Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ion Şerban, singurul consilier care şi-a depus raportul de activitate – O radiografie dură a administrației Panțurescu 

Avatar

Publicat

in

Potrivit Legii administraţiei publice locale şi a statutului aleşilor locali, aleşii locali, inclusiv viceprimarul, sunt obligaţi să-şi depună rapoartele de activitate anual. Există şi o altă categorie de consilieri, care susţin că trebuie sa-şi depună rapoartele de activitate la un an de la data validării mandatelor, adică în luna iunie. Din păcate, la Curtea de Argeş, singurul care a făcut acest lucru este consilierul local Ion Şerban, el depunand acest raport in cursul saptamanii trecute, restul, inclusiv primarul Panșurescu, arătând că nici în cot nu-i doare, nici de respectarea legii nici macar de respectul fata de cetateanii care i-au votat şi care aşteapta să fie bagati in seamă, sa li se explice ce au facut pentru oraş intr-un an de mandat.

Cu siguranţă nu ne aşteptăm ca ceilalţi aleşi locali sa urmeze exemplul lui Şerban şi să respecte legea si cetateanul, asta pentru că majoritatea consilierilor nici nu prea ar avea ce sa scrie in raport pentru simplul motiv ca nu au avut activitate, nu au avut initiative legislative, luari de cuvant si nici prin cartiere nu au mai trecut. Așadar. și in acest an, Ion Serban este singurul care a depus raport de activitate. Si nu unul oricare, ci unul care arata realitatea durerosa din urbea basarabilor, un raport care se intinde pe 31 pagini in care se explica detaliat problemele in care s-a implicat sau cele in care primaria nu vrea sa se implice. ” Ne injură lumea pe stradă!”, punctează cu amărăciune in raport Ion Șerban după ce detaliază incompetenta primarului, a unor șefi de servicii pubice sau chiar a unor consilieri. Finalul raportului este cat se poate de relevant pentru actuala situație in care se află Curtea de Argeș și , repetam, acesta apartine unui veteran in Consiliu Local. “Oamenii din administraţia municipală, începând cu primarul şi aparatul său de specialitate, cu viceprimarul şi continuând cu ceilalţi aleşi locali nu au scuze pentru neîndeplinirea atribuţilor care-i obligă să ducă la îndeplinire HCL-urile, pentru satisfacerea cerinţelor cetăţenilor contribuabili la bugetul local, din care sunt plătiţi toţi angajaţii municipalităţii cu salarii bunicele şi alte bonusuri. Spun asta deoarece, dacă ne uităm ce organigramă a cerut primarul Constantin Panţurescu, pe care o încarcă luna de luna vom vedea că este de vreo trei ori mai mare decât aceea a primarilor precedenti, asta în timp ce populaţia oraşului a scăzut odată cu plecările unui număr tot mai mare de cetăţeni în străinătate. Acest lucru ar trebui să ne dea de gândit profund, astfel că atunci când un concitadin lovit de soartă merge la Direcţia de Asistenţă Socială şi-I apucă toate nebuniile când aşteaptă nejustificat pe la uşile birourilor iar când intră unde are interes, se pierde printre prea numeroşii angajaţi şi-I apucă disperarea când aude că i se spune că n-ar mai fi bani pentru nevoile celor cu handicap grav accentuat, ce-ar mai putea face?… IN CURTEA de ARGEȘ NU SE VOR FACE INVESTITII CONSIDERABILE, DEOARECE CHELTUIELILE CU PERSONALUL BUGETAR DIN PRIMĂRIE ȘI DIN SERVICIILE SUBORDONATE SUNT FOARTE, FOARTE MARI, ASTFEL INCÂT RISCĂM SĂ NU MAI PUTEM NICI SĂ FACEM CURĂTENIE CU MĂTURA! “, își incheie Șerban raportul de activitate, în fapt radiografia dură dar adevarata a modului cum inteleg unii sa faca administrație în orașul regal.

Întregul raport al consilierului Ion Șerban il puteti CITI AICI

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă rupe tăcerea: ‘Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Liviu Dragnea îi acuza și pe ceilalți de dinaintea mea de același lucru’

Avatar

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă afirmă că ”nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”.

”Nu am colaborat cu serviciile pentru candidatura mea. Dacă ne uităm, aceeaşi colaborare i-a fost reproşată şi lui Sorin Grindeanu, şi lui Mihai Tudose. Deci nu aveam de ce să colaborez cu Serviciile pentru o candidatură care era aprobată în Comitetul Executiv al PSD. Deci cum, veneau serviciile să voteze pentru candidatura mea? Exclus acest lucru”, a declarant, luni seară, la A7TV.

Întrebată de ce crede că Liviu Dragnea a acuzat-o, totuşi, de această colaborare, Dăncilă a afirmat:

”Liviu Dragnea îi acuza şi pe ceilalţi de dinaintea mea de acelaşi lucru. Nu am înţeles de ce, eu presupun că lângă Liviu Dragnea au fost oameni care efectiv au picurat anumite lucruri care nu au fost conforme cu realitatea. Nu am vorbit niciodată cu preşedintele Klaus Iohannis despre o candidatură a mea la prezidenţiale. Discuţiile cu preşedintele României au fost pe probleme guvernamentale, interinstituţionale. Nicidecum despre o candidatură a mea la Preşedinţia României”.

Dăncilă afirmă că în forurile de conducere ale PSD propunerea pentru candidature sa a fost făcută de Marcel Ciolacu: ”Propunerea de candidatură a venit tot din partea PSD, iar propunerea Comitetului Executiv Naţional a fost făcută de Marcel Ciolacu, actualul preşedinte al PSD. Atunci mi-am dat seama că dacă aş fi refuzat, aş fi fost un om laş. Toţi ceilalţi preşedinţi ai PSD au candidat, iar eu, pentru că eram femeie, dădeam dovadă de laşitate şi nu mergeam mai departe”, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Sorin Cîmpeanu: ‘Cu siguranță este nevoie de educație sexuală. Avem planuri cadru adaptate cerințelor societății, cerințelor angajatorilor și, bineînțeles, adecvate secolului XXI’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizează că este nevoie de educație sexuală în școală și anunță că astfel de ore au loc și în prezent, în cadrul orelor de Educație pentru sănătate.

”Cu siguranţă este nevoie de educaţie sexuală, există şi în acest moment în cadrul disciplinei Educaţie pentru sănătate care este însă o disciplină opţională, urmată de un număr relativ redus de elevi, a afirmat Sorin Cîmpeanu luni seară, la Digi 24.

Acesta a explicat că subiectul privind educaţia sexuală a fost inclus în planurile-cadru pentru liceu, care stabilesc materiile care se predau şi numărul de ore aferent fiecărei materii în clasele de liceu.

„Este vorba de curriculum, este vorba de planurile cadru de liceu. Ştiţi foarte bine că au fost lansate în dezbatere planurile cadru pentru întregul învăţământ liceal. În urma consultării publice au rezultat mai bine de 1.000 de propuneri de modificare, lucru care ne-a condus la concluzia că este bine să analizăm în amănunt, în ansamblu, planurile cadru, adică lista de discipline şi numărul de ore alocat fiecărei discipline, inclusiv disciplina despre care vorbiţi şi în urma acestei consultări să pornim cu dreptul într-un mod în care să avem acceptul întregii societăţi, să avem planuri cadru adaptate cerinţelor societăţii, cerinţelor angajatorilor şi, bineînţeles, adecvate secolului XXI”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu, informează news.ro.

Citește și:

Lovitură! O nouă taxă îi așteaptă pe români. Ce sumă de bani va trebui scoasă din portofele pentru plata taxei

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend