Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu, despre sărbătorirea a 25 de ani de la înființarea FSN: E prețul contribuției lui Ion Iliescu la alegerea lui Dragnea la șefia PSD

Publicat

in

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie într-un articol pe blogul său despre preţul contribuţiei lui Ion Iliescu la alegerea lui Liviu Dragnea ca preşedinte interimar al PSD. E vorba de faptul că partidul social-democrat va sărbători 25 de ani de la înființarea FSN-ului neocomunist.

Ion Cristoiu scrie că partidul condus de Iliescu, FSN, este responsabil de “de cea mai neagră perioadă din istoria postdecembristă: cele patru mineriade – ianuarie 1990, februarie 1990, iunie 1990, septembrie 1991 –, evenimentele de la Tîrgu-Mureș, reprimarea presei, persecutarea Opoziției, crearea și întreținerea în lume a suspiciunii că România vrea să rămînă în sfera de influență a Moscovei”.

După o lungă perioadă în care aniversarea de la înființarea FSN-ului a fost trecută sub tăcere atât de presă, cât și de PSD, Liviu Dragnea trebuie să plătească prețul susținerii sale la șefia PSD, lucru realizat prin sărbătorirea celor 25 de ani de la înființarea FSN-ului, care dovedește “că bruma de imagine modernă a partidului se duce dracului, n-are nici o importanță pentru Liviu Dragnea.”

Săbătorirea FSN-ului este un lucru pe care, scrie tot Cristoiu, Victor Ponta nu intenţiona să-l facă, fapt ce l-a enervat pe Iliescu. Acesta are acum momentul să iasă în evidenţă prin sărbătorirea unui moment pe care îl consideră istoric.

“Sub tăria acestei gîndiri bolșevice, Ion Iliescu a turbat văzînd că Victor Ponta nu sărbătorește 25 de ani de la înființarea FSN. Ar fi fost pentru Ion Iliescu un nou prilej de a se da istoric, de a-i înjura pe toți cei care l-au criticat pentru mineriade, pe toți cei care i-au cerut condamnarea pentru moartea a 1100 de oameni nevinovați în decembrie 1989”, comentează jurnalistul.

În lupta pentru câștigarea interimatului la șefia PSD, Ion Iliescu a declarat că îl susține Dragnea “pentru calitățile sale organizatorice, necesare în această perioadă”. (Detalii AICI)
 

 

 

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cazul practicilor din secția ATI COVID a Spitalului Județean Sibiu: Încadrarea juridică a fost schimbată de la omor calificat la ucidere din culpă / 13 dosare penale deschise pentru tot atâţia pacienţi decedaţi

Publicat

in

De

Procurorii au decis schimbarea încadrării juridice a faptei în cazul scandalului de la Secţia ATI Covid a Spitalului Judeţean Sibiu, unde un fost angajat a acuzat că pacienţii sunt sedaţi şi legaţi de paturi, ceea ce, la starea gravă în care se află, ar duce la deces. Conform News.ro, procurorii au stabilit că nu se întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de omor calificat, aşa cum a fost iniţial deschis dosarul, însă nu sunt excluse decese din culpă medicală. Au fost deschise 13 dosare pentru ucidere din culpă, pentru tot atâtea persoane care au decedat în secţia respectivă şi pentru care s-au înregistrat plângeri penale.

„Prin ordonanţa din data de 08.03.2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, prev. şi ped. de art. 189 al. 1 lit. f din C.p. Astfel, din materialul probator administrat în cauză nu a rezultat că pacienţii internaţi pe secţia ATI Covid a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au decedat ca urmare a unor acţiuni săvârşite cu intenţie directă sau indirectă de personalul medical al acestei instituţii”, a transmis, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Sursa citată a precizat însă că, din materialul probator administrat până în prezent, nu a fost exclusă posibilitatea ca aceste decese să fi survenit ca urmare a unor neglijenţe medicale.

„Prin ordonanţa din data de 02.12.2021 procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei sesizate din infracţiunea de omor calificat, prev. şi ped. de art. 189 al. 1 lit. f din C.p. în infracţiunile de ucidere din culpă, prev. şi ped. de art. 192 al. 2 din C.p.. De asemenea, prin aceiaşi ordonanţă, s-a dispus disjungerea şi formarea unui număr de 13 dosare, câte unul pentru fiecare pacient decedat pentru care în cauză s-a formulat plângere penală”, a mai transmis Parchetul Sibiu.

Instituţia a precizat că în dosarele noi formate se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

În 8 martie, procurorii din Sibiu au demarat o anchetă, după ce un fost angajat al Spitalului Judeţean a acuzat că pacienţii din Secţia ATI Covid sunt sedaţi încă de la început şi sunt legaţi de paturi. La starea gravă în care se află, afirma cadrul medical, sedarea înseamnă deces.
Citește pe acest subiect:

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Cupa Davis: Serbia lui Novak Djokovic, învinsă în semifinale de Croația

Publicat

in

De

Croația s-a calificat în finala Cupei Davis după ce a trecut, scor 2-1, de Serbia. Novak Djokovic nu a mai reușit să fie decisiv pentru țara sa: liderul ATP a câștigat la simplu, dar a pierdut la dublu.

Borna Gojo (279 ATP) a adus primul punct Croației după ce a furnizat surpriza zilei învingându-l pe Dusan Lajovic (33 ATP), scor 4-6, 6-3, 6-2. Meciul a durat două ore.

Novak Djokovic a egalat situația pe tabelă după 6-4, 6-2 cu Marin Cilic, locul 30 ATP. Nole s-a impus după o oră și 40 de minute de joc.

Meciul de dublu a stabilit câștigătoarea, iar perechea Nikola Mektic/Mate Pavic a trecut de echipa Novak Djokovic/Filip Krajinovic, scor 7-5, 6-1.

În finală, Croația se va duela cu învingătoarea întâlnirii dintre Rusia și Germania (are loc sâmbătă).

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend