Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Lui Traian Băsescu i s-a redeschis un dosar la 10 ani distanță, diferența fiind doar că și-a încheiat mandatul. Cum poate mai avea un cetățean încredere în justiție?

Avatar

Publicat

in

În 2005 un grup de senatori PSD au făcut un denunț la Parchetul General de pe lângă ÎCCJ împotriva lui Traian Băsescu, sub acuzațiile de fals în declarații, fals în înscrisuri și abuz în serviciu.

În același an instanța a decis neînceperea urmăririi penale pentru Traian Băsescu pe motiv că faptele din dosarul casei din Mihăilești nu există.

La începutul lui mai 2015, Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție a infirmat decizia pusă de colegii lor și au redeschis dosarul.

În legătură cu acest caz, jurnalistul Ion Cristoiu își arată nedumerirea în legătură cu unele aspecte din acest caz, dar și despre redeschiderea cazului la 10 ani distanță.

Traian Băsescu s-a pomenit deja cu un număr însemnat de dosare penale. Unele sunt deschise, pentru că nu mai are imunitate. Dar altele, cele mai multe, sunt deschise, pentru că nu mai e președinte. Toate dosarele sunt deschise de Parchetul General. E adevărat că Tiberiu Nițu a primit comanda să-l înfunde pe Traian Băsescu, pentru că șefa DNA, Codruța Kovesi, nu-și putea permite asta, pentru că ar fi riscat să treacă drept una care-și devorează Tatăl politic?”, se întreabă jurnalistul pe blogul personal.

Cristoiu se arată nedumerit și în privința faptului că aceeași instață, în 2005, nu a găsit nimic în neregulă în acest dosar, iar în 2015 s-a dispus redeschiderea dosarului. De menționat faptul că din decembrie 2005 pînă azi n-a apărut nici un element în plus în cazul respectiv. Singurul lucru care s-a întîmplat a fost că Traian Băsescu și-a încheiat mandatul.

Cum se explică faptul că în decembrie 2005 Procurorii de la Parchetul General dau NUP, iar în martie 2015, Procurorii tot de la Parchetul General infirmă NUP-ul? Cumva prin faptul că Procurorii acționează la comandă politică? Și dacă da, cînd au acționat la comandă politică – în 2005 sau în 2015?”, mai spune Cristoiu.

Un cetățean care primește “nu” într-un Dosar doarme liniștit. Numai că iată același cetățean, după 10 ani, se trezește că dosarul i se deschide. Unde e încrederea cetățeanului în Justiție, dacă dosarele i se închid și i se deschid după cum se schimbă Puterea politică din România?”, se mai întreabă jurnalistul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Un deltaplan a aterizat forţat pe un câmp din Argeș: pilotul este conştient

Avatar

Publicat

in

De

Un deltaplan a aterizat forţat, sâmbătă seară, pe un câmp din apropierea oraşului Topoloveni, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, informează Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, pilotul deltaplanului este conştient şi stabil hemodinamic.

“La faţa locului se deplasează un echipaj cu o autospecială de intervenţie şi un echipaj cu o ambulanţă SMURD de prim ajutor calificat”, precizează ISU Argeş.

Citește și: VIDEO – Alertă la Marea Neagră: doi scafandri se află în stop cardio-respirator; medicii îi resuscitează .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ȘOCANT: Mii de abuzuri sexuale la copii mai mici de 7 ani!

Avatar

Publicat

in

De

Informații șocante oferite de Gabriela Alexandrescu, Director Executiv Asociația Salvați Copiii, la Digi 24! Ea a dat detalii din activitatea organizației pe care o conduce, detalii legate, printre altele, și de abuzurile sexuale la adresa copiilor foarte mici.

“Există rețele care funcționează online, care transmit tot felul de fotografii cu pornografie infantilă, cu abuzuri asupra copiilor mici. Noi primim, pe linia noastră de sesizare, astfel de materiale ilegale, le analizăm și le dăm mai departe către Cyber Crime-ul din România, Poliția de Criminalitate Informatică. Ei au personal specializat care investighează mai departe. Ce e dureros este că, din raportările pe care le primim, și sunt mii în fiecare an cu conținut ilegal, foarte multe dintre ele conțin imagini de abuz sexual cu copii mai mici de 7 ani. 7 Ani! E răul atât de accentuat și boala atât de grea încât este nevoie de multe forțe să le învingă’ – a spus Gabriela Alexandrescu în emisiunea La cină.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend