De

În luna august 2019, un grup de service-uri cerea falimentul firmei City Insurance pentru daune neachitate și penalități de întârziere în cuantum de peste trei milioane de lei, notează adevărulfinancia.ro.

Încă de anul trecut, o asociație a service-urilor auto atrăgea atenția asupra modului defectuos în care City Insurance își îndeplinește obligațiile de despăgubire în caz de dauna și a modului în care această își constituie rezerva de daună.

City Insurance și-a exprimat punctul de vedere asupra acestei situații de neacceptat, într-o societate normală, printr-un comunicat de presă, în care s-a încurcat în propriile cifre. Pe scurt, potrivit acestui mesaj, societatea de asigurări funcționează foarte bine și nu are niciun fel de probleme.

În afară de această cale prin care mesajul a fost transmis către public, compania de asigurări a apelat și la un alt canal de comunicare, printr-un parteneriat cu Federația Operatorilor Români de Transport (F.O.R.T.) condusă de Augustin Hagiu, care s-a materializat la finalul lunii august 2019, într-un contract de sponsorizare în valoare de 100 000 de lei.

Imediat după semnarea contractului, coincidență fericită, președintele FORT distribuie, pe data de 3 septembrie 2019, un comunicat de presă prin care înfiera public pe cei care au îndrăznit să răspândească “fake-news”-uri despre compania de asigurări care a “a demonstrat că este un partener de încredere, corect, eficient și prompt”.

“Încercarea de a obține poziția de lider în piața de asigurări prin jocuri murdare și tertipuri obscure, prin dezinformarea populației și denigrarea imaginii unui lider de piață nu fac decât să tulbure apele unei economii și așa incerte. Aceste acțiuni de manipulare prin distribuirea informațiilor nereale pot distruge cu ușurința valorile unei piețe cu practici corecte, transformând-o în ochii investitorilor și a consumatorilor deopotrivă, într-o „oaie neagră” a economiei. Marea majoritate a cumpărătorilor de produse de asigurare obligatorii ar putea fi afectați, prin creșteri nejustificate ale tarifelor”, se arăta în comunicatul FORT din toamna anului trecut.

Mai mult, FORT asigura în continuare compania City Insurance de o colaborare transparentă. ”Prin parteneriatul încheiat între FORT și City, compania asiguratoare a demonstrat că este un partener de încredere, corect, eficient și prompt”, se arată în comunicatul de presă transmis de către FORT în dată de 03.09.2019.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), forțată de împrejurări, confirmă după câteva luni faptul că City Insurance are totuși probleme cu plata daunelor, inclusiv probleme privind modul defectuos de constituire a rezervei de daună (subrezervare) rezultate în urma unor controale efectuate la societatea de asigurări.

Prin urmare, aplică binecunoscutele sancțiuni, blânde și ineficiente, cu care a obișnuit piața de asigurări: avertisment, urmate de două amenzi minim legale aplicate în decurs de câteva luni societății City Insurance.

Contractul în sine, încheiat între FORT și City Insurance este unul legal, evident, dar aici vorbim despre credibitate, onoare și persoane care pretind a fi lideri de opinie ai pieței și, totodată, reprezentanți ai unei federații patronale.

Faptul că actorul Alexandru Arșinel ne invită în calupurile publicitare să cumpărăm medicamente de la o anumită rețea de farmacii, este absolut în regulă, fiind vorba despre un actor consacrat care își joacă rolul și în clipurile publicitare. La fel cum și alți artiști consacrați cânta în deschiderea unor evenimente electorale, iar publicul participant știe foarte clar că aceștia cânta pe bani și nu au nicio legătură cu ideologia partidului la ale cărui evenimente sunt invitați, pentru că rolul artistului este exclusiv acela de a strânge oamenii la acele evenimente.

De aceea este important pentru opinia publică să știe despre domnul Hagiu și Federația pe care o conduce că a încasat 100.000 de lei de la cei pe care îi laudă în comunicatul de presă.

De asemenea, domnul Augustin Hagiu ar trebui să știe inclusiv faptul că atunci când emisiunile TV sunt întrerupte de calupuri publicitare, în colțul ecranului TV apare într-un chenar litera P (de la Publicitate). Pentru că dânsul nu este un actor sau vreun cântăreț consacrat publicului, prin gestul sau a renunțat la onoare dacă, după ce a încasat bani de la City Insurance, a ieșit cu un comunicat în care explică ce minunată este compania de asigurări, fără să facă publică relația contractuală dintre cele două entități: City Insurance și FORT.

Este posibil ca această dublă măsură a valorilor domnului Hagiu să îl propulseze în lupta politică ce urmează în următoarele luni, pentru că s-ar putea că de această dată să aibă un scor electoral mai mare de 2,37%, cât a avut la alegerile din 2016, când a candidat din partea PRU la Primăria Sectorului 2.

Anul trecut, City Insurance a înregistrat 3930 de reclamații, iar după primele patru luni ale acestui an, societatea are deja 2366 de petiții înregistrate la ASF, deci, cu siguranță va depăși numărul de reclamații de anul trecut.

Pentru domnul Hagiu este simplu să facă un exercițiu de imaginație: cum ar fi să se uite în ochii celor 2366 de petenți care au reclamat, doar în 2020, firma de asigurări pe care domnia să o laudă și să le recite o singură frază din comunicatul sau publicitar: compania asigurare a demonstrat că este un partener de încredere, corect, eficient și prompt!

Dacă domnul Hagiu trece de acest test, va reuși cu siguranță și într-o viitoare carieră politică, pentru că la aceea de formator de opinie și lider a renunțat în momentul semnării contractului cu City Insurance!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vremea în următoarele săptămâni – Când vine cu adevărat vara

Publicat

in

De

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, prognoza valabilă pentru următoarele patru săptămâni. Ultima săptămână din luna mai și prima din iunie sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei, iar vara adevărată vine din 8 iunie, potrivit Mediafax.

În perioada 25 mai – 1 iunie, temperaturile vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, spun meteorologii.

„Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare”, arată prognoza ANM.

Citește și: USR publică LISTA NEAGRĂ: oamenii lui Dragnea, cooptați rapid de PNL

Prima săptămână din iunie, perioada 1-8 iunie, este caracterizată de temperaturi medii ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În privința precipitațiilor estimate pentru această săptămână, acestea vor fi deficitare în regiunile vestice și sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În perioada 8 – 15 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Ploile vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice, centrale și sudice. Meteorologii prognozează că în extremitatea de vest și local în regiunile estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Perioada 15-22 iunie este caracterizată de valori termice în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend