Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Traian Băsescu s-a pregătit din timp pentru răsturnarea Guvernului MRU!

Publicat

in

În contextul în care zilele trecute premierul Victor Ponta a sărbătorit trei ani de la căderea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, jurnalistul Ion Cristoiu susține într-un editorial pe blogul său că fostul președinte, Traian Băsescu, s-a pregătit din timp pentru această răsturnare, dovadă fiind declarațiile acestuia dintr-o emisiune difuzată pe 27 aprilie 2012, referitoare la numirea în funcție a lui Victor Ponta.

Traian Băsescu a declarat în cadrul unui interviu la emisiunea juralistului, din 18 martie 2012, că i-a propus liderului PSD, VictorPonta, să preia șefia guvernului, de la care a primit un refuz.

“Am avut surpriza refuzului mandatului de prim-ministru când l-am oferit în negocierile din 6 februarie USL-ului, lui Victor Ponta. De două ori, în discuţii, am spus «Domnule, îl propun pe Victor Ponta prim-ministru», într-o formă sau alta. Prima dată nu am primit niciun răspuns, a doua oară am primit un refuz”, a povestit preşe­dintele.

“Victor Ponta a tăcut, a răspuns o dată Antonescu, când am spus a două oară a răspuns Constantin”, a continuat Traian Băsescu.

Îm momentul în care Băsescu făcea aceste mărturii, premierul a dezmințit declarațiile, iar fostul președinte a dat spre publicare stenogramele discuției cu liderii USL.

Potrivit stenogramei, pre­şedintele le-a spus că nu exclude posibilitatea ca Ponta să fie premier. “Asta glumim cu varianta Ponta, îi daţi şi uneperiştii înapoi sau..”, a răspuns Crin Antonescu, după care a intervenit Daniel Constantin pentru a-i spune şefului statului că se aştepta să vină cu o propunere.
Traian Băsescu şi-a reluat propunerea iar liderul PC i-a răspuns că a înţeles şi că a notat propunerea”, explica acesta.

Concluziile pe care jurnalistul le trage în urma acestei întâmplări este cea că Traian Băsescu a avut de mult timp pregătită răsturnarea Guvernului pentru a-l putea numi pe Ponta premier, fără scandal.

„În realitate, dezvăluirea a avut menirea de a pregăti terenul pentru desemnarea lui Victor Ponta ca premier după Căderea Guvernului MRU. Reamintesc că pînă la acest interviu Traian Băsescu declarase că-n viața lui nu-l va pune premier pe Victor Ponta. Dezvăluirea pregătea terenul pentru a-l pune fără a stîrni Scandal”, scrie Cristoiu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fidelis continuă în martie 2023, dar cu o surpriză: dobândă mai mare pentru donatorii de sânge – surse

Publicat

in

Statul va reveni cu titlurile de stat Fidelis prin care încearcă să atragă bani de la populație, dar de această dată va fi ceva diferit: donatorii de sânge vor avea o dobândă mai mare, potrivit unor surse din zona Ministerului Finanțelor.

Ministerul FinantelorFoto: Hotnews

Prospecul urmează a fi publicat joi.

Va fi o tranșă specială pe lei cu scandența pe 1 an și, practic, vor beneficia cei care vor veni cu carnetul de donator/adeverință. Rămâne de văzut cum se va realiza în practică.

Fiind vorba despre Fidelis, se va putea subscrie prin băncile partenere, dar nu știm, momentan, cum vor putea subscrie la acea tranșă persoanele care subscriu prin brokeri. Vom vedea mai multe detalii joi.

Pentru restul populației vor fi tranșe normale pe lei (1 și 3 ani) și euro (3 și 5 ani).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Greenpeace: Rusia a livrat Franței 25 de containere cu uraniu

Publicat

in

ONG-ul Greenpeace a denunţat livrarea, luni, către Franţa, a unei „importante” încărcături de uraniu îmbogăţit provenit din Rusia şi care acreditează „dependenţa” Franţei de industria nucleară rusă, un sector care nu este încă vizat de sancţiunile internaţionale adoptate după invazia asupra Ucrainei, informează AFP, potrivit Agerpres.

Un cargou a descărcat luni dimineaţa în portul Dunkerque mai multe cilindre de uraniu provenit din Rusia, a constatat un jurnalist al AFP.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend