Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ion Cristoiu, despre scandalul Trump-FBI: ‘Nu cred că se va încheia. Ori dovedesc că a plecat cu secrete nucleare şi le-a vândut chinezilor, taiwanezilor sau nu ştiu cui, care este foarte grav, ori nu şi atunci este un abuz şi se arată că America este la fel ca România pe vremea binomului SRI-DNA’

Publicat

in

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că fostul preşedinte Donald Trump a câştigat războiul mediatic izbucnit în SUA în urma percheziţiilor FBI la Mar-a-Lago, reşedinţa fostului lider american, şi atrage atenţia că indiferent de partea cui va fi adevărul în acest scandal, America va avea de pierdut.

“Într-un asemenea scandal nu are importanţă adevărul. Are importanţă războiul mediatic pe care l-a câştigat deja Trump chiar dacă va veni FBI-ul şi va dovedi că el a vândut secrete nucleare amantei lui Putin. Din mai multe motive el a câştigat acest război. În primul rând, nu trebuie să uităm că alegerile au fost câştigate de democraţi şi de Biden pe muchie de cuţit. A fost o uriaşă participare şi numărul de voturi primite de Trump a fost uriaş. Dintre toţi cei care şi-au dat votul, e greu de presupus că 99% dintre ei au fost dezamăgiţi de Trump după. Chiar şi cu povestea aia de la Capitoliu. Deci avem un număr uriaş de americani, după părerea mea numărul lor a crescut între timp pentru că democraţii au dezamăgit, sunt mari probleme economice. În aceste condiţii contează ce vrea omul să audă. Şi cred că cei care l-au votat pe Trump şi duşmanii democraţilor ascultă argumentele lui. Asta este foarte important în această comunicare publică”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Smart Tv.

„Procurorul general al Americii este mai slab decât Scutea la noi”

Ion Cristoiu mai spune că bătălia se dă între procurorul general al SUA şi Donald Trump, iar fostul preşedinte, de altfel un bun comunicator, a ieşit învingător deoarece în disputa privind respectarea sau nu a procedurilor legale la efectuarea perchiziţiilor, sentimentul general este că acestea au fost încălcate.

“În al doilea rând, Trump a învins deoarece se bate cu un piţifelnic. Procurorul general al Americii este mai slab decât Scutea la noi (n.r. Gabriela Scutea, procurorul general al Rom\niei). El e numit de Departamentul de Justiţie. Dacă observaţi bătălia se duce între Procurorul general, care în imaginea publică e un procuror general numit de Trump care a trecut de partea democraţilor ca să nu fie dat afară, şi Trump. (…) Al treilea motiv este respectarea sau nu a procedurilor. Nu ştiu în ce măsură s-au respectat sau nu, dar din punct de vedere al comunicării publice, deja toată planeta e încredinţată că nu. Pentru că e vorba de un Trump care e un bun comunicator. El care se bate cu FBI-ul, nu era acasă…în asemenea momente impactul este uriaş, e vorba de un fost preşedinte al Americii, nu de o cameristă. Şi atunci, ei trebuia să creeze posibilitatea unei campanii că nu au respectat procedurile. Trump este un extraordinar comunicator public. Dacă era Biden, pierdea din start. Trump ştie să se bată şi în acest moment vocea lui domină. (…) Un alt argument e că presa care a sprijinit FBI a fost compromisă, mai ales CNN a fost compromis în alegeri prin încălcarea regulilor profesionale”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu susţine că, indiferent dacă se va dovedi sau nu că fostul preşedinte a plecat de la Casa Albă cu secrete nucleare, imaginea Americii tot va avea de suferit din cauza impactului mediatic.

“Şi acum să vedem cel mai important argument, evoluţia cazului. Dacă el a plecat cu secrete nucleare, America pierde, dacă nu a plecat America tot pierde. Nu am auzit până acum ca un şef de stat să fie suspectat că a plecat cu documente secrete. Astăzi s-a atins un punct culminant. Până acum discuţia era dacă trebuia sau nu să le ducă, nu trebuia să ia şi lingurile, adică era mai mult aşa trebuia să le predea arhivei, potrivit legii. În cazul de faţă, acuzaţia lansată de procuratură face şi mai mare impactul mediatic. Deja să spui că erau secrete nucleare, încep întrebările. Păi de ce la un an şi jumătate? În primul rând că un preşedinte nu are acces la secrete nucleare,nucleare. Ce să facă cu ele, să le ducă acasă?”, a subliniat publicistul.

„America nu avea nevoie în acest moment de un scandal intern”

Ion Cristoiu adaugă că America are probleme economice şi nu avea nevoie de un scandal intern care îi afectează grav imaginea într-un moment de dezordine mondială.

“Trebuie să ţinem cont de contextul acestui scandal.  Este un context în care administraţia Biden este la pământ. (…) Ei au probleme economice şi atunci foarte mulţi care nu îl credeau pe Trump, îl cred pe Trump. Dar dincolo de toate acestea, că s-au respectat sau nu procedurile, amploarea scandalului şi acuzaţiile aduse de FBI ating grav imaginea Americii. America nu avea nevoie în acest moment de un scandal intern. Indiferent care e adevărul e în defavoarea Americii. Ori dovedesc că a plecat cu secrete nucleare şi le-a vândut chinezilor, taiwanezilor sau nu ştiu cui, care este foarte grav, ori nu şi atunci este un abuz şi se arată că America este la fel ca România pe vremea binomului SRI-DNA. Adică se pune la cale ceva pentru că avem nevoie să scăpăm de cineva. Asta este cea mai primejdioasă interpretare. Dar oricum nu avea nevoie de acest scandal. Să nu uităm că suntem într-o dezordine mondială. E scandalul Taiwanului, războiul din Ucraina nu se mai termină… America nu avea nevoie de o asemenea dezunire, de un asemenea scandal”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu nu crede că scandalul Trump-FBI se va încheia foarte curând având în vedere evoluţia sa din ultimele două zile când, prin lansarea acuzaţiilor că fostul preşedinte a sustras secrete nucleare, s-a ridicat foarte mult miza.

“Nu cred că se va încheia. Vedeţi că în fiecare zi apar noutăţi (…) după două zile vin şi spun că ei au căutat secrete nucleare. Deja face să miroasă şi mai tare afacerea publică. Eu nu am vorbit aici dacă e adevărat sau. (…) Ei au ridicat miza urieşeşte”, a mai spus publicistul, conform alephnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Putin e dictator de 23 de ani, deci nu cred că în jurul său există suficientă opoziție care să i se opună. Statele Unite ne-au atras atenția că amenințarea este reală’

Publicat

in

De

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost întrebat la Realitatea Plus despre posibilitatea ca Vladimir Putin să își folosească arsenalul nuclear, dar și despre cele patru avioane rusești care au zburat deasupra Poloniei și Suediei.

Bogdan Chirieac: Hârjoneală. Nu există zi în care să nu avem avioane rusești care testează vigilența NATO

„Ce vă spune această nouă alertă? Este o provocare, este o eroare din partea Rusiei, cum vedeți situația?” l-a întrebat pe Bogdan Chirieac jurnalistul Călin Cociș.

„Poate să fie același tip de hârjoneală care există în special în Marea Neagră, unde zilnic avioane rusești și avioane NATO de poliție aeriană de întâlnesc. Deci nu există zi în care să nu avem avioane rusești care testează vigilența NATO în Marea Neagră.

Iar în privința armei nucleare, sigur, toate îngrijorările sunt legitime, mai ales că Statele Unite, înțeleg, ne-au atras atenția că amenințarea este reală, iar informațiile venite din SUA au fost impecabile.

În același timp, în discursul lui Putin, pronunțat ieri, sigur, pentru publicul din țara sa, vorbea despre faptul că ridicarea de școli noi în teritoriile ocupate și echipe medicale, medici care să evalueze starea de sănătate a copiilor deoarece erau etnici ruși și ar fi fost defavorizați de autoritățile de la Kiev. Firește, nu discutăm acum că Putin minte, nu despre asta este vorba, dar dacă el vine deja să spună că se ocupă de școală și sănătate, dacă vine și aduce un omagiu, o odă, culturii și poporului ucrainean, poate nu are chiar intenția de a folosi arme nucleare în acest moment. Da, sigur, nu înseamnă că trebuie să lăsăm garda jos”, a declarat Bogdan Chirieac.

Putin apasă singur butonul? Bogdan Chirieac: Haideți să analizăm lucrurile prin prisma României

„Decizia este exclusiv la Vladimir Putin? Cei care mai au acces la acest buton au vreun cuvânt de spus?” a întrebat Călin Cociș.

„Haideți să analizăm lucrurile prin prisma României. L-am avut pe Traian Băsescu, s-au întâmplat atrocități în România, deci derapajele justiției au fost înspăimântătoare. Și ale justiției, și ale serviciilor secrete, toate aceste atrocități au fost recunoscute într-o formă sau alta de Traian Băsescu după ce nu a mai fost președinte al României. Vi se pare că cineva a îndrăznit atunci când era Traian Băsescu președinte să-i atragă atenția că uitați ce se întâmplă? Și acum vin la Putin, că de asta am făcut această paranteză.

Vi se pare că există cineva în Kremlin care să-i atragă atenția în mod real și să-i spună: „Domnule, prin ceea ce ai făcut ai pus în pericol viața, existența statului numit Federația Rusă?”. Nu cred că există așa ceva, să știți, mai ales că Băsescu era un lider autoritar, dar nu un dictator. Putin e dictator de 23 de ani, deci nu cred că în jurul său există suficientă opoziție care să i se opună lui Putin. A, că mai există câte un oligarh prin Monaco, pe Coasta de Azur, prin America, prin Germania și îi fac opoziție, da, dar nu când e în puterea lui la Kremlin, mai ales după ce a împușcat vreo 30 de oligarhi, cu tot cu familiile lor, de când a început conflictul din Ucraina”, a spus Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Loto 6/49, 6 octombrie 2022. Numerele extrase azi-Vezi dacă te afli printre câștigători

Publicat

in

De

Loto 6/49, 6 octombrie 2022. Joi, 6 octombrie 2022, au avut loc noi extrageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc, organizate de Loteria Română.

Bugetul.ro vă prezintă numerele extrase Joi, 6 octombrie 2022:

  • Loto 6 din 49: 25, 27, 9, 13, 37, 7
  • Loto 5 din 40: 36, 40, 6, 1, 30, 19
  • Joker:  40, 5, 28, 7, 36, +10 
  • Noroc: 0 5 8 0 7 6 5
  • Super Noroc 5 5 0 5 6 0
  • Noroc Plus: 7 3 8 7 3 9

La Loto 6/49 se înregistrează, la categoria I, un report în valoare de peste 14,73 milioane de lei (peste 2,97 milioane de euro), iar la Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 5,13 milioane de lei (peste 1 milion de euro).

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend