Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Klaus Iohannis știe că nu poate face nimic pentru ca lucrurile să meargă mai bine. Și atunci preferă să contrazică realitatea’

Avatar

Publicat

in

Jurnalistul și Publicistul Ion Cristoiu este ”convins că președintele știe dezastrul regimului său de după alegeri. Și atunci preferă să contrazică realitatea. Sindromul clar de îmbătare cu apă rece pentru a nu vedea că e groasă rău”.

”Luîndu-ne pe toți prin surprindere Klaus Iohannis a susținut, marți, 12 ianuarie 2021, o conferință de presă la Cotroceni. În mod obișnuit, dînd cursul unor proceduri reclamate și de bunul simț, un demnitar își anunță conferința de presă. Dacă nu cu o zi, atunci măcar cu cîteva ore. Absența unei programări cu o zi înainte și-a avut de fiecare dată, cum e și normal, cauza în ivirea unui eveniment neprevăzut.

Conferința de presă de marți, 12 ianuarie 2021, n-a izvorît însă din nevoia președintelui de a răspunde întrebărilor născute în popor de o întîmplare năprasnică. Singura întîmplare mai deosebită, care la o adică ar putea fi văzută ca ieșită din comun, a fost ninsoarea. Nu însă în cantitate suficientă pentru ca românii să exclame, făcînd haz de necaz: Iar ne-a luat iarna prin surprindere.

Declarația de presă pregătită anterior Conferinței, ca și răspunsurile la întrebări s-au limitat la comentarea unor realități petrecute de la ultima conferință de presă, cea de dinainte de alegeri, ținută pe 30 noiembrie 2020, din vizita electorală la Spitalul de Urgență București. Lăsînd în grija detectivilor răspunsul la întrebarea Ce l-a împins pe Klaus Iohannis să susțină o conferință de presă intempestivă? e musai să observăm că președintele nu s-a mai întîlnit cu presa de o lună și ceva.

În această perioadă, în destinul României și al lui Klaus Iohannis s-au petrecut cîteva mari dezastre:

  • Prezența la alegerile parlamentare a fost cea mai slabă din cei 30 de ani de postdecembrism.
  • Ca urmare a slabei prezențe, Klaus Iohannis nu mai poate paria pe sprijinul românilor în ceea ce el numește resetarea țării.
  • PNL, Partidul Meu, a pierdut alegerile, cîștigate de PSD.
  • Conducerea PNL a respins varianta cu premier Nicolae Ciucă și a impus varianta cu Florin Cîțu. Varianta celui mai slab premier din istoria modernă a României (Constantin Dăscălescu era un geniu față de Florin Cîțu) a fost impusă de Gruparea lui Ludovic Orban din PNL din credința șefului PNL că astfel va putea repeta situația lui Liviu Dragnea în anii Guvernării PSD. Premierul de la Victoria era doar de formă. Adevăratul premier era în Kiseleff, unde-și avea biroul președintele PSD.
  • Coaliția de Guvernare – PNL, USRPLUS – merge Hăis-Cea chiar din primele zile. În absența unui premier în stare să se impună celor trei guverne din care e alcătuit Guvernul actual, fiecare partid își continuă campania electorală luptînd împotriva celorlalte două.
  • O dată depășită faza Ceremoniilor de tip Ceaușist, vaccinarea a mers din eșec în eșec. Trecerea la etapa a doua se anunță de pe acum un dezastru.
  • Nici n-au apucat bine să se instaleze la Putere că liderii Coaliției au trecut la cea ce știu politicienii români să facă mai bine: Să ia Ciolanul din mîinile PSD și, o dată ajuns în mîinile lor, să se păruiască pentru împărțirea lui.
  • Uniunea Europeană a respins Planul trimis înainte de alegeri de Guvernul Orban în care banii de la Bruxelles urmau să fie cheltuiți pe infrastructură, cerîndu-ne un Plan Nou, axat aproape exclusiv pe Green Deal.

Conferințele de presă a lui Klaus Iohannis dinainte de alegerile din 6 decembrie 2020 au stat sub semnul unei nenorocite vopsiri în roz a realităților. Toate semnalele îngrijorătoare venite dinspre viață prin intermediul jurnaliștilor erau respinse de un Președinte euforic pînă la nivelul beției. La vremea respectivă am pus această prăpastie dintre realități și prezentarea lor de către Klaus Iohannis pe seama posturii președintelui de agent electoral al PNL.

PNL se afla la Guvernare.

Orice recunoaștere a aspectelor negative ale realităților trecea în ochii lui Klaus Iohannis ca periculoasă electoral. Parfumarea prezentului era dublată de idilizarea viitorului. În viziunea lui Klaus Iohannis alegerile pe care le dădea cîștigate zdrobitor de către PNL, aveau să marcheze un început de Eră în Istoria României. Dincolo de 6 decembrie 2020 se întinde un timp al basmului devenit realitate.

Conferința de presă de marți, 12 ianuarie 2021 ne-a dezvăluit un Klaus Iohannis cu nimic schimbat în abordarea euforică a realităților.
Toate semnalele critice din întrebările ziariștilor au fost respinse de un președinte beat de fericirea de a avea în față priveliștea unei țări de vis.

Despre vaccinare Klaus Iohannis a declarat fără să șovăie:

„Campania de vaccinare până acuma este un succes, chiar dacă unii încearcă să diminueze acest succes.”

La cîteva ore de la această aserțiune, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, în Coaliția tutelată de Klaus Iohannis, declara la un post de televiziune:

„Trebuie spus că nu totul a fost perfect în etapa I. ”

Culmea beatitudinii a fost atinsă prin proclamarea certurilor din Coaliția de Guvernare drept dezbatere de idei. În rest, România lui Klaus Iohannis e la fel ca România lui Klaus Iohannis de acum o lună întruchiparea perfectă a Celei mai bune dintre lumile posibile.

În Jurnalul meu video încerc să deslușesc originea prăpastiei dintre realitățile din ultimul timp și viziunea lui Klaus Iohannis asupra lor.
La un moment dat fac trimiteri la Nicolae Ceaușescu din decembrie 1989, care a murit la Târgoviște convins că Poporul îl iubește.
Nu cred că asta e explicația idilizării deșănțate a realității de către Klaus Iohannis.
Eu sînt convins că președintele știe dezastrul regimului său de după alegeri.

De ce nu-l recunoaște?
Pentru că românii s-ar întreba de ce nu face nimic președintele pentru a-l micșora măcar, dacă nu pentru a-l elimina.
Klaus Iohannis știe că nu poate face nimic pentru ca lucrurile să meargă mai bine.

Și în plus nici n-are chef să facă vreun efort.
Și atunci preferă să contrazică realitatea.
Sindromul clar de îmbătare cu apă rece pentru a nu vedea că e groasă rău”, conform cristoiublog.ro.

Citește și:

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu: România este, fără îndoială, pe deplin pregătită

Avatar

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîţu i-a transmis omologului său olandez, Mark Rutte că România este „pe deplin pregătită” pentru a intra în zona Schengen

„În cursul zilei de ieri am avut o convorbire telefonică cu prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte. Am analizat perspectivele promiţătoare ale cooperării dintre România şi Ţările de Jos, concentrându-ne pe consolidarea relaţiilor economice şi pe dinamizarea dialogului politic. Obiectivul nostru legitim de aderare la spaţiul Schengen a fost unul dintre punctele esenţiale atinse în discuţia cu prim-ministrul Rutte, căruia i-am transmis că România este, fără îndoială, pe deplin pregătită pentru a intra în zona Schengen”, a scris Cîţu, pe Facebook.

Potrivit prim-ministrului, discuţiile au vizat şi evoluţia pandemiei de COVID-19 şi desfăşurarea procesului de vaccinare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Avatar

Publicat

in

De

Cristian Popa, membru al boardului CFA România a declarat că pensia publică de la stat ar fi de aproximativ 32% din ultimul salariu dacă nu ar exista pensiile private, ceea ce pe standarde globale este destul de puţin

„Calculele studiilor noastre arată că după inflaţie românul mediu primeşte, în termeni reali, de la pensia publică aproximativ jumătate din ceea ce contribuie în termeni reali. Într-o lume fără pensii private ar trebui să ne aşteptăm la 32% din ultimul salariu, pensie. Într-o lume cu pensii private, cu 6% contribuţie, ar trebui să ajungem undeva la 45%”, a menţionat Cristian Popa, la un eveniment organizat de Asociaţia CFA România.

Potrivit acestuia, instituţia a realizat un studiu amănunţit asupra sistemului de pensii din România.

„Sistemul public de pensii din păcate nu va putea plăti pensii decente românilor în viitor din cauza evoluţiilor demografice, din cauza inversării piramidei vârstelor, lucruri care se combină cu faptul că acest sistem nu acumulează active, nu acumulează capital nu adună bani undeva şi investeşte, ci se bazează pe contribuţiile celor din câmpul muncii pentru a plăti pensiile celor care sunt în vârsta de pensionare, deci, cumva, se bazează pe faptul că pensiile noastre vor fi plătite din contribuţiile generaţiilor viitoare. (…) Generaţia noastră ar putea primi pensie publică de la stat de aproximativ 32% din ultimul salariu ceea ce pe standarde globale este destul de puţin. Dacă am avea 6% din salariul brut contribuit la sistemul de Pilon II pentru tot stagiul de cotizare am vorbi de o pensie crescuta de la 32% cât spuneam în scenariul doar cu sistem public la 45% din ultimul salariu, o creştere consistentă am putea spune”, a subliniat Cristian Popa.

Acesta a subliniat că, având în vedere „realitatea în care trăim, cele două sisteme funcţionează cel mai bine împreună”.

„Este greu să ne imaginăm în prezent un sistem doar de Pilon II, la fel cum nu este bine să ne gândim la un sistem doar de Pilon I. Pe termen lung, Pilonul II poate degreva Pilonul I de problemele structurale: îmbătrânire, emigraţie, inversarea piramidei, de faptul că nu acumulează active, însă pe termen scurt şi mediu şi fără această acumulare de capital, părinţii şi bunicii noştri au şi ei dreptul la o pensie decentă. Pentru asta există Pilon I si avem în continuare nevoie de el. Deci credem că un mix între cele două sisteme este ideal în prezent. Pentru noi, cei tineri, pensiile private sunt mai mult o obligaţie faţă de seniori”, a mai spus Cristian Popa

Vezi și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend