Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Năravul președinților de a se da drept stăpîni ai SRI, un pericol pentru imaginea Serviciului. Dacă Traian Băsescu doar lăsa impresia că SRI lucrează pentru el, Klaus Iohannis o spune direct

Avatar

Publicat

in

La o conferinţă de presă  Klaus Iohannis a declarat că a primit un răspuns de la SRI în ceea ce privește acuzațiile premierului Ponta conform cărora s-a făcut trafic de influență în chestiunea Codului Silvic.

Răspunsul este foarte simplu: nu există nicio dovadă, nici măcar un indiciu că s-ar fi făcut trafic de influenţă în chestiunea Codului Silvic!”, a fost răspunsul președintelui.

Despre aceste chestiuni scrie jurnalistul Ion Cristoiu, pe blogul personal, și susține că cea mai mare amenințare pentru SRI în materie de scandaluri nedorite o constituie însă năravul președinților României de a se da drept stăpâni ai SRI.

Timp de 10 ani, Traian Băsescu a folosit la maximul imaginea de Stăpîn a SRI. Din ce ştiu eu, Traian Băsescu n-a fost Stăpînul SRI în sensul de a fi obţinut de la SRI informaţii la care nu avea acces. Imaginea a rămas. Noul preşedinte e şi mai dihai decît Traian Băsescu la acest capitol. Traian Băsescu doar lăsa impresia că SRI lucrează pentru el. Klaus Iohannis o spune direct” notează jurnalistul.

Cristoiu subliniază faptul că acest moment a creat impresia că SRI este la dispoziția șefului statului, pentru bătălii politice.

Acest moment a creat impresia unui SRI la dispoziţia Preşedintelul ţării, pentru răfuielile sale cu inamicii politici. Dacă mai face astfel de declarații imprudente, ivite și dintr-o credință că e un Imperator și nu un președinte de țară, Klaus Iohannis riscă să arunce SRI în vîltoarea altor scandaluri publice nedorite de Serviciu”, a mai scris acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Gabriela Firea: Dubioasă grija primarului Dreptei pentru băieții deștepți de la ELCEN. Factura la căldură s-ar putea tripla

Avatar

Publicat

in

De

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, consideră că majoritatea de dreapta din CGMB și Guvernul liberal pregătesc reducerea sau chiar eliminarea subvenției la căldură, ceea ce ar putea tripla facturile lunare ale bucureștenilor.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o ‘minizonă Schengen’, pentru că tot mai mulți migranți o preferă

„Pericol de sārācire a cetātenilor! Încet, încet, spune tot ce gândește, fārā mesajele scrise din campanie. Azi, primarul Dreptei a anunțat că “nu va scumpi gigacaloria anul acesta”. Deci, ANUL ACESTA. Cât are nevoie Dreapta care l-a propulsat de voturi. De la anul, Dumnezeu cu mila! Mai mult, primarul Dreptei dovedește o necunoaștere crasă a operațiunilor financiare și a procedurilor administrative. Deși a pozat ca ultra-competent. Spune că “nu se va întârzia cu plata pentru subvenție, ca să nu se mai acumuleze datorii la Elcen, care, astfel, nu-și poate face investițiile”. Confuzii peste confuzii, lipsă de profesionalism evidentă! Subvenția plătită de Primărie acoperă diferența dintre tariful plātit pentru agentul termic achiziționat de cātre Termoenergetica (fostā RADET) de la ELCEN (în subordinea guvernului) si pretul plātit de populatie. Guvernul trebuie sā asigure fonduri pentru Elcen, nu Primāria!

Dubioasā grija primarului Dreptei pentru bāietii destepti de la Elcen în contrast cu cinismul fatā de bucuresteni! Dacā nu ar exista subventie, factura s-ar tripla. Ceea ce intentioneaza sā facā Dreapta în Bucuresti. De anul viitor.. sā treacā alegerile. Eu personal, ca primar, am primit adrese de la ministrii PNL ai Dezvoltarii, Energiei si Finantelor în care îmi sugerau sā renunt la plata subventiei cātre populatie, daca vreau sā fac economii. Sau mācar sā o reduc. Deci ei au asta în cap de ceva vreme. Sā arunce povara pe oameni – aproape douā milioane de abonati. Asteaptā sā mai pācāleascā cetātenii si sā le mai smulgā votul la Parlamentare, dupā care îsi pun în practicā austeritatea la nivel de primārii.

Sā sperām cā, prin votul romānilor care vād ce pericol reprezintā PNL la putere, mācar sā plece de la guvernare si sā nu-si poatā pune în practicā Planul National de Sārācire a Populatiei. Nu era suficient cā stau bucurestenii în frig, dupā ce a promis “apā caldā si cāldurā” din prima zi de mandat, “pentru cā îl ajutā guvernul PNL”, acum îsi pune în aplicare si programul de reducere, recalculare pânā la eliminare a subventiei pentru agentul termic. Si îi anuntā pe bucuresteni cā va fi mai bine în iarna 2022-2023. Parcā era rezolvatā problema apei calde si a cāldurii “imediat”, nu peste 2-3 ani!!! Probabil într-un an, si pentru transportul public în comun. Am avertizat asupra acestor pericole reale dar pāreau foarte îndepārtate. Uite cā se apropie….”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Strategia Naţională de Renovare pe Termen Lung pentru sprijinirea renovării parcului naţional de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, aprobată de Guvern

Avatar

Publicat

in

De

Guvernul a aprobat Strategia Naţională de Renovare pe Termen Lung pentru sprijinirea renovării parcului naţional de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, publice şi private, printre obiective numărându-se îmbunătăţirea performanţei energetice a fondului existent de clădiri, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor de carbon şi extinderea utilizării surselor regenerabile de energie la clădiri, precum şi îmbunătăţirea siguranţei clădirilor şi asigurarea calităţii arhitecturale şi de integrare în mediul urban a intervenţiilor de renovare.

”Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, 27 noiembrie, Strategia Naţională de Renovare pe Termen Lung pentru sprijinirea renovării parcului naţional de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, atât publice, cât şi private, şi transformarea sa treptată într-un parc imobiliar cu un nivel ridicat de eficienţă energetică şi decarbonat până în 2050. Acest lucru reprezintă o oportunitate istorică pentru a transforma parcul actual de clădiri, în cea mai mare parte vechi şi cu pierderi mari de energie, într-unul mai eficient, mai sustenabil şi mai sănătos pentru oameni”, anunţă Ministerul Lucrărilor Publice, potrivit news.ro.

Citește și: Eugen Tomac: ‘Avem nevoie de un vaccin împotriva risipei banilor publici! Statul nu reușește să colecteze veniturile la bugetul de stat’

Obiectivele principale ale Strategiei Naţionale de Renovare pe Termen Lung sunt:

îmbunătăţirea performanţei energetice a fondului existent de clădiri, prin reducerea consumului de energie, a emisiilor de carbon şi extinderea utilizării surselor regenerabile de energie la clădiri;

îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru toţi utilizatorii, prin îmbunătăţirea confortului termic, a condiţiilor de igienă, a siguranţei şi calităţii aerului;

reducerea nivelului sărăciei energetice şi asigurarea unei încălziri accesibile financiar pentru familiile cu venituri modeste;

eficientizarea mecanismelor de finanţare privind renovarea fondului construit;

dezvoltarea competenţelor profesionale privind eficienţa energetică în clădiri şi susţinerea inovării;

Citește și: E oficial! Președintele a semnat: Zile libere pentru acești angajați

îmbunătăţirea siguranţei clădirilor şi asigurarea calităţii arhitecturale şi de integrare în mediul urban a intervenţiilor de renovare.

Strategia naţională de renovare pe termen lung (SRTL) cuprinde o foaie de parcurs cu măsuri şi indicatori de progres măsurabili, ce vizează întreg parcul naţional de clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, publice şi private, cu valori ţintă orientative pentru 2030, 2040 şi 2050, care indică modul în care aceştia contribuie la atingerea obiectivului de eficienţă energetică stabilit de Uniunea Europeană.

Pentru prima perioadă a implementării, până în anul 2030, se estimează că aproximativ 5 miliarde € (aproximativ 25 miliarde lei) vor trebui mobilizaţi din bugetul de stat precum şi prin intermediul unui pachet de măsuri financiare care vor cuprinde granturi din fonduri europene, în valoare de 1,25 miliarde € prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi de peste 870 milioane € prin Programele Operaţionale Regionale.

Pentru punerea în aplicare a startegiei naţionale de renovare pe termen lung, prin Decizie a primului ministru se va constitui un Comitet de coordonare pentru monitorizarea implementării, format din reprezentanţi ai Secretariatului General al Guvernului, ai Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, ai Ministerului Fondurilor Europene, ai Ministerului Finanţelor Publice, ai Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, ai Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, precum şi reprezentanţi ai institutelor naţionale de cercetare-dezvoltare şi universităţilor de profil, comitet care va elabora şi planul de acţiuni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend