Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Interviul dat ieri dovedește posibilitatea ca, la un moment dat, Traian Băsescu să nu mai recunoască nici că a cunoscut-o pe Elena Udrea

Publicat

in

Fostul președinte Traian Băsescu a arătat de două ori în cadrul interviului de ieri că este dispus ca, la un moment dat, să se delimiteze total de Elena Udrea. Cel puțin așa susține jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul personal.

Într-un interviu, Elena Udrea a susținut că are un oarecare merit în ajungerea Codruței Kovesi la șefia DNA deoarece chiar ea a negociat această numire cu Victor Ponta. Totuși, Traian Băsescu a susținut ieri exact contrariul. Întrebat dacă a trimis-o pe Udrea să negocieze cu Ponta, fostul președinte a răspuns: „Nu am trimis-o niciodată pe doamna Udrea să negocieze cu domnul Ponta. Dacă domnul Ponta a chemat-o, să spună el.” Afirmația demonstrează, susține Ion Cristoiu, nu doar că Băsescu a făcut-o mincinoasă pe Udrea, ci și că există posibilitatea ”de a nu mai recunoaște, la un moment dat, nici c-ar fi cunoscut-o”.

Jurnalistul tinde să creadă că Udrea este cea care spune adevărul și că ea chiar a fost trimisă să negocieze în locul lui Băsescu, având în vedere că fostul președinte avea obiceiul de a discuta cu mulți, inclusiv cu adversarii politici, prin intermediul prietenei sale.

Totuși, marea lovitură pe care i-a dat-o Băsescu Elenei Udrea în interviul de ieri a fost afirmația ”Nu am nicio reţinere să spun: «mai daţi-i un mandat lui Kovesi». Ce pot să-i reproşez este recurgerea la arestări, când avem atâţia demnitari cercetaţi în libertate. Partea spectaculară ar putea să lipsească”.

În condițiile în care Elena Udrea a denunțat constant abuzurile Codruței Kovesi în fruntea DNA, Traian Băsescu a ales să declare că nu are nicio rezervă să susțină încă un mandat pentru ea. ” O minimă preocupare de a nu-i da una peste gură eternei arestate preventive Elena Udrea, dar și o minimă consecvență ar fi cerut ca Traian Băsescu să evite răspunsul la întrebarea despre noul mandat al Codruței Kovesi sau măcar să menționeze niște condiții pentru susținerea sa. Traian Băsescu n-a făcut-o. El a supralicitat declarînd că n-are nici o reținere în a cere să i se mai dea încă un mandat Codruței Kovesi”, a scris Ion Cristoiu.

În finalul postării, jurnalistul l-a întrebat pe omul Traian Băsescu ”Merita amărîta aia de la Tîrgușor, care o duce dintr-o pușcărie într-alta și pentru că a fost o persoană apropiată lui Traian Băsescu, această lovitură în moalele capului?” și a susținut că, în opinia sa, răspunsul este unul negativ.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ȘOCANT Fetiță de un an, în comă după ce a fost găsită cu capul într-o găleată cu apă

Publicat

in

De

O fetiță de 1 an și 1 lună din județul Vaslui s-a aflat în comă profundă, după ce a fost găsită cu capul într-o găleată cu apă. Copila este transferată la Iași, anunță Mediafax.

Ambulanța Vaslui a fost chemată, vineri seara, la Zorleni, pentru fetița de 1 an și 1 lună găsită de familie cu capul într-o găleată cu apă.

Familia a primit indicații de resuscitare prin telefon, iar la caz a fost trimisă o ambulanță din Bârlad.

Conform SAJ Vaslui, ambulanța a ajuns la caz în câteva minute. „Medicul de pe ambulanță a găsit copilul în stare foarte gravă, în comă profundă, instabil hemodinamic și respirator. După stabilizare, copilul a fost transportat în regim de urgență la Spitalul Bârlad. În acest moment a fost trimis de la Vaslui o ambulanță de terapie intensivă mobilă pentru transferul copilului la Spitalul de copii Sf. Maria Iași”, transmite SAJ Vaslui.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Fost președinte de stat care va face pușcărie pentru ultraj la adresa justiţiei

Publicat

in

De

Curtea Constituţională sud-africană a respins vineri extrem de dur o cerere a fostului preşedinte, Jacob Zuma, de a reveni asupra unei hotărâri prin care l-a condamnat la 15 luni de închisoare cu privire la un ultraj la adresa justiţiei, relatează AFP.

Această confirmare a condamnării lui Jacob Zuma nu pune în discuţie eliberarea condiţionată a acestuia, din motive medicale, la începutul lui septembrie, scrie news.ro.

”Cererea în anulare este respinsă”, a anunţat judecătoarea Sisi Khampepe, care a citit hotărârea celei mai înalte jurisdicţii din ţară, în care se cataloghează drept ”păcăleli procedurale” încercarea fostului şef de stat şi a avocaţilor acestuia de a obţine anularea condamnării.

”Majoritatea (judecătorilor Curţii) respinge în mod categoric orice idee potrivit căreia reclamanţii pot fi autorizaţi să masacreze după cum poftesc o procedură judicară care, în toate privinţele, s-a desfăşurat în cel mai mare grad de regularitate”, a continuat Khampepe.

Încarcerat în iulie cu privire la faptul că a refuzat cu încăpăţânare să se prezinte în faţa membrilor unei comisii de anchetă privind corupţia de stat, în timpul preşedinţiei sale (2009-2018), Jacob Zuma, în vârstă de 79 de ani, a fost eliberat condiţionat din motive medicale de la începutul lui septembrie.

Spitalizat în august, în afara închisorii în care a început să-şi ispăşească pedeapsa, el a fost supus unei operaţii al cărei motiv nu a fost dezvăluit.

PROCES DE CORUPŢIE DE LA 21 SEPTEMBRIE

În paralel, o realuare a unui proces împotriva lui Zuma cu privire la corupţie a fost amânată la 21 şi 22 septembrie, în aşteptarea unor noi concluzii cu privire la starea sănătăţii acestuia.

În acest dosar – vechi de 20 de ani -, fostul preşedinte este acuzat de faptul că a primit mită de la gigantul francez în domeniul armamentului Thalès, inclupat la rândul său cu privire la corupţie şi spălare de bani. El este vizat de 16 capete de acuzare de fraudă, corupţie şi şantaj.

Încarcerarea lui Zuma a declanţat un val fără precedent de violenţe şi jafuri în Africa de Sud, soldate cu peste 350 de morţi.

Actualul preşedinte, Cyril Ramaphosa, a denunţat o tentativă orchestrată de destabilizare a ţării.

În urma acestor revolte, 12 suspecţi au fost arestaţi, iar impactul economic al distrugerilor urmează să fie prezentat în mod oficial în trimestrul următor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend