Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘De șapte luni singura problemă a României asupra căreia s-a concentrat Coaliția de guvernare e desființarea Secției’

Publicat

in

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că ”De șapte luni singura problemă a României asupra căreia s-a concentrat Coaliția de guvernare e desființarea Secției”. Acesta se întreabă dacă ”Prin desființarea Secției România va avea autostrăzi, trenuri de mare viteză, școli fără WC în curte, spitale în care pacienții să nu ardă de vii, sate de înfățișarea unor mici orășele?”.

”Ca toți cei preocupați de viața social-politică din România, cititorii mei urmăresc dezbaterile și controversele care însuflețesc spațiul nostru public. Era normal în acest context ca desființarea Secției de Investigare a infracțiunilor din Justiției, cunoscută sub formula SIIJ, să atragă le atragă atenția. Aceasta deoarece subiectul SIIJ domină viața României nu de azi, nu de ieri, ci tocmai din decembrie 2020, cînd a fost investit Guvernul de Centru Dreapta cunoscut și drept Guvernul Meu, al lui Klaus Iohannis.

De la investirea Guvernului partidele care alcătuiesc Coaliția de Centru Dreapta nu par a avea o altă problemă de rezolvat decît cea a desființării SIIJ. Despre desființarea SIIJ ține conferințe de presă aproape zilnic ministrul Justiției Stelian Ion. Liderii USRPLUS se ocupă de desființarea SIIJ în toate intervențiile lor publice.

Desființarea SIIJ e discutată în ultima vreme în toate ședințele Coaliției de Guvernare. Despre desființarea SIIJ discută nu numai partidele de la Guvernare, ci și cele din Opoziție. Mult mai important chestiunea SIIJ împarte în două clasa politică și clasa jurnalistică. O parte pledează pentru desființarea SIIJ. Cealaltă parte se opune desființării SIIJ. În aceste condiții era de așteptat ca cititorii să mă întrebe eu pentru ce sînt:

Pentru desființarea SIIJ sau pentru păstrarea SIIJ.

Riscînd să-i dezamăgesc, răspund:
Eu sînt pentru scoaterea din prim planul vieții noastre publice a chestiunii dacă SIIJ trebuie sau nu desființată.

Să mă explic.

Portalul Ministerului Public scrie despre SIIJ:

„Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție este o structură operativă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției, a cărei operaționalizare a avut loc la data de 23 octombrie 2018.

În conformitate cu Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, cu modificările și completările ulterioare, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. De asemenea, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie îşi păstrează competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care, alături de persoanele menționate anterior sunt cercetate şi alte persoane.”

M-am numărat printre martorii convocați de Secție în anchetarea Codruței Kovesi pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa. Anchetatoarea mi s-a părut corectă. Deși știa că nu sînt un admirator al Codruței Kovesi, totuși n-a lăsat o clipă impresia – cum s-a întîmplat pe vremea Binomului la DNA cu toți martorii – că ține neapărat să obțină de la mine mărturii împotriva anchetatei.

Ca Istoric al clipei am susținut și susțin și acum că aducerea lui Nicolae Popa în țară a fost o operațiune ilegală a cuplului Coldea – Kovesi, unul dintre numeroasele abuzuri comise de Binom pentru rezolvarea unor interese politice precise. Ca știutor al felului în care merg treburile în Babuinia, am fost convins că anchetarea Codruței Kovesi nu va duce în veci la trimiterea în judecată a celei cîntate de presa militarizată drept Nefertiti.

Ba mai mult, așa cum am scris la momentul respectiv, anchetarea n-a făcut altceva decît s-o ajute pe Codruța Kovesi în operațiunea sa de înfățișare drept Eroină a luptei împotriva Corupției.

Ancheta declanșată de SIIJ a fost rapid răstălmăcită prin manipulare grosoloană ca un răspuns al corupților din România la lupta Neînfricatei pentru a curăța România de corupți.

Nu alta a fost soarta mai tuturor anchetelor declanșate de SIIJ împotriva magistraților care s-au dedat la abuzuri, fie din propria inițiativă, fie la comenzile Sistemului. Prin urmare, din octombrie 2018 pînă azi SIIJ a fost o instituție fără nici o eficiență în lupta împotriva magistraților corupți, neghiobi, abuzivi. Motivele acestei ineficiențe sînt multe:

De la boicotarea Secției de către Sistem pînă la complicitatea judecătorilor cu colegii lor procurori sau judecători.
În aceste condiții, ori cu Secție, ori fără Secție e totuna.

Dacă ești atent la importanța pe care o dau partidele Coaliției de guvernare desființării Secției ai crede că e vorba de o instituție de un pericol ieșit din comun pentru interesul național. Auzindu-i mai ales pe liderii USRPLUS ai impresia că desființarea Secției are importanța desființării graniței de pe Prut dintre România și Basarabia. De șapte luni singura problemă a României asupra căreia s-a concentrat Coaliția de guvernare e desființarea Secției.

Să presupunem că Secția va fi desființată.

Va face asta mai bună viața românilor?

Prin desființarea Secției România va avea autostrăzi, trenuri de mare viteză, școli fără WC în curte, spitale în care pacienții să nu ardă de vii, sate de înfățișarea unor mici orășele?

Vor crește pensiile, salariile ?
Așa s-ar crede judecînd după înverșunarea cu care partidele de la Guvernare luptă pentru desființarea Secției, trecînd în plan secund toate marile și realele probleme ale României de azi.

Din punctul meu de vedere nu se va întîmpla nimic nici dacă Secția rămîne, nici dacă va fi desființată.

Se va întîmpla ceva fericit însă dacă desființarea Secției ar fi așezată acolo unde îi e locul: la și altele. Coaliția de guvernare ar găsi timp și energie să se ocupe și de adevăratele probleme ale țării”, conform cristoiublog.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Francezii vor aplica un plan urias de supraveghere a maselor

Publicat

in

Proiectul se va derula pe perioada Olimpiadei, de anul viitor. Insa asociatiile pentru drepturile omului spun ca noua lege va permanentiza puteri sporite ale autoritatilor in raport cu cetateanul, in sensul demararii unui program urias de supraveghere, pe baza inteligentei artificiale. Este pentru prima data in istoria Frantei sau a Europei cand se recurge la un astfel de sistem de supraveghere colectiva. Noua lege a trecut de Senatul Frantei, iar acum va intra la vot in camera inferioara a legislativului francez. Cum e posibil sa incalce drepturile fundamentale aceasta noua lege citeste aici https://smartfuture.ro/supravegherea-in-perioada-olimpiadei-din-franta-denuntata-de-activistii-pentru-libertati-civile/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Spitalul Militar Central acţionat în instanţă de familia unui fost deputat! Se cer daune de 1 milion de euro

Publicat

in

Soţia şi copiii fostului parlamentar buzoian Nicolae-Sebastian-Valentin Radu (PSD), decedat în luna decembrie a anului 2020, a dat în judecată Spitalul Militar Central din Bucureşti cerând daune morale de 1 milion de euro, dar şi 40.000 de euro cheltuieli cu transferul fostului deputat la o unitate sanitară din Germania, unde pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Soţia şi cei doi copii ai fostului deputat buzoian au decis să acţioneze în instanţă Spitalul Militar Central din Bucureşti.

“După doi ani şi patru luni de la deznodământul tragic, furia simţită la acel moment s-a transformat în dorinţa acută de dreptate. Această situaţie nefastă a prezenţei infecţiilor nosocomiale se cunoaşte şi se muşamalizează, lăsând la voia întâmplării pe toţi cei care suferă o intervenţie chirurgicală în Spitalul Militar Central. Cred în dreptul la informare justă şi sper ca acţiunea mea să genereze o diferenţă pozitivă spre binele tuturor, astfel încât nimeni să nu mai sufere de pe urma pierderii celor dragi. Cred în dreptate şi în justiţie”, a declarant, pentru News.ro, soţia deputatului buzoian Diana Radu.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 în luna septembrie a anului 2022.

La termenul din 29 noiembrie instanţa a încuviinţat proba cu înscrisuri şi a pus în vedere Spitalului Militar Central să depună dosarul complet al pacientului Radu Nicolae-Sebastian-Valentin care să includă neapărat şi o serie de documente care să ateste îndeplinirea obligaţiilor de depistare, identificare şi raportare a infecţiilor asociate asistenţei medicale precum şi dovezi privind implementarea măsurilor de limitare ale acestora.

De asemenea, s-a dispus efectuarea unei expertize medico-legale şi s-a admis solicitarea de audiere a trei medici care l-au tratat pe Sebastian Radu, respectiv dr. Dan Corneci, dr. Carciumaru Bogdan si dr. Paduraru Tudor Alexandru.

Sebastian Radu a fost transferat la Spitalul Militar Central din Capitală în data de 14 noiembrie 2020, după ce, fiind depistat pozitiv COVID-19, s-a simţit tot mai rău la Spitalul Judeţean Buzău unde fusese internat iniţial.

La Bucureşti, deşi testele de coronavirus au devenit negative, starea sa de sănătate era tot mai gravă.

În 6 decembrie, la solicitarea soţiei, Sebastian Radu a fost transferat la un spital în Germania, unde a decedat pe data de 9 decembrie. Pacientul a ajuns cu septicemie cauzată de contractarea unor infecţii intraspitaliceşti.

Următorul termen în procesul aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 este în data de 2 mai 2023, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend