Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Țiriac a luat foc după declarațiile ministrului Transporturilor: ‘Să nu-mi bage trenul în patinoar’. Reacția CFR

Publicat

in

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat, la prezentarea colecției de vehicule Porsche 911 din galeria care îi poartă numele, că linia de tren care ar trebui construită către aeroport în viitorul apropiat ar putea trece prin patinoarul său inaugurat cu doar doi ani în urmă. „Să nu-mi bage trenul în patinoar că ar putea supăra câteva mii de copii”, a declarat fostul tenismen, potrivit Revistei Capital.

„„Se pare însă că avem o problemă „mititică”. Știţi că vine un Campionat European de Fotbal şi că România găzduieşte trei meciuri. Ei bine se pare că vom avea o linie de tren care vrea să treacă prin patinoar! Mă gândesc însă că ar putea trece mai prin stânga sau prin dreapta. Să nu-mi bage trenul în patinoar că ar putea supăra câteva mii de copii (n.n. – cei care vin la patinoar)”, a explicat cel mai bogat om din România.”, a spus Ion Țiriac.

În seara zilei de miercuri, 8 august, serviciul de comunicare al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA a transmis un comunicat în care menţionează că „patinoarul nu va fi afectat”.

„În data de 13.07.2018 a fost semnat contractul sectorial de servicii pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroport Internaţional H. C. Bucureşti, în conformitate cu cadrul legislativ naţional şi european în vigoare. Prestatorul de servicii a demarat studiile de teren (topografice, geotehnice, etc.) precum şi alte activităţi specifice pentru a prezenta celor interesaţi variantele de traseu care vor fi analizate în cadrul studiului. În regim de urgenţă, acestea vor fi prezentate într-un Raport Special care să prezinte, avantajele şi dezavantajele, precum şi constrângerile fiecărei variante. Menţionăm că în acest studiu nu se vor afecta construcţiile existente, inclusiv patinoarul”, menţionează reprezentanţii CFR.

În urmă cu câteva zile, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat că pe ruta Gara de Nord – aeroportul Otopeni va fi gata „cu siguranţă” calea ferată, nu tronsonul de metrou, astfel că la Campionatul European din 2020 suporterii vor circula cu trenul. „Tren vom avea cu siguranţă; metrou, foarte probabil nu”, a anunţat Lucian Şova după conferinţa de prezentare a bilanţului său la şase luni de mandat.

„A fost găsită soluţia – deocamdată, la nivel informal – de a se devia de la linia ferată Bucureşti-Otopeni, cu supratraversarea DN1 şi apoi continuarea liniei, pe piloni, până la etajul întâi al terminalului de pasageri din aeroportul Otopeni. Studiul de fezabilitate va fi gata peste două luni, şi le-am sugerat celor de la CFR SA să construiască partea de linie ferată în regie proprie (iar pasajul să fie scos la licitaţie), astfel încât înainte de Campionatul European să existe această legătură pe calea ferată. Va fi totul gata înainte de 2020, cu siguranţă”, a explicat Lucian Şova.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Decizie importantă la CCR: legea care poate produce schimbări radicale în Educație

Publicat

in

De

Curtea Constituţională a României discută, marţi, sesizările, PNL, USR şi a Avocatului Poporului referitoare la Legea privind măsurile de protecţie a personalului didactic, de conducere, de îndrumare şi control din învăţământul preuniversitar în îndeplinirea atribuţiilor specifice funcţiei.

Citește și: Ludovic Orban, după fotografia de la Guvern: Am comis o greșeală! Nu mă interesează cine a făcut poza

Avocatului Poporului precizează în sesizare că actul normativ încalcă principiul securităţii raporturilor juridice fiind lipsit de claritate şi de previzibilitate, întrucât, pe de o parte, atribuie activităţii didactice caracterul unei activităţi desfăşurate în regim de putere publică, iar, pe de altă parte, creează o neclaritate în ceea ce priveşte statutul funcţiilor didactice în general, informează Agerpres

În opinia Avocatului Poporului, activitatea didactică nu presupune un raport de putere publică şi, pe cale de consecinţă, nici structurile care prestează servicii publice de învăţământ nu sunt autorităţi publice, ci instituţii publice, prestând anumite servicii publice specializate, în diverse domenii administrative, în speţă servicii de educaţie pentru copii şi tineri.

„Un alt motiv de neconstituţionalitate îl reprezintă afectarea gravă a dreptului la apărare al elevilor. Avocatul Poporului apreciază drept nerezonabilă ipoteza în care elevului i se creează, în fapt, o situaţie cu mult mai grea decât aceea de care ar beneficia într-un proces penal, prin încălcarea evidentă a unor garanţii fundamentale ale dreptului la apărare, garanţii recunoscute la nivel constituţional şi internaţional. În opinia Avocatului Poporului, prezumţia de nevinovăţie a elevului ar trebui să primeze în raport cu prezumţia de veridicitate a faptelor sesizate în scris de personalul didactic, de conducere, de îndrumare şi control”, se susţine în sesizarea la CCR.

La începutul lunii februarie, Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care vizează învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul preuniversitar cu exerciţiul autorităţii publice, pe timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Proiectul a fost adoptat cu 76 de voturi „pentru”, 25 „împotrivă” şi două abţineri.

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Şerban Nicolae, iniţiatorul acestui proiect, a justificat demersul legislativ, adoptat tacit de Camera Deputaţilor, prin faptul că în sistemul naţional de învăţământ se constată o lipsă de protecţie juridică a cadrelor didactice faţă de hărţuirea şi agresiunile venite din partea elevilor, părinţilor sau reprezentanţilor legali ai acestora.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Consilierul economic al lui Orban: Nu suntem într-o criză financiară, ci într-o criză de încredere

Publicat

in

De

Consilierul economic al premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule (PNL), a declarat luni la Realitatea PLUS că problema economiei românești nu este criza economică ci „criza de încredere” a populației în locul de muncă.

„Nu suntem într-o criză financiară, ci într-o criză de încredere”, a afirmat consilierul premierului. Stamule a indicat că românii nu au încredere că vor mai avea un loc de muncă așa că „preferă să economiseasca decat sa cheltuiasca” și altfel economia se oprește.

Oficialul a indicat că Guvernul are ca prioritate, în acest context, „generarea de încredere” prin scheme de sprijin pentru firme. Dacă firmele vor primi bani, atunci și angajații capătă încredere că firma nu se va închide și că vor avea un loc de muncă în continuare. „Undeva la 50 de miliarde de lei intentionam sa aruncam in piata”, a zis Tănase Stamule.

Potrivit acestuia, când românii vor depăși criza încrederii își vor relua obiceiurile de consum.

Citește și: De ce a răbufnit Marcel Ciolacu la Antena 3 .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend