Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Dan Mihalache merită să fie ținut aproape de Klaus Iohannis. A fost printre puținii care au crezut în actualul președinte

Avatar

Publicat

in


Dan Mihalache merită să fie ținut aproape de Klaus Iohannis, consideră Ion Cristoiu. Într-un editorial postat pe blogul personal, jurnalistul explică motivele pentru care președintele Iohannis ar trebui să continue colaborarea cu strategul său electoral.

“Pentru că a contribuit la victoria sa electorală, dar și pentru că a fost printre puținii care au crezut în Klaus Iohannis. Acesta are de ales între a da semn că rămîne loial celor care au contribuit prin talentul și inteligența lor la victoria sa în al doilea tur de scrutin și a deveni ciuca bătăilor din partea intelectualilor lui Băsescu, cei care au făcut și fac opinia în partea dreaptă a scenei noastre politice, sau să dovedească de pe acum cinism politic și să renunțe la Dan Mihalache.”, afirmă Ion Cristoiu.

Politica românească se bazează pe supraviețuirea la putere, dar Iohannis a promis un altfel de politică, amintește jurnalistul.

”L-am votat pe Klaus Iohannis în ambele tururi, ba chiar am scris, înainte de al doilea tur, că votez pentru Klaus Iohannis și nu împotriva lui Victor Ponta, cum declarau toți cei cărora le mirosea urît Klaus Iohannis. Am făcut asta ca simplu cetățean. Ca jurnalist, altfel spus ca autor de texte publicate, am evitat penibila postură de chibiț electoral al lui Klaus Iohannis. M-am mulțumit să-mi îndeplinesc misiunea de jurnalist, care constă în scrutarea la rece a scenei politice. Dar chiar și dacă aș fi fost chibiț al lui Klaus Iohannis, nu mi-aș îngădui să-l consider pe Klaus Iohannis un fel de proprietate a mea. Pentru că toți cei care-i spun pe un ton de aproape poruncă ce să facă, ce să dreagă, pe cine să promoveze lasă impresia că președintele ales e proprietatea lor din simplul fapt c-au chibițat electoral pentru el”, spune Cristoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

President Iohannis: I reject any demarche to appoint persons without experience in domain in which they’re proposed

Avatar

Publicat

in

De

President Klaus Iohannis announced that he discussed with Prime Minister Ludovic Orban following the case in Mures County, signaled by the press, and asked for the acceleration of the audit process in the sphere of public administration.

“I firmly reject any demarche to appoint in public positions persons that do not meet the conditions demanded by law and do not have experience in the domain in which they’re proposed. It’s unacceptable, especially in the very complicated period we are going through now, provoked by the COVID-19 pandemic, that in important positions of the central or local structures of the administration be promoted mediocre people, with no experience, imposters or other people that do not hold the necessary qualities and qualifications. (…) Following the case in Mures, signalled by the media, I had a discussion with Prime Minister Ludovic Orban about the necessity of accelerating the audit process in the public administration sphere, as an absolutely necessary demarche for the reconstruction of Romania on solid bases and values. At the same time, I asked the Prime Minister that the measures necessary following this audit process be taken exclusively on criteria that regard competence and respecting the law,” the head of state mentions.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Covid-19 – Vaccinul AstraZeneca va fi testat din nou

Avatar

Publicat

in

De

Vaccinul companiei AstraZeneca, dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Oxford, va trece printr-o nouă testare, din cauza „erorii fericite” care a arătat că vaccinul poate fi eficient în proporție de 90% dacă este administrat mai întâi cu o jumătate de doză și apoi cu o doză întreagă.

Joi, directorul executiv al companiei AstraZeneca, Pascal Soriot, a anunțat că vaccinul va fi testat din nou, conform Business Insider care citează o declarație dată de acesta pentru Bloomberg.

„Acum că am aflat că eficiența vaccinului crește în funcție de felul în care este administrat, trebuie să validăm aceste descoperiri și vom face o nouă testare”, a spus Soriot.

Eroarea de dozare la testarea vaccinului, din cauza căreia în jur de 3000 de participanți la testare au primit o doză și jumătate în loc de două doze, a arătat o eficiență mai mare față de cazul în care au fost administrate două doze întregi. Pentru a clarifica această discrepanță și a stabili felul în care trebuie administrat vaccinul, Soriot spune că o nouă testare va fi efectuată.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend