Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: La Bruxelles cei de la coadă au pus câte 20-30 de euro pentru a-i mitui pe cei de la Ambasadă să ţină deschise urnele de vot

Publicat

in

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul personal, cristoiublog.ro, o situaţie uluitoare întâlnită în ziua votării la Ambasada României de la Bruxelles.

Fiica mea, care-i în Belgia, mi-a scris într-un mesaj (…) că la Ambasada României de la Bruxelles cei de la coadă au pus fiecare cîte 20-30 de euro pentru a-i mitui pe cei de la Ambasadă să țină deschise urnele de vot și după închidere pentru ca ei, cei de la coadă, să poată vota”, notează Ion Cristoiu.

A fost una dintre zecile de incredibile umilințe la care au fost supuși cetățenii statului român de însuși Statul român. Să ți se dea peste ochi cu gaze lacrimogene, pentru că ai vrut să votezi, dovedind astfel că rămîi român oriunde ai fi! Să simți nevoia să mituiești pe cei de la Ambasadă numai și numai pentru a putea vota după ce-ai stat ore în șir la coadă!”, mai scrie jurnalistul.

În turul II al alegerilor prezidenţiale mii de români din diaspora nu au putut pur şi simplu să îşi exercite dreptul elgal la vot. Mai mult, unii dintre ei au fost răniţi după ce oamenii din ambasade au chemat forţele locale de ordine pentru a îi alunga de la urne (Detalii AICI)

Până acum nici un oficial român nu şi-a asumat eşecul acestei situaţii fără precedent şi nimeni din ministerul de Externe sau din Guvern nu a demisionat pentru cele întâmplate.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Profilul pacientului infectat cu Omicron

Publicat

in

De

Un studiu publicat pe site-ul Consiliului Științific Medical din Africa de Sud, după analiza a 166 de pacienți infectați cu Omicron arată că noua variantă a coronavirusului este mult mai transmisibilă în raport cu cele care au circulat până acum, vestea bună fiind că actualele vaccinuri sunt eficiente pentru a combate formele grave de boală, potrivit Digi24.

Din studiu pe africani infectați cu Omicron reies următoarele date:

Vârsta

  • 20% – vârsta peste 50 de ani
  • 19% – copii 0-9 ani
  • 28% – vârsta 30-39 ani
  • 33% – celelalte grupe de vârstă

Simptome

  • 66% – asimptomatici/simptome ușoare
  • 34% – forme medii/grave

Gravitate. Din 42 pacienți aflați la 2 decembrie într-o unitate de primiri urgențe:

  • 70% – fără suport oxigen
  • 21% – suport oxigen (pneumonie diagonisticată)
  • 9% – ATI

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Accident mortal pe A2 – Traficul este restricționat

Publicat

in

De

Relansare, putere, apartenenţă, cele trei axe ale preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend