Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Mandatele lui Traian Băsescu sunt discreditate de instituțiile de forță pentru că ștabii acestor instituții vor să-i dovedească lui Iohannis că sunt gata să-l slujească în orice ticăloșie

Avatar

Publicat

in

Cele două mandate ale fostului președinte Traian Băsescu au fost îndelung analizate și dezbătute după plecarea acestuia de la Palatul Cotroceni.

Jurnalistul Ion Cristoiu susține, într-un articol pe blogul personal, că cele două mandate de “regim băsist” sunt supuse, în ultimul timp, unei campanii de discreditare totală din partea instituțiilor de forță trecute de partea noului Stăpîn, Klaus Iohannis.

Mandatele lui Traian Băsescu sunt supuse, în ultimul timp, unei campanii de discreditare totală din partea instituțiilor de forță trecute de partea noului Stăpîn pentru că ștabii acestor instituții, promovați la șefii de Traian Băsescu, vor să-i dovedească lui Klaus Iohannis că sunt gata să-l slujească în orice ticăloșie.

Parchetul General, condus de Tiberiu Nițu, cel care ar trebui anchetat penal pentru obținerea prin declarații false a unui certificat de revoluționar dătător de avantaje necuvenite, a purces la rescrierea penală a Istoriei încercînd să arate că propaganda lui Dan Voiculescu are dreptate cînd spune că rezultatele Referendumului au fost falsificate de CCR.

Binomul SRI-DNA l-a activat brusc pe Omar Hayssam din pușcărie pentru a face denunțuri la DNA împotriva lui Traian Băsescu.

La fel ca în cazul Parchetului General, DNA se pregătește să rescrie penal istoria României încercînd să arate că Răpirea jurnaliștilor a fost o afacere mafiotă a lui Traian Băsescu”, scrie Cristoiu.

Jurnalistul mai adaugă faptul că până în momentul de față Traian Băsescu a refuzat să treacă la contraatac “pentru a arăta opiniei publice de la noi cine sunt cu adevărat copiii săi politici deveniți acum, din motive de lichelism, ciocanele cu care Klaus Iohannis îi dă în cap antecesorului său”.

După opinia mea, Traian Băsescu trebuie să ne spună, în fine, cine sunt cu adevărat cei care acum îl hăituiesc pentru a se răzbuna că l-au slujit timp de 10 ani.
E o datorie ivită nu numai din nevoia de a-și apăra mandatele, dar și din nevoia ca noi, muritorii de rînd, să știm cu cine avem de a face sub noul președinte
”,  a mai spus Cristoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Italia anunţă primele zboruri ‘fără COVID’ între Europa şi SUA: Pasagerii vor prezenta la îmbarcare un test negativ pentru coronavirus

Avatar

Publicat

in

De

Italia va lansa primele curse aeriene ”fără COVID” între Europa şi SUA pentru pasagerii care la îmbarcare prezintă un test negativ pentru coronavirus şi mai fac unul după aterizare, eliminând astfel obligaţia carantinei la sosirea în Italia, relatează joi AFP, potrivit AGERPRES.

Compania care gestionează aeroportul Roma-Fiumicino, Aeroporti di Roma (ADR), a anunţat încheierea unui acord între compania aeriană italiană Alitalia şi cea americană Delta Air Lines pentru efectuarea unor zboruri speciale între unele oraşe din SUA şi Roma începând din decembrie.

Culoare aeriene similare vor fi de asemenea testate între Roma şi oraşele germane Munchen şi Frankfurt.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

Această iniţiativă survine după lansarea în septembrie a unor zboruri interne ”fără COVID” între oraşele italiene Roma şi Milano.

”Noile protocoale de călătorie, prevăzute cu titlu experimental pe zborurile din SUA către Fiumicino, vor fi propuse progresiv pasagerilor începând din decembrie (…). Etapa experimentală are în vedere evaluarea eficacităţii şi funcţionalităţii noului mod de călătorie, cu scopul de a-l face mai larg disponibil pentru sezonul de vară 2021”, menţionează într-un comunicat Aeroporti di Roma.

Acordul prevede că pasagerii care călătoresc dinspre SUA către Italia, având ca punct de plecare aeroporturile Newark şi JFK din New York şi cel din Atlanta şi ca punct de sosire aeroportul Fiumicino din Roma vor fi scutiţi de obligaţia intrării în carantină în Italia, dacă la îmbarcare prezintă un test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore şi acceptă să facă încă un test la sosirea pe aeroportul italian.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Aeroportul Fiumicino le propune deja pasagerilor sosiţi efectuarea de teste antigen rapide, al căror rezultat este obţinut în circa 30 de minute.

Companiile aeriene din statele UE fac presiuni asupra guvernelor pentru a găsi alternative la restricţiile de călătorie în timp ce Europa se află în al doilea val de COVID-19. Lufthansa şi Alitalia au fost primele care au lansat folosirea testelor antigen rapide, însă la început numai pe unele zboruri interne.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ALERTĂ de la ECDC și OMS: Numărul cazurilor de persoane cu HIV crește ÎNGRIJORĂTOR în Europa de Est, Rusia și Asia Centrală

Avatar

Publicat

in

De

Numărul cazurilor de HIV este în creştere în Europa de Est, Rusia şi Asia Centrală, avertizează joi Agenţia UE pentru controlul bolilor (ECDC) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care îndeamnă la o mai bună politică de testare cu privire la virusul care cauzează SIDA, relatează AFP, potrivit news.ro.

În total 136.000 de persoane au fost diagnosticate cu HIV, în 2019, în regiunea acoperită de Biroul pentru Europa al OMS – dintre care 80% din cazuri în partea de est a acestei regiuni.

Citește și: Ludovic Orban îi răspunde lui ÎPS Teodosie: ‘Nu se interzic slujbele. Ele se organizează în anumite condiţii, pentru că este zonă carantinată’

Din această regiune fac parte 53 de ţări – inclusiv Rusia şi mai multe state din Asia Centrală.

Raportul Centrului European de Prevenţie şi Combaterea Bolilor – care acoperă de asemenea Islanda, Lichtenstein şi Norvegia – şi biroul regional al OMS nu prezintă însă date cu privire lma Andorra, Belgia, Monaco, Macedonia de Nord, Turkmenistan şi Uzbekistan, care sunt acopeite însă de agenţia ONU.

Aproximativ jumătate dintre cazurile de HV înregistrate în regiunea Europa au fost diagnosticate într-un stadiu avansat, ”când sistemul imunitar a început deja să cedeze”, subliniază autorii raportului.

Acesta este ”un semn care arată că strategia de testare în regiune nu funcţionează în mod corect, pentru a obţine un dagnostic precoce al HIV”, subliniază ei, îndemnând la modificarea acesteia în vederea unei eficientizări.

”În pofida accentului pus în acest moment asupra covid-19, nu trebuie să pierdem din vedere alte probleme de sănătate publică, precum HIV. Un diagnostic mai precoce al HIV este o prioritate urgentă”, subliniază într-un comunicat Andrea Ammon, care conduce Centrul european.

Citește și: Raluca Turcan, un nou val de critici dure la adresa PSD: ‘A lăsat Guvernul PNL fără mijloace legale de protecție a sănătății publice’

Numărul noilor diagnostice de HIV în această regiune ”a crescut cu 19% în ultimul deceniu”, subliniază autorii raportului, potrivit cărora numărul ”persoanelor care trăiesc în regiune cu HIV fără să fie dagnosticate creşte”, la rândul său.

În schimb, numai în zona acoperită de Centrul european, aceşti doi inficatori au scăzut – cu 9% la primul indicator.

Contaminarea sexuală între bărbaţi este cel mai frecvent mod de transmitere în această regiune, în timp ce contaminarea în rândul heterosexualilor şi persoanelor care folosesc droguri injectabile intravenos sunt modurile de transmitere cele mai frecvente în partea de est a regiunii, acoperită de biroul OMS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend