Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Țiriac dezvăluie motivele pentru care a vândut turneul de tenis de la Madrid

Publicat

in

La începutul lunii decembrie a lui 2021, în spațiul public a apărut informația conform căreia Ion Țiriac a vândut turneul de la Madrid (WTA 1000 / ATP 1000) către compania IMG. Omul de afaceri român a încasat o sumă considerabilă, iar la câteva luni distanță a explicat și de ce a cedat licența competiției de la Caja Magica.

Ion TiriacFoto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

Turneul de la Madrid este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate din circuitul mondial, iar în schimbul cedării sale Ion Țiriac a primit 360 de milioane de euro. La această sumă se adaugă alte 30 de milioane de euro care vor fi plătibile în decursul următorilor doi ani de zile.

Ion Țiriac spune că este prea bătrân pentru a mai ține turneul de tenis

În vârstă de 83 de ani (împliniți pe 9 mai), Țiriac a explicat motivele care au stat la baza cedării turneului de la Caja Magica.

Într-un interviu pentru Claytenis, omul de afaceri român a adus în discuție tranzacția de la finalul anului 2021.

De ce ați cedat turneul Madrid Masters?

„Pentru că am 83 de ani, pentru că ai mei copii nu sunt interesați, pentru că m-am săturat să mă lupt în fiecare zi împotriva noilor reguli (n.r. din tenis) care îi aduc pe jucători la mine-n birou” – Ion Țiriac.

Omul de afaceri vorbește mai apoi despre faptul că atunci când a câștigat Roland Garrosul la dublu a fost recompensat cu o sută de dolari. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple niciodată, spune Țiriac.

De asemenea, fostul sportiv mai spune că nu este normal ca Manolo Santana și Andres Gimeno să moară, iar familiile lor să nu beneficieze de o pensie. „Sunt miliarde în tenis”, completează Ion Țiriac.

Ion Țiriac, avere de 1.2 miliarde de euro

Tranzacția a fost aprobată de WTA și ATP, astfel că ediția din acest an a fost prima fără Ion Țiriac în postura de patron al turneului madrilen.

În afara competiției de tenis, în tranzacție a fost inclus și turneul de golf Acciona Open de Espana.

Averea lui Ion Țiriac este de aproximativ 1.2 miliarde de euro, conform Forbes. Omul de afaceri român se află pe locul 1830 în lume în acest moment din punct de vedere al potenței financiare.

De știut:

IMG deține, de asemenea, și turneul de la Miami (WTA 1000, respectiv Masters) începând din 2014. Turneul a fost mutat de la Key Biscayne la Hard Rock Stadium în mandatul celor de la IMG.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Breaking| Cercetătorii de la UBC au descoperit un ‘punct slab’ în toate variantele virusului SARS-CoV-2, care ar putea duce la un tratament mai eficient

Publicat

in

De

Cercetătorii de la Universitatea din British Columbia (UBC) au descoperit ceea ce ei descriu ca fiind un „punct slab” în toate variantele virusului SARS-CoV-2, o revelație care, în opinia lor, ar deschide calea unor tratamente pentru combaterea mutațiilor actuale și viitoare.

Într-un studiu publicat joi, echipa de cercetători a declarat că a descoperit un punct slab în mare parte constant – ca o fisură în armura proteică a virusului spike – care a supraviețuit mutațiilor coronavirusului până în prezent. Oamenii de știință au stabilit că un anumit fragment de anticorp a fost capabil să „neutralizeze în mod eficient” toate variantele, într-o anumită măsură, deoarece a exploatat această vulnerabilitate.

„Ceea ce este interesant este faptul că ne arată ce putem face acum. Odată ce cunoști punctul slab, este ca în analogia cu goana după aur. Știm unde să mergem”, a declarat Sriram Subramaniam, autorul principal al studiului și profesor la facultatea de medicină a UBC, relatează cbc.ca.

„Acum putem folosi aceste informații pentru a proiecta anticorpi mai buni care pot profita apoi de acel punct slab”.

În căutarea „cheii succesului”

Anticorpii sunt produși în mod natural de către organism pentru a lupta împotriva infecțiilor, dar pot fi, de asemenea, creați în laborator pentru a fi administrați ca tratament. Există deja mai multe tratamente cu anticorpi pentru a lupta împotriva COVID-19, dar eficacitatea lor se estompează în cazul variantelor puternic mutante, cum ar fi Omicron, care a devenit recent o variantă dominantă.

„Anticorpii se atașează de un virus într-un mod foarte specific, ca o cheie care intră într-o încuietoare. Dar atunci când virusul suferă o mutație, cheia nu se mai potrivește”, a scris Subramaniam într-o declarație.

„Noi căutăm cheia succesului – anticorpi care continuă să neutralizeze virusul chiar și după mutații extinse”.

Subramaniam a spus că fragmentul de anticorp identificat în acest studiu ar fi acea „cheie a succesului”.

Matthew Miller, directorul Institutului DeGroote pentru cercetarea bolilor infecțioase de la Universitatea McMaster din Hamilton, Ontario, a descris descoperirile ca fiind „o evoluție cu adevărat importantă” în lupta împotriva COVID-19.

„S-a reușit să se arate că acest anticorp funcționează împotriva tuturor acestor variante, iar acest lucru este cu adevărat unic. Cu siguranță, naște speranța că acest punct slab ar fi o zonă în care virusul ar avea multe probleme în a o schimba – chiar și în viitor, deoarece dacă ar fi ușor de schimbat, este foarte probabil ca virusul să fi încercat deja să o schimbe”, a declarat Matthew Miller.

„Acum însă, virușii ne pot păcăli oricând”, a precizat el într-un interviu acordat joi. „Ei sunt inteligenți. Întotdeauna există căi de ieșire. Dar ceea ce vrem noi să facem este să fie cât mai greu posibil să facă acest lucru”.

Subramaniam a declarat că firmele farmaceutice ar putea exploata punctul slab pentru a crea un tratament „rezistent la eventuale variante”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Speranțe pentru Brittney Griner – Rusia se angajează într-un schimb discret de prizonieri cu SUA

Publicat

in

De

Ministerul rus de Externe a declarat joi că Rusia este angajată într-o „diplomație discretă” cu Statele Unite în ceea ce privește un potențial schimb de prizonieri care ar include-o pe vedeta de baschet Brittney Griner, notează Mediafax.

Griner, dublă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice și vedetă a Asociației Naționale de Baschet Feminin (WNBA), a fost condamnată la 9 ani de închisoare în Rusia pentru acuzații de trafic de droguri la 4 august, într-o decizie pe care președintele american Joe Biden a calificat-o drept „inacceptabilă”.

„O negociere diplomatică discretă este în curs de desfășurare și ar trebui să dea roade dacă Washingtonul o urmează, și nu să cadă în propagandă prin agitația mediatică pentru a obține puncte înainte de alegeri”, a declarat Ivan Nechayev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, citat de Reuters, referindu-se la alegerile intermediare din SUA din noiembrie.

Kremlinul afirmase anterior că oficialii americani subminează eforturile de a asigura un schimb de prizonieri prin recurgerea la „diplomație de megafon” în legătură cu acest caz.

Washingtonul s-a oferit să îl schimbe pe traficantul rus de arme Viktor Bout pentru Griner și fostul pușcaș marin Paul Whelan, au declarat pentru Reuters surse familiare cu situația.

Whelan, care deține pașapoarte americane, britanice, canadiene și irlandeze, a fost condamnat în 2020 la 16 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de spionaj. El a negat acuzația.

Griner, căreia i s-a prescris canabis medical în Statele Unite pentru a ameliora durerile provocate de leziuni cronice, a fost arestată pe 17 februarie pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova, având în bagaj cartușe de vape care conțineau ulei de hașiș.

Canabisul este ilegal în Rusia atât în scopuri medicinale, cât și recreative.

Griner, care a pledat vinovată de acuzații, a declarat că a făcut o greșeală sinceră, împachetându-și din greșeală cartușele de vape, în timp ce se grăbea să prindă zborul spre Rusia.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend