Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Klaus Iohannis preferă interviurile luate de străini, pentru că acestea îl scutesc de întrebări incomode.

Publicat

in

Președintele Klaus Iohannis a acordat un interviu televiziunii publice din Germania, din care au apărut fragmente și în presa românească. Despre acest interviu, jurnalistul Ion Cristoiu susține că Iohannis a preferat să dea acest interviu televiziunii din Germania pentru că numai astfel era sigur că va avea parte de întrebări “pupincuriste”.

Pupincurismul întrebării puse de ziaristul neamț, mai precis, de ziarista nemțoaică, gen ridicare la plasă. Abordarea într-un interviu la care se uită nemții din Germania a unei chestiuni necunoscute chiar și multor români din România – cea despre controversa dintre președinte și premier în chestiunea vizitei din Golf. Toate întrebările sunt ridicări la plasă, grețoase în pupincurismul lor, greu de presupus că aparțin nu unui ziarist străin, ci unui ziarist în general. Dacă la noi, un moderator îi punea astfel de întrebări, toată presa își bătea joc de limbismul lui nerușinat”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

Cristoiu mai notează că interviul n-a fost dat pentru telespectatorii din Germania. El a fost dat pentru cititorii și telespectatorii din România.

Oricine i-ar fi luat un interviu în presa românească nu și-ar fi permis să-i pună astfel de întrebări pupincuriste. De ce fac asta ziariștii străini: Pentru că un interviu luat în acești termeni de lingușeală care-ți provoacă diaree dacă-l citești de mai multe ori nu deranjează pe nimeni în țara străină în care-i publicat interviul. Dacă reporterița ar fi pus astfel de întrebări slugarnice unui demnitar neamț, a doua zi ar fi fost beștelită de toți colegii de breaslă. Telespectatorii ar fi trimis mesaje de indignare pe adresa ARD zicînd că nu plătesc impozite ca să vadă cum televiziunea publică face masaj cu limba demnitarului”, mai adaugă Cristoiu.

La noi nu se va întâmpla acest lucru, subliniază jurnalistul.

Telespectatorii nemți n-au habar de problemele politicii românești și, prin urmare, nu și-au dat seama că interviul era slugarnic. Interviul a fost văzut de puțini nemți, și aceia convinși că e prefața la un film”, concluzionează Cristoiu.

Președintele Traian Băsescu a declarat duminică, într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV că este indamisibil ca președintele Klaus Iohannis să vorbească mai mult prin presa germană, decât prin presa din România. (Detalii aici)

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Nemții vor avea viață grea: Olaf Scholz, viitorul cancelar, vrea vaccinarea obligatorie

Publicat

in

De

Viitorul cancelar german, Olaf Scholz, a declarat, marţi, că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 pentru a opri focarul de infecţii în ţara sa, relatează AFP.

Olaf Scholz ”a afirmat că a înţeles că există dezbateri pe acest subiect în Bundestag la care participă toate partidele”, potrivit unor surse apropiate viitorului cancelar social-democrat, scrie agerpres.ro.

Succesorul Angelei Merkel ”şi-a semnalat simpatia pentru o astfel de reglementare” marţi, în cursul unei reuniuni între Merkel, succesorul acesteia şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei, care ar putea duce la o înăsprire a restricţiilor anti-Covid, au precizat sursele citate.

Închiderea barurilor şi a cluburilor sunt luate în considerare, potrivit presei germane.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Dar situaţia sanitară rămâne foarte tensionată marţi, cu o rată de incidenţă de 452,2 la 100.000 de locuitori.

Campania de vaccinare a dus până acum la vaccinarea completă a aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%).

Vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%), potrivit unui sondaj recent realizat de RTL şi ntv.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Parlamentul german se va pronunţa asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19

Publicat

in

De

Parlamentul german se va pronunţa până la sfârşitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populaţii pentru a opri focarul de infecţii, a anunţat marţi viitorul cancelar Olaf Scholz, relatează AFP.

”Propunerea mea este ca (…) deputaţii să facă o propunere Parlamentului” privind vaccinarea obligatorie, a indicat într-un interviu pentru canalul Bild TV social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului, precizând că acest text ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat vecinul austriac.

Dar dezbaterea pe această temă a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce ţara este puternic lovită de un nou val de contaminări, potrivit Agerpres.ro.

Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend