Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Stimate domnule Traian Băsescu, nu merită și Mariana Rarinca apărarea de care a beneficiat Elena Udrea din partea dvs?

Avatar

Publicat

in

Ion Cristoiu îi cere fostului președinte Traian Băsescu, într-o postare pe blogul său, să ia apărarea Marianei Rarincă, femeia care a stat șase luni în arest, după ce șefa ÎCCJ, Livia Stanciu, a acuzat-o de șantaj.

Ziaristul susține că într-o țară civilizată instituțiile de forță se tem de supravegherea presei, a societății civile și a Parlemntului, tocmai de aceea nu-și permit abuzuri.

“Șefii DNA, șefii Parchetului General, șefii de la Înalta Curte, Șefii de la SRI sunt și ei oameni, și-n clipa cînd văd că la un pocnet din deștele lor boante, un politician, un jurnalist, un cetățean ajunge în cătușe și sub scuipatul mediatic, tentația abuzurilor e uriașă. (…) Sub regimul Traian Băsescu, instituțiile de forță au cunoscut o putere înspăimîntătoare. Nu numai pentru că au fost lăudate iar și iar de Traian Băsescu, dar și pentru că instituțiile de supraveghere au fost supuse un incredibil proces de compromitere publică”, scrie jurnalistul.

Cristoiu susține că la terminarea mandatului lui Traian Băsescu, “SRI, DNA, Parchetul General, SPP, STS treceau drept întruchiparea patriotismului, cinstei și corectitudinii, în timp ce Parlamentul trecea drept o adunătură de hoți, clasa politică, o Gașcă de corupți, iar presa, o succesiune de tonomate ale mogulilor”

Abuzurile justiției sunt prezentate în presă spectaculos, cel mai grav abuz fiind faptul că pentru răfuilelile politicienilor s-au foilosit instituțiile de forță ale statului.

“Cel mai grav abuz mi s-a părut însă folosirea Instituțiilor de forță ale statului – DNA, Parchet General, SRI- pentru răfuielile mafiote sau hormonale ale celor puși de Regimul Traian Băsescu în fruntea acestor instituții de forță. Așa a apărut așa numitul abuz în serviciu și nu pentru fapte de ieri, de azi, ci de pe vremea lui Tata Noe”, adaugă ziaristul

El aduce în discuție cazul Marianei Rarinca.

Pentru un asemenea luptător, Cazul Mariana Rarinca trebuia să fie motiv de intervenții răsunătoare în spațiul public. Spre surprinderea mea, pe cît a fost de vocal Traian Băsescu în cazul Elena Udrea, pe atît a fost de tăcut în cazul Mariana Rarinca.

Stimate domnule Traian Băsescu:
E vreo deosebire între Elena Udrea și Mariana Rarinca?
Dacă nu inima, atunci măcar rațiunea nu vă spune că Mariana Rarinca e și ea om, ca și Elena Udrea?
Nu merita și Mariana Rarinca, o cetățeană a țării căreia i-ați fost președinte timp de zece ani, apărarea de care a beneficiat Elena Udrea din parte dvs?”,
conchide acesta

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Tehnicianul AS Roma: ‘Este important să obţinem cele trei puncte în meciul cu CFR Cluj’

Avatar

Publicat

in

De

“Este important să obţinem cele trei puncte” în meciul cu CFR Cluj, a declarat pentru Sky Sport antrenorul echipei de fotbal AS Roma, Paulo Fonseca, cu o zi înaintea partidei din Europa League, potrivit Agerpres.

“Nu ne putem gândi la meciul tur (5-0 pentru Roma – n. r). Trebuie să ne gândim că avem meci greu, CFR Cluj este periculoasă acasă, dar noi vrem cele 3 puncte”, a afirmat portughezul.

“Să trecem la formula cu patru fundaşi? Este o posibilitate”, a spus Fonseca, în condiţiile în care mai mulţi jucători din compartimentul defensiv sunt indisponibili sau incerţi pentru întâlnirea de joi.

Tehnicianul a precizat că atacantul Edin Dzeko, vindecat de coronavirus, va intra pe parcurs în meciul de joi, fiindcă “are nevoie de minute pe teren”.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

La rândul său, mijlocaşul Amadou Diawara a spus: “Cu siguranţă va fi un meci foarte complicat. CFR Cluj este o echipă care pierde greu acasă. Noi am lucrat bine, acum mergem să luăm cele trei puncte.”

Fotbalistul din Guineea a menţionat că se simte bine din punct de vedere fizic şi că este fericit la actuala sa formaţie. “Am văzut o echipă care a crescut mult, dar asta nu mă surprinde, fiindcă muncim bine la antrenamente şi munca dă roade”, a spus el.

Meciul dintre CFR Cluj şi AS Roma va avea loc joi, de la ora 22:00, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în Grupa A din Europa League.

AS Roma ocupă primul loc în clasamentul grupei, cu 7 puncte, urmată de BSC Young Boys Berna, 4 puncte, CFR Cluj, 4 puncte, ŢSKA Sofia, 1 punct.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Prim-ministrul etiopian cere comunităţii internaţionale să nu se amestece în Tigray

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul etiopian Abiy Ahmed a cerut miercuri comunităţii internaţionale să nu se amestece în conflictul din regiunea Tigray, în timp ce termenul-limită de 72 de ore pe care l-a dat rebelilor pentru a se preda trebuia să expire, relatează DPA, potrivit Agerpres.

“Ca stat suveran, Etiopia are tot dreptul să susţină şi să aplice legile sale pe propriul teritoriu”, a declarat Abiy într-un comunicat. “Respingem orice amestec în afacerile noastre interne”.

Duminică, Abiy a anunţat că Frontul de Eliberare Populară din Tigray (TPLF) avea 72 de ore să se predea, dar grupul a declarat anterior că nu va înceta să lupte sau negocia până când guvernul federal îşi retrage trupele din Tigray.

Laureatul Nobel Abiy, care a primit premiul anul trecut pentru că a ajuns la pace cu Eritreea vecină, este supus unei presiuni considerabile din partea comunităţii internaţionale de la debutul conflictului, în urmă cu trei săptămâni.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani

Marţi, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, s-a declarat alarmată după rapoarte privind prezenţa tancurilor şi a artileriei în jurul Mekelle, capitala Tigray, în timp ce Josep Borrell, şeful politicii externe a Uniunii Europene, a cerut “încetarea ostilităţilor”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la situaţie – la care Abiy se referă nu ca la un conflict, ci ca la “o operaţiune de aplicare a legii”.

Între timp, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui ales al Statelor Unite Joe Biden, Jake Sullivan, şi-a exprimat îngrijorarea miercuri cu privire la “violenţa împotriva civililor, inclusiv potenţiale crime de război”.

“Ambele părţi ar trebui să înceapă imediat dialogul facilitat de UA” (Uniunea Africană n.r.), a scris el pe Twitter.

Conflictul dintre guvernul etiopian şi Tigray a început în această lună când Abiy a desfăşurat trupe pentru a înăbuşi o revoltă a TPLF.

TPLF a dominat mult timp politica etiopiană, dar de când a preluat funcţia în 2018, reformistul Abiy a intrat în conflict cu elitele din Tigray, eliminându-le din guvern şi instituţiile de stat.

Ambele părţi au raportat vărsare de sânge, dar întreruperea internetului şi blocarea liniilor telefonice fac dificil să se înţeleagă ce se întâmplă pe teren în Tigray.

Sute de persoane au fost ucise şi peste 40.000 de etiopieni au fugit de luptele care s-au extins acum în Sudanul vecin.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend