Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Spre deosebire de Elena Udrea, Alina Gorghiu a reușit să negocieze cu succes discreția DNA în ce privește convocarea ca martor. O vedeți pe Codruța Kovesi cutezând să-l supere pe Noul Jupîn convocându-i Favorita la huiet mediatic?

Avatar

Publicat

in

Procurorii DNA l-au trimis, luni, în judecată pe Mihail Vlasov, fostului președinte al Colegiului de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie a României, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Anchetatorii spun că Vlasov ar fi inițiat o campanie pentru obținerea sprijinului politic pentru adoptarea unei legi privind registratorul comercial. În dosarul acestuia apare și numele copreședintei PNL, Alina Gorghiu, care ar fi fost inițiatoarea legii.

În acest context, jurnalistul Ion Cristoiu realizează pe blogul său o comparație între modul în carea fost convocate de DNA Alina Gorghiu, în data de 17 februarie 2015 și Elena Udrea.

“Potrivit Rechizitoriului Mihail Vlasov a reușit să influențeze pe parlamentarii vizați de el, printre care se numără, la loc de frunte Alina Gorghiu, printre altele și inițiatoarea proiectului. Ceea ce înseamnă că parlamentarii respectivi, printre care se numără Alina Gorgiu, dacă n-au pus botul, au comis un abuz în serviciu.

A fost pusă Alina Gorghiu sub urmărire penală pentru abuz în serviciu? Firește că nu. Alina Gorghiu a fost convocată la DNA doar în calitate de martor. Convocarea Alinei Gorghiu a fost făcută de DNA în cel mai strict secret. Nici în ziua de 17 februarie 2015, nici în zilele următoare, nu s-a știu că Alina Gorgiu a fost la DNA”, scrie Cristoiu.

Elenei Udrea pe de altă parte nu i s-a acceptat intrarea prin lateral în sediul DNA. Ea a intrat prin față unde era toată presa chemată. “De ce presă și de ce nu am știut dinainte că nu pot intra prin lateral, cum fac mulți alții?” se întreba Udrea atunci.

Astfel, jurnalistul este de părere că Alina Gorghiu fusese convocată la DNA în cel mai strict secret ca nu cumva să i se boțească imaginea.

“Deși Rechizitoriul dezvăluie că Alina Gorghiu a fost una dintre piesele grele ale lui Mihail Vlasov în trecerea prin Parlament a unei Legi care-i rezolva interesele, Alina Gorgiu n-a fost acuzată de abuz în serviciu. Dacă în locul ei era Elena Udrea, DNA îi cerea arestarea preventivă și după ce o obținea de la Parlament, îi ardea Alinei Gorghiu vreo șase luni de arest preventiv”, scrie ziaristul.

El explică acest tratament diferențiat prin faptul că “Elena Udrea beneficia de protecția unui președinte pe picior de plecare de la Cotroceni, al unui Fost deja, iar Alina Gorgiu beneficiază de protecția unui președinte abia venit la Cotroceni, a unui nou Jupîn”.

“O vedeți pe Codruța Kovesi cutezînd să-l supere pe Noul Jupîn convocîndu-i Favorita la DNA cu huiet mediatic? Nu n-o vedem. Dar dacă favorita cade în dizgrația Noului Stăpîn, mai mult ca sigur o vedem pe Codruța Kovesi arestînd-o pe Alina Gorghiu în direct”, conchide acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Încă două containere pentru triaj, predate spitalelor din Slatina şi Caracal

Avatar

Publicat

in

De

Încă două containere din elemente modulate, de la Rezervele de Stat, au fost predate, miercuri, Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalului Municipal Caracal în vederea efectuării triajului epidemiologic.

Fiecare dintre cele două containere are câte opt paturi şi au fost predate miercuri spitalelor, în prezenţa prefectului Constantin Homorean şi a reprezentantului structurii teritoriale Olt a Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, maiorul Ştefan Dumitrescu. Elementele pot fi folosite şi pentru acordarea de consultaţii ori de către pacienţii care aşteaptă rezultatele unor analize.
“Cele două unităţi spitaliceşti din judeţul Olt se află în prima linie în lupta cu pandemia de COVID-19, astfel încât îmbunătăţirea condiţiilor de lucru în aceste unităţi trebuie să fie preocuparea tuturor, a medicilor, a managerilor şi a noastră, a autorităţilor judeţene. Eforturile noastre nu se vor opri aici şi vom continua să sprijinim unităţile medicale din judeţ în orice demers menit să salveze vieţile oltenilor diagnosticaţi cu noul coronavirus”, a declarat prefectul Florin Homorean, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Spitalele din Slatina şi Caracal, precum şi cele din Balş şi Corabia au mai primit şi în luna octombrie câte un container încălzit pentru triajul pacienţilor, însă acelea nu erau dotate cu paturi.

Construcţiile din elemente modulate sunt de la Rezervele de Stat şi au fost distribuite către spitale în urma unei decizii din luna octombrie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt, în vederea asigurării unor condiţii corespunzătoare pentru triajul pacienţilor, având în vedere că de la începutul pandemiei şi până la finalul lunii octombrie triajul pacienţilor s-a făcut în corturi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul clanului Duduianu a murit INFECTAT, în pușcărie: Medicii au aflat la autopsie că are COVID-19

Avatar

Publicat

in

De

Liderul clanului Duduianu, Nicolae, a murit la Penitenciarul-Spital Mioveni, unde a fost internat aproape o lună cu mai multe afecțiuni. Nicolae Duduianu a murit infectat, iar asta s-a aflat abia la autopsie. Din aceste motive, a fost deschisă chiar și o anchetă pentru a se stabili cu cine a intrat în contact și cum a fost posibil să nu se știe că are COVID-19.

Reprezentanții Penitenciarului Spital Mioveni au transmis că Nicolae Duduianu a murit marți.

Citește și: Dezvăluire. Managerul ‘Spitalului Groazei’ din Reșița, cap de listă PNL la alegeri! A fost înscăunat de Nelu Tătaru în aprilie

„La Penitenciarul Spital Mioveni a fost înregistrat decesul unei persoane private de libertate. Aceasta se afla internată în unitatea penitenciar – spital din data de 02.11.2020, fiind cunoscută cu multiple afecțiuni medicale cronice”, au transmis reprezentanții penitenciarului.

Surse judiciare spun că este vorba de Nicolae Duduianu, lierul clanului Duduianu.

Citește și: Marcel Ciolacu face acuzații la adresa Guvernului: Se încearcă o coafare.Să apărem la Cotroceni cu nişte grafice, cum sunt plafoanele, cum nu evoluează pandemia

Decesul acestuia nu intră sub incidența actualului context epidemiologic, ci este asociat istoricului medical și vârstei înaintate a persoanei.

În conformitate cu prevederile legale s-au informat aparținătorii, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, judecătorului de supraveghere a privării de libertate.

Citește și: Florin Cîțu, nou atac la adresa PSD: Trebuie să dispară! PSD înseamnă dobânzi mari. Taxe mari și multe

Nicolae Duduianu era în închisoare când fiul său, Edi Pian, a fost ucis în urma unui conflict cu liderul unui alt clan rival, la începutul lunii august. Familia nu i-ar fi spus seniorului despre decesul fiului, potriivt declarațiilor de la acea vreme.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend