Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Relaxarea este un FAKE NEWS! O diversiune

Publicat

in

Jurnalistul şi publicistul Ion Cristoiu afirmă că măsurile de relaxare intrate în vigoare astăzi sunt de fapt un fakenews, o diversiune, arătând că în realitate avem de-a face cu interdicţii mascate care, pentru unii, se vor dovedi o adevărată capcană.

Citește și: Rareș Bogdan, anunț CATEGORIC: Klaus Iohannis nu va da premier către PSD în următorii 4 ani și jumătate

Ion Cristoiu spune că există un interes al premierului, al Guvernului şi al preşedintelui Iohannis ca măsurile intrate luni în vigoare să fie considerate de relaxare, deşi ordinele semnate de miniştrii de resort arată că în realitate avem de-a face cu interdicţii.

“E un fake news să spunem astăzi că s-a relaxat ceva. Este o diversiune. Ordinele semnate de miniştrii de resort conţin atât de multe interdicţii încât practic nu vorbim de relaxare. Pe hârtie, la televizor, unde sunt interesaţi Ludovic Orban, Guvernul şi Klaus Iohannis, rezultă că a avut loc o relaxare. Nu a avut loc. În aşa zisele măsuri de relaxare sunt atât de multe interdicţii, încât, practic, mai ales proprietarii de terase au căzut într-o capcană. Interdicţiile, care sunt cumplite vor mai fi păstrate încă o lună, două, iar când cineva va bombăni, autorităţile vor spune ”, a susţinut jurnalistul.

Ion Cristoiu nu crede că aceste măsuri vor fi respectate şi a dat exemplul teraselor, unde practic, dreptul la intimitate nu mai există, din moment ce trebuie să declari, în momentul în care faci o rezervare, numele celui/celei cu care te întâlneşti la o cafea.

“În România există posibilitatea ca 99% din măsurile acelea să nu se respecte şi nici nu au cum (…) E greu de presupus că o să sun de acasă să spun să-mi păstreze un loc pe terasă şi să mă treacă într-un caiet. Terasa nu e un loc de mâncat, asta propbabil doar în căpăţâna celor de la guvernare. Terasa e un loc de stat la stradă. Poate vreau să mă întâlnesc cu cineva la terasă despre care nu vreau să se ştie cine este. Ştiau ei că ospătarii sunt ai SRI şi au şi camere de supraveghere. Mă iluzionam măcar că ospătarii nu ştiau cine e X de la masa mea. Nu vreau să mă refer la situaţia în care eşti tânăr şi te întâlneşti cu persoana iubită despre care nu trebuie să ştie lumea că te întâlneşti cu ea. Este o prostie”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că multe dintre măsurile anunţate nu vor fi respectate, ba se va mai face şi haz de ele deoarece arată că miniştrii care le-au conceput nu au nicio legătură cu realitatea, cu domeniul pe care îl administrează.

“Văd că cei din domeniul filmului sunt fericiţi că pot filma, dar cu păstrarea distanţei.Nu văd cum pot fima un viol, o arestare sau o îmbrăţişare cu păstrarea distanţei sociale. La teatru, actorii de peste 65 de ani trebuie să stea cât mai puţin pe scenă. La Regele Lear stă vreo oră, la Apus de soare, vreo 2 ore. Probabil aceste măsuri nu vor fi respectate şi lumea va face haz. La librărie, cărţile vor atât de mult şterse cu şomoiogul încât nu va mai rămâne nimic din ele. Sunt atât de multe interdicţii, atât de idioate, birocratice, fără nicio legătură cu realitatea, încât nu putem vorbi despre o relaxare”, a punctat jurnalistul.

Cititor şi client fidel al Bibliotecii Academiei, Ion Cristoiu a insistat asupra modului în care au fost concepute măsurile de relaxare în acest domeniu de către ministrul Culturii.

“În cazul bibliotecilor, în ordin, nu există cititor, ci vizitator. Este inimaginabil că ministrul Culturii confundă vizitatorul cu cititorul. Cei care imprumută o carte de la bibliotecă se numesc cititori, aşa cum cei care se duc la policlinică se numesc pacienţi, nu vizitatori. Probabil că în viziunea ministrului Culturii pe bibliotecă o vizitezi, intri, te uiţi la nişte bibliotecare mai drăguţe şi pleci. Aceste exemple arată că între realitatea vie şi ordinele semnate de miniştrii de resort e o prăpastie. Asta inseamnă că oamenii ăştia nu au nicio treabă cu domeniul real pe care îl administrează”, a conchis publicistul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FACEBOOK poate lua o măsură RADICALĂ: Ar putea INTERZICE publicitatea politică înaintea alegerilor prezidenţiale americane

Publicat

in

De

Facebook analizează dacă să interzică publicitatea politică pe platforma sa de socializare, în Statele Unite, înainte de alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie, potrivit unor surse citate vineri de Bloomberg, transmite Reuters, potrivit news.ro.

Deocamdată doar se discută posibilitatea de a interzice publicitatea politică şi nu a fost luată încă o decizie.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus că Facebook nu comentează informaţia.

Citește și: Coronavirus într-o mare redacție tv din București? postul interzice divulgarea de informații/ SURSE

Facebook a fost criticată pentru politica sa de a excepta publicitatea politică de verificarea faptelor afirmate. Anul trecut, Twitter a interzis reclamele politice, dar Facebook a afirmat că nu vrea să îngrădească discursul politic.

Campaniile preşedintelui Donald Trump şi candidatului democrat Joe Biden nu au răspuns imediat solicitărilor de comantarii.

Luna trecută, campania Biden a publicat o scrisoare deschisă adresată directorului general al Facebook Mark Zuckerberg, în care a cerut companiei să verifice faptele prezentate în reclamele politice, în cele două săptămâni de dinaintea alegerilor.

Într-o postare făcută vineri pe Twitter, directorul pentru sectorul digital al campaniei Biden, Rob Flaherty, s-a referit la problema dezinformării prin intermediul conţinutului neplătit de pe site.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

”Trebuie să reamintesc că problemele Facebook sunt în proporţie de 80% legate de conţinutul neplătit şi tot ceea ce fac în privinţa conţinutului plătit este o tentativă de a distrage atenţia”, a scris Flaherty pe Twitter.

Peste 900 de advertiseri s-au înscris într-un boicot împotriva Facebook organizat de organizaţii pentru protejarea drepturilor civile, pentru a presa compania să ia măsuri concrete pentru a bloca răspândirea urii şi a dezinformării, în urma morţii afro-americanului George Floyd în timp ce se afla în custodia poliţiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Atenție, călători! Poliția Capitalei dă amenzi în mijloacele de transport în comun

Publicat

in

De

Poliția Capitalei a anunțat că în ultima săptămână, împreună cu polițiștii locali, a aplicat peste 1.100 de amenzi pentru nerespectarea regulilor de protecție în mijloacele de transport în comun.

Citește și: Raluca Turcan scapă porumbelul: prioritatea noastră este organizarea alegerilor

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a anunțat că a continuat acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție împotriva infectării cu COVID-19 în mijloacele de transport în comun, informează Mediafax.

Amenzile aplicate într-o săptămână ajung la aproape 160.000 de lei.

„Pe parcursul celor 7 zile, în urma verificărilor efectuate, în care au fost implicați și reprezentanți ai Poliției Locale, au fost constatate și aplicate 1.127 sancțiuni contravenționale, în valoare de 158.200 lei”, a anunțat Poliția Capitalei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend