Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Ion Iliescu este responsabil de moartea a 1.100 de oameni nevinovaţi la revoluție

Publicat

in

Într-un articol pe blogul său, jurnalistul Ion Cristoiu încearcă să demonstreze cum se face responsabil Ion Iliescu de moartea a 1.100 de oameni nevinovaţi în decembrie 1989. Autorul pune în discuţie discursul fostului şef al statului din ziua de 23 decembrie ’89, o zi pe care Iliescu o vedea ca pe un razboi cu teroriștii.

„Venim chiar de la Comandamentul militar al Frontului Salvării Naţionale. Datorită acţiunilor criminale ale unor bande de terorişti instruiţi special pentru lupta împotriva maselor populare şi apărarea dictatorului, activitatea noastră normală nu s-a putut desfăşura normal în cursul acestei zile. Am fost nevoiţi să dăm prioritate acţiunilor coordonate de luptă împotriva teroriştilor. Existenţa acestor grupe de terorişti, a unor indivizi fanatizaţi, care acţionează cu o cruzime fără precedent, trăgând în locuinţe, în cetăţeni, provocând victime în rândul militarilor, este încă o expresie elocventă a caracterului antipoular al dictaturii Ceauşescu, care a făcut enorm de mult rău poporului şi care nu a economisit mijloace enorme şi acţiuni gândite, ordonate pentru constituirea unor asemenea unităţi de represiune”, a reprodus Cristoiu din discursul lui Iiliescu.

Se observă că termenul de terorişti are legătură cu sintagme precum „unităţi de represiune”, „indivizi fanatizaţi”, care „acţionează cu o cruzime fără precedent”.

S-a aflat că de fapt fostul dictator fusese părăsit de toți apropiații săi, care îl trădaseră. Iar dacă Iliescu ar fi avut dreptate, când a descris situație, era o premieră în istoria țării. Un fost conducător se bucura de o susținere fanatică, din partea multor oameni gata să-și riste viața pentru el.

„Teroriştii nu sunt în uniforme. Ei sunt civili. De multe ori încearcă să creeze confuzie, şi-au pus şi banderole ca să fie confundaţi cu oamenii din formaţiunile de apărare organizate de cetăţeni şi creează astfel confuzie. Împuşcă din orice poziţie”, a mai redat Cristoiu din discursul lui Iliescu.

Autorul articolului trage spre final concluzia, susținând că teroriștii nu au existat iar prezentarea lor de şeful statului ca personaje reale nu a făcut decât să ducă la o crimă dublă. E vorba de crima faţă de adevăr şi cea faţă de Ceauşescu, facut responsabil asasinarea poporului neînarmat. Din documentele de astăzi reiese că moartea celor 1.100 de oameni, după fuga dictatorului, a venit în urma unei măceliri reciproce, între militari și civili deopaotrivă. Iar cetăţenii nu ar fi pornit să vâneze teroriștii dacă Ion Iliescu nu i-ar fi îndemnat să o facă.

„Am ruga să se gândească şi alte forme de lărgire a conlucrării şi participării maselor populare în sprijinul acţiunii unităţilor militare, inclusiv prin constituirea de cât mai multe gărzi patriotice pentru apărarea unităţilor proprii, unităţilor economice, a unor puncte de activitate generale pentru nevoile cetăţeneşti, ca şi în sprijinul unităţilor care acţionează în jurul punctelor fierbinţi”, a mai redat Cristoiu din discursul lui Iliescu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Zelenski: ”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor”

Publicat

in

De

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nicio rachetă şi nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor.

Volodimir ZelenskiFoto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi / Zuma Press / Profimedia

„45 de rachete a lansat Rusia împotriva noastră. Este a cincea lună a unui război la scară largă. Ocupanţii urmau să captureze cea mai mare parte a ţării noastre în a cincea zi, dar trebuie să organizeze un astfel de spectacol de rachete în luna a cincea, care nu schimbă nimic strategic pentru Rusia. Aceasta este o astfel de fază a războiului – dificilă din punct de vedere moral, dificilă din punct de vedere emoţional. Când ştim că inamicul nu va reuşi, când înţelegem că ne vom putea apăra în continuare statul, dar nu simţim limitele de timp ale acestui lucru”, a declarat Zelenski citat de News.ro.

”Nicio rachetă rusească, nicio lovitură nu poate distruge moralul ucrainenilor. Şi fiecare dintre rachetele lor este un argument în negocierile noastre cu partenerii. Voi lua parte luni la Summitul G7. Summitul NATO va avea loc săptămâna viitoare. 45 de rachete într-o jumătate de zi şi chiar în ajunul unor astfel de întâlniri. Toate clare. O altă confirmare a poziţiei noastre. Acest lucru confirmă faptul că pachetele de sancţiuni împotriva Rusiei nu sunt suficiente, că Ucraina are nevoie de mai multă asistenţă armată şi că sistemele de apărare aeriană – sistemele moderne pe care le au partenerii noştri – nu ar trebui să fie în zonele de antrenament sau depozite, ci în Ucraina, unde este necesar acum”, a mai spus Zelenski.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

LIVE Război în Ucraina, ziua 123: Explozii în centrul capitalei Kiev / Biden a sosit în Germania / Rușii au intrat în Lisiceansk, iar Severodonetk este complet ocupat

Publicat

in

De

​Trei explozii au fost auzite duminică dimineața în centrul capitalei Kiev. Rușii au ocupat total orașul strategic Severodonețk din prima linie din estul Ucrainei, după săptămâni de lupte și bombardamente. Rusia va livra Belarusului, „în următoarele luni”, rachete capabile să transporte focoase nucleare, a anunţat Vladimir Putin. Liderii G7 se reunesc în Bavaria, președintele american Joe Biden sosind sâmbătă seara în Germania.

Bloc de locuinte din Kiev bombardat de rusiFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante informații de duminică, ziua 123 a războiului din Ucraina, LIVETEXT

07:00 Trei explozii au fost auzite, duminică dimineața, la Kiev, relatează Kyiv Independent. Fumul a fost văzut ridicându-se pentru scurt timp în două locații din centrul Kievului. Alerta de raid aerian a început să sune în capitală la ora locală 5:47 a.m. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a confirmat exploziile din cartierul central Șevcenko.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend