Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu, despre dosarul Referendumului: Tiberiu Nițu n-are niciun interes să-l slugărească pe Victor Ponta. În 2016, el va vrea un nou mandat de procuror general și fără aprobarea lui Iohannis, nu-l va primi

Publicat

in

Într-un articol pe blogul personal, Ion Cristoiu scrie despre redeschiderea dosarelor penale pe numele lui Traian Băsescu și despre Tiberiu Nițu care, prin aceste acțiuni, și-ar asigura viitorul mandat de procuror general.

Jurnalistul susține că încercarea de suspendare a lui Băsescu a fost rezultatul acțiunii unui grup infracțional, condus de Victor Ponta și de Crin Antonescu.

“Pe scurt, campania era aberantă, deoarece BEC trimisese CCR pe 30 iulie 2014 rezultatele finale oficiale ale Referendumului, rezultate care spuneau clar că prin raportare la listele permanente, cele pe care s-a votat în 29 iulie 2014, liste (Atenție!) stabilite de Guvern și acceptate ca fiind corecte, procentajul participării fusese mai mic decît 50 la sută. Un punct central al acestei campanii duse de USL l-a constituit crearea unei enorme presiuni asupra CCR pentru a obține validarea Referendumului”, amintește ziaristul.

În luna august a anului trecut, Ponta a cerut Parchetului General verificarea activității judecatorilor de la Curtea Constitutională, insinuand că erata transmisă spre publicare în Monitorul oficial ar fi un fals.

“Au trecut de atunci 3 ani.
La începutul lui mai 2015, Parchetul General condus de Tiberiu Nițu a răspuns comenzii lui Victor Ponta din 9 august 2015. A deschis un Dosar penal judecătorilor CCR care n-au făcut jocurile puciștilor
”, scrie Cristoiu.

De asemenea, Cristoiu susține că această campanie are ca scop prezentarea lui Traian Băsescu “drept un un președinte atît de rău, atît de ticălos, încît Rața mecanică de la Cotroceni (Klaus Iohannis -n.r) să treacă drept zeița Atena prin comparație”.

Ziaristul este de păree că în spatele acțiunii de redeschidere a dosarelor pe numele lui fostului președinte, Tiberiu Nițu nu răspunde comenzii lui Victor Ponta, ci a lui Klaus Iohannis.

“Ca și în cazul redeschiderii Dosarelor cetățeanului Traian Băsescu, nu Victor Ponta stă în spatele campaniei.
În spatele campaniei de compromitere a lui Traian Băsescu ca președinte ilegitim din 2012 stau Structurile, ai căror ștabi vor să arate noului Stăpîn că-i sunt devotați pe deplin.

Tiberiu Nițu n-are nici un interes să slugărescă pe Victor Ponta.
În 2016, Tiberiu Nițu va voi un nou mandat de procuror general. Pînă în primăvara lui 2016, Victor Pont poate fi o amintire politică. Klaus Iohannis va fi însă președinte. Și fără aprobarea lui Klaus Iohannis, Tiberiu Nițu nu-și reînnoiește în veci mandatul”
, conchide acesta.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Compania germană BioNTech urmează să lanseze în 2022 şantierul unor instalaţii de producţie de vaccinuri în Africa

Publicat

in

De

Compania germană în domenul biotehnologiei BioNTech a anunţat marţi că urmează să înceapă, la mijlocul lui 2022, să construiască instalaţii de producţie de vaccinuri cu ARN mesager în Africa – în Senegal şi Rwanda -, relatează AFP.

Societatea a semnat o scrisoare de intenţie cu Guvernul din Rwanda şi cu Institutul Pasteur din Dakar, în Senegal, confirmând astfel un angajament pe care şi l-a asumat la sfârşitul lui august, la o reuniune, la Berlin, anunţă ea într-un comunicat.

Viitoarea linie de producţie, a cărei localizare precisă nu a fost comunicată, urmează să fie prima etapă a unui ”nod central într-o reţea de producţie descentralizată şi robustă în Africa”, anunţă societatea cu sediul la Mainz, în vestul Germaniei.

Această infrastructură ar putea, iniţial, să producă ARN-ul mesager necesar fabrcării a 50 de milioane de vaccinuri împotriva covid-19 pe an, iar capacitatea ar putea creşte treptat la câteva sute de milioane de doze de vaccin cu ARN mesager, ”prin adăugarea altor linii de producţie şi instalaţii reţelei de producţie de pe continent”.

1% DINTRE VACCINURILE UTILIZATE ÎN AFRICA, PRODUSE PE CONTINENT

”Obiectivul nostru este să dezvoltăm vacconuri în Uniunea Africană (UA) şi să dezvoltăm capacităţi durabile de producţie de vaccin, în vederea unei îmbunătăţiri comune a îngrijirii medicale în Africa”, anunţă CEO-ul şi cofondatorul BioNTech Ugur Sahin.

În prezent, aproape 1% dintre vaccinurile folosite în Africa sunt produse pe acest continent.

UA vrea să crească această proporţie la 60% până în 2040, potrivit News.ro.

La lansarea producţiei, BioNTech urmează să furnizeze personalul necesar, însă preconizează ca apoi ”să transfere capacităţile de fabricare şi kow-how-ul partenerilor locali”.

BioNTech lucrează la producţia parţială a vaccinului său împotriva covid-19, pe care l-a dezvoltat împreună cu Pfizer, în Africa de Sud, anul viitor.

În acest proiect, compania în domeniul biotehnologiei s-a asociat cu laboratorul Biovac, cu sediul la Cape Town, în vederea realizării etapei finale a îmutelierii.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Începe un nou război rece? China vrea să se înarmeze până-n dinți: apel categoric făcut de liderul suprem

Publicat

in

De

Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut eforturi de “a face noi progrese” în dezvoltarea de echipament militar şi arme pentru Armata de Eliberare a Poporului, forţele armate chineze, relatează marţi agenţia oficială Xinhua, preluată de Reuters, informează Agerpres.

Xi Jinping, care este şi preşedintele Comisiei militare centrale din China (CMC), a făcut aceste afirmaţii la o conferinţă de la Beijing, potrivit sursei citate.

Capabilităţile strategice ale Chinei au fost sporite printr-o “dezvoltare în salturi” în domeniul echipamentului militar şi al armamentului, a mai spus preşedintele Chinei.

Zhang Youxia, vicepreşedinte al CMC, a spus la rândul lui că China ar trebui să urmărească independenţa în domeniul tehnologiei şi să facă un efort “maxim” pentru a accelera modernizarea şi a construi o armată “de clasă mondială”, potrivit Xinhua.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend