Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Este un moment sinistru. Imaginea cu președintele singur, este uluitor, este incredibil că se putea face așa ceva’

Avatar

Publicat

in

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu a reacționat cu privire la discursul susţinut de Klaus Iohannis la Arcul de Triumf, cu ocazia sărbătorii Zilei Naționale în România.

Ion Cristoiu a precizat că nu a înţeles nimic din parada organizată de Ziua Naţională şi că imaginile au fost sinistre. Mai mult, Cristoiu consideră că acest demers putea fi înlocuit cu un mesaj pentru naţiune. Imaginile cu preşedintele singur la Arcul de Triumf sunt uluitoare, a mai transmis jurnalistul.

„Este un moment sinistru. Dacă vă uitaţi la imaginile de la 1 decembrie 1918, o să vedeţi popor. Nu o să-l vedeţi pe Iuliu Maniu singur şi niciunul din liderii care atunci au organizat acea acţiune. Ori e paradă şi se desfăşoară în mod normal ori nu desfăşori. Nu e nici ceremonie. Putea fi o ceremonie la Arcul de Triumf unde preşedintele depune niste flori şi pleca.

Nu a fost nici serbare populară pentru că avem o problemă, domnul preşedinte este singurul care a vorbit. Trebuia gândită! Dacă gândeam această ceremonie în care vorbea şi preşedintele, vorbea un medic decorat care s-a luptat cu COVID-19″, a mai spus Ion Cristoiu la Antena 3

Ion Cristoiu: „Imaginile arată că acum domnul preşedinte are şi arcul de triumf al lui, pentru că e a lui, e singur”

„Imaginea aceea în care preşedintele este singur cu Arcul de Triumf, dată de administraţia prezidenţială, nu de fotoreporteri răutăcioşi arată că acum domnul preşedinte are si arcul de triumf al lui, pentru că e a lui, e singur. A fost ori o prostie, ori o chestiune gândită dinadins. Este inadmisibil să faci din Ziua Naţională, din amintire, că aceste fotografii o să rămână, cum s-a sărbătorit. Pe motiv de pandemie nu justifică. Nu trebuia să se ţină nimic. Sau altceva decât miniparadă, semiparadă, adică nu am înţeles nimic. Putea să fie un mesaj către naţiune”, a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „Imaginile scot în evidenţă privatizarea, prezidenţializarea, unicizarea acestei ceremonii”

„Imaginea cu preşedintele singur, este uluitor, este incdredibil că se putea face aşa ceva. Scoate mult în evidenţă privatizarea, prezidenţializarea, unicizarea acestei ceremonii. Singur să vorbească de la Arcul de Triumf, aşa ceva nu am mai pomenit”, a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Mai mulţi români au fost decoraţi de Ziua Naţională de preşedintele Klaus Iohannis, printre care şi asistenta ministrului de Interne, Marcel Vela.

Este vorba despre Gabriela Mădălina Sîia Cenușă, care a luat Ordinul și Medalia Națională pentru Merit pentru rezultatele remarcabile în activitatea ei profesională.

Ion Cristoiu: „E tragic. În pandemie au fost postaşi. Puteau să medalieze un postaşi, poliţişti, brancardieri, profesori, educatori”

„Ea este angajată din mai anul acesta. Ca referentă ea a depus o muncă, iertat să îmi fie barbarismul, atât de remarcabilă încât a fost decorată. Aşa ceva nu exită nicăieri, unde să decorezi o referentă, decât dacă a apărat cu trupul ei, spun în sensul bun al cuvântului, pe domnul Vela. A vrut cineva să îl impuşte pe domhul Vela, si glonţul a ajuns în umărul ei.

E tragic. În pandemie au fost poştaşi. Puteau să medalieze un poştaşi, poliţişti, brancardieri, profesori, educatori. Oameni care în pandemie s-au dat peste cap şi au făcut ca, copii să înveţe”, a mai spus jurnalistul Ion Cristoiu.

Ion Cristoiu: „Prin faptul că nu a retras medalia, preşedintele arată că puţin îi pasă”

„Pe acea conferintă de presă pe picior de la Spitalul Municipal, domnul preşedinte a fost întrebat în legătură cu decoraţiile. Domnia sa a recunoscut că, această listă este verificată de luni întregi de echipa prezindenţială. Deci nu putem să spunem că domnul Vela a pus-o pe listă. Echipa prezidenţială trebuia să fie foarte atentă. Faptul că nu dă înapoi (n.r că nu a retras medalia) este cumplit. Înseamnă că puţin îi pasă” a mai spus Cristoiu la Antena 3.

Citește și:

Experții trag semnalul de alarmă! Pensiile, în pericol

Cine a fost comandantul ceremoniei organizate azi, la Arcul de Triumf – El este omul care l-a întâmpinat pe Klaus Iohannis

Veste bună! Din 2021 se dau noi sume de bani pentru cei care fac parte din acest program

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medicii trag semnalul de alarmă! Acești români infectați cu COVID-19 pot rămâne cu sechele pulmonare!

Avatar

Publicat

in

De

Medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu atrag atenția asupra faptului că cei mici infectați cu COVID-19, inclusiv cei asimptomaci, pot rămane cu sechele pulmonare, atrage atenţia

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu va demara un program de consultații pentru micii pacienți care au trecut prin aceasta boală. Evaluarea constă în consult clinic și spirometrie. La nevoie, investigațiile pot fi extinse cu analize de sânge sau radiografii.

Chiar dacă studiile arată că nu se dezvoltă forme severe ale bolii la copii, medicii spun că acest lucru nu înseamnă ca cei mici sunt feriți de pericole.

Iulia Simina, medic specialist pneumolog în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu spune că pot exista sechele pulmonare inclusiv în cazul copiilor asimptomatici și care apar dupa infecția cu COVID.

Medicii spun că cei mici pot prezenta simptome care pot fi trecute ușor cu vederea de către părinți. Oboseala şi episoadele de transpirație sunt câteva simptome care ar trebui să le dea părinților de gândit.

Pentru micii pacienți care au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2, Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu oferă consultații gratuite.

Evaluarea va consta în consult clinic și spirometrie, aceste investigații putând fi completate cu analize de sânge și/sau radiografie pulmonară

Odată cu reluarea cursurilor este nevoie ca cei mici să respecte cu strictețe regulile de igienă, mai spun medicii. Altfel, numărul cazurilor ar putea crește odată cu începerea școlii.

Evaluarile gratuite ale copiilor vor începe săptămâna viitoare.

Vezi și:

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Legea pensiilor: Ce schimbări importante îi așteaptă pe români de la 1 septembrie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Traian Berbeceanu: ‘Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare’

Avatar

Publicat

in

De

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) a hotărât ca începând de luni să fie relaxate mai multe măsuri restrictive luate în contextul actualei pandemii de COVID-19.

„În Bucureşti astăzi am înregistrat o rată de infectare de 2,52 la mia de locuitori. Este a treia zi consecutivă în care incidenţa este sub 3 la mie, fapt pentru care, din punct de vedere legal, a trebuit să convocăm Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, să analizăm situaţia şi să luăm o hotărâre. Astfel, cu 47 de voturi ‘pentru’, un vot „împotrivă” şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, de la 0.00, deci din 25 ianuarie, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsurile de relaxare vizează domeniul HORECA. Restaurantele, barurile, cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 6.00-21.00 la o capacitate de maximum 30%, cu respectarea tuturor normelor stabilite prin lege”, a precizat el, în cadrul unei declaraţii acordate presei.

Berbeceanu a menţionat că în săli de spectacol, teatre şi cinematografe va fi permis accesul publicului în limita a 30% din capacitate. Totodată, operatorilor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc li se va permite funcţionarea în limita a 30% din capacitatea sălilor, în intervalul orar 6.00-21.00.

„Recomandăm cetăţenilor Municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente şi, pe de o parte, acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând cu data de luni. Pe de altă parte, am considerat ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile dedicate activităţii pe care o desfăşoară, în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric, vom fi intransigenţi. Anterior şedinţei extraordinare a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am avut o întâlnire cu şefii Poliţei, Jandarmeriei şi IGSU de pe raza Municipiului Bucureşti. Am hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele în vigoare”, a spus prefectul.

Prefectul a adăugat că Ministerul Sănătăţii a recomandat o temporizare a măsurilor de relaxare, dar că decizia comitetului a fost să respecte prevederile actelor normative.

„Chiar înaintea începerii şedinţei de comitet pentru situaţii de urgenţă am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii, prin care ni se făcea o asemenea recomandare, să temporizăm relaxarea. Noi, însă, trebuie să ţinem cont de faptul că suntem aici să luăm în considerare aceleaşi cifre, aceiaşi indicatori şi aceleaşi acte normative pe care le-am avut în vedere atunci când am impus restricţiile, pentru că aşa este şi moral şi legal”, a declarat Berbeceanu, informează agerpres.ro.

Citește și:

Este oficial! Vești importante pentru toți românii: Cine nu se decide cu privire la acest serviciu, va plăti automat mai mulți bani

Avertisment dur: Pensionarii vor ajunge sub pragul sărăciei

După 2 săptămâni, Lucian Bode s-a răzgândit! Prima promisiune pe care nu și-o respectă ministrul de Interne

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend