Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Țiriac continuă investițiile la Complexul Sportiv din Capitală. Alte trei terenuri de tenis şi un bazin semiolimpic vor fi construite

Publicat

in

Alte trei terenuri de tenis, acoperite, şi un bazin semiolimpic vor fi construite la Complexul Sportiv Ion Ţiriac, din Sectorul 2 al Capitalei, a afirmat, sâmbătă, omul de afaceri Ion Ţiriac, cu ocazia lansării programului gratuit Tennis Summer Camp 2022, conform Agerpres.

„Ideea este că ne dorim să schimbăm şi acest club (n.r. – Complexul Sportiv Ion Ţiriac) în ceva mai acătării, înlocuirea suprafeţei de joc de la stadion, pentru că s-au împlinit atâţia ani şi începe din toamnă şcoala lui Bogdan Stelea aici. La tenis vor fi trei terenuri acoperite, mai voiam să facem încă două, dar nu intră. Se pare că avem o legătură destul de bună cu primăria acestui sector, dumnealor îşi doresc şi un bazin de înot. Nu ştiu cum să îi combinăm, pentru că peste drum au destul loc. Se poate, dar e mai puţin probabil. Terenul ăsta de baschet poate fi transformat într-un bazin semiolimpic acoperit, pentru că altfel nu foloseşte la nimic. Ăsta este planul minor aici, care de planul mare de la Otopeni”, a declarat Ion Ţiriac.

El a precizat că a câştigat procesul cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care contestase boardul de conducere al Fundaţiei Olimpice Române şi că doreşte să construiască la Otopeni şi o universitate de sport, având în vedere absenţa personalului tehnic din sportul românesc.

„Am terminat cu COSR-ul (n.r. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român contestase în instanţă conducerea bordului Fundaţiei Olimpice Române, condusă de Ion Ţiriac), am terminat toate procesele pe care ni le-au înaintat dumnealor. Au făcut şi un lucru bun, au întârziat piscina cu un an de zile. Până acum copiii puteau să aibă piscina lor acolo. La planul mare trebuie discutat, pentru că este o investiţie majoră de peste 150 de milioane de euro pe care fundaţia îi pune la dispoziţie. Să vedem ce poate face primăria cu infrastructura sau Guvernul. În planul măreţ de acolo este şi o sală de 5,6, sau de 8.000 de locuri. Putem să o facem şi mai mare, dar nu prea mă interesează. Avem în vedere o combinaţie cu institutul de cultură sau sport din grajdurile regale şi cu institutul german de sport, care este cel mai mare din Europa. Ce am vrut să facem este o şcoală de sport în care studentul intră în primul an la sportul respectiv, adică nu iese profesor de sport, de educaţie fizică, ci iese specialist în atletism, baschet, călărie. Având în vedere situaţia precară şi dezastruoasă pe care o are România cu personalul tehnic, cineva trebuie să se ocupe”, a mai spus Ţiriac.

Fostul tenisman a urmărit ulterior pregătirea copiilor care s-au înscris la FOR Tennis Summer Camp 2022 şi le-a dat sfaturi în ceea ce priveşte lovirea mingii cu racheta sau poziţia în teren.

La Complexul Sportiv Ion Ţiriac va avea loc FOR Tennis Summer Camp 2022, un program de iniţiere gratuită pentru 50 de copii cu vârste între 4 şi 8 ani, pe cele două terenuri de tenis existente în acest moment.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vladimir Putin: ‘Americanii au 200 de focoase nucleare în șase țări europene’

Publicat

in

De

Două sute de focoase tactice nucleare sunt depozitate în țările europene, iar Rusia și Belarus sunt obligate să le asigure securitatea în acest sens, a declarat sâmbătă președintele rus Vladimir Putin.

„În Europa, americanii au 200 de muniții tactice nucleare, în principal bombe atomice în șase țări europene membre ale blocului NATO nord-atlantic. Pentru posibila lor utilizare, au fost pregătite 257 de aeronave, și nu numai americane, ci și aceste țări pe care le-am menționat în Europa”, a declarat el în timpul discuțiilor cu omologul său belarus Alexander Lukashenko la Sankt Petersburg, relatează Interfax.

„Ați spus că ar fi posibil să răspundem în oglindă, dar nici măcar nu ar trebui să o oglindim. Nu este nevoie. Dar sunt pe deplin de acord cu dumneavoastră că suntem obligați să ne ocupăm de asigurarea necondiționată a securității noastre, a securității statului Uniunii și poate a altor țări CSTO”, a declarat Putin.

Anterior, în timpul întâlnirii, Lukașenko i-a cerut lui Putin să ajute la retehnologizarea avioanelor militare belaruse, astfel încât acestea să poată transporta focoase nucleare. El a recunoscut că este „foarte preocupat de zborurile de instruire ale aeronavelor americane și NATO, care se pregătesc să transporte focoase nucleare și focoase nucleare”.

„Vă rog să luați în considerare un răspuns în oglindă la aceste lucruri. Fără nejustificată. Ei se antrenează pentru a transporta focoase nucleare – vă rugăm să ne ajutați cel puțin să adaptăm aeronavele pe care le avem care pot transporta focoase nucleare”, a spus el în această privință.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend