Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ion Cristoiu: ‘Dacă te-ai pus rău cu Dan Barna, te-ai lins pe bot de o funcție în aparatul administrativ’

Avatar

Publicat

in

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu afirmă că ‘România din ultimul timp a fost zguduită de mai multe Crize: De la cea provocată de tragedia de la „Matei Balș” până la mișcarea de protest a minerilor din Valea Jiului’.

”Luni, 22 februarie 2021, președintele PNL, Ludovic Orban a ținut o conferință de presă pentru a ne informa despre ce s-a discutat și ce s-a decis la ședința Biroului Permanent Național.
Potrivit Statutului, Biroul Permanent al Partidului Național Liberal e unul dintre organismele de conducere colectivă a partidului între congrese.
Partidul Național Liberal e cel mai important membru al Coaliției de Guvernare. Doi piloni ai regimului de Centru Dreapta – premierul și președintele Camerei Deputaților – aparțin PNL.
România din ultimul timp a fost zguduită de mai multe Crize:
De la cea provocată de tragedia de la „Matei Balș” pînă la mișcarea de protest a minerilor din Valea Jiului.
Ar fi fost de așteptat ca, în informarea despre ce s-a discutat la ședință, Ludovic Orban să ne destăinuie cum au fost abordate Crizele și care e poziția PNL față de reacția Guvernului la aceste Crize și poziția PNL ca partid politic important față de problemele de bază ale României din ultima vreme.

Crizelor li se adaugă o mie și una de probleme ivite din concubinajul PNL cu USRPLUS. Cele două partide își dispută electoratul de Dreapta. Mai tînăr, mai viguros, mai ambițios, partidul USRPLUS nu contenește să atace PNL, mai ales în privința moștenirii lăsate de anul de Guvernare de pînă la alegeri.

Așa cum arăta Nae Ionescu, după parvenirea la Guvernare, un partid politic adevărat are o viață proprie, aparte, o activitate cu precădere politică. Și chiar dacă toți liderii ar fi membri ai Guvernului, partidul trebuie să rămînă Stăpînul Guvernului. PNL e doar unul dintre partidele Coaliției de Guvernare. Nu e partidul unic al Guvernului. Cu atît mai mult principala preocupare a Partidului, mai precis a organismelor sale de conducere colectivă, trebuie să fie supravegherea activității Guvernului și, din perspectiva programului politic al Partidului.

Ce s-a discutat la ședința unuia dintre forurile de Conducere colectivă?
Ne răspunde Ludovic Orban, președintele PNL:

„Am finalizat în cadrul Biroului Permanent al Partidului Național Liberal validarea prefecților și subprefecților care urmează a fi deciși de guvern”.

Prin negustoriile îndelungate și controversate dintre cele trei formațiuni, PNL i-au revenit un număr de funcții de prefecți și subprefecți.
Fiind vorba de posturi de plătite de la Buget, putem spune că la ședința Conducerii PNL a avut loc o împărțire de bucăți din Marea friptură care e Guvernarea.

Sîmbătă, 13 februarie 2021, a avut loc o altă ședință a conducerii PNL.
Ce scop a avut ședința?
Validarea celor 72 de propuneri pentru funcțiile de secretari de stat, președinți și vicepreședinți de agenții.
Știți ce salariu are un șef de agenție?
16.000 lei, aproape 4000 de euro pe lună.
Vă imaginați ce înseamnă să ți se dea o asemenea funcție?
Înseamnă să-ți asiguri un salariu de 4.000 de euro pe lună fără a face nimic.
Deții mașină, secretară, birou, posturi în subordine pe care le poți da neamurilor și apropiaților.

Bogdan Iacob de la site-ul Inpoliticis.ro numea Politica drept cea mai mare agenție de plasarea forței de muncă din România.
Pentru că partidele politice postdecembriste cînd ajung la putere au la dispoziție pentru a împărți în dreapta și-n stînga cele mai rîvnite posturi de bugetari prin salariile uriașe și privilegiile adăugate.

Din 23 decembrie 2020 de cînd a fost investit Guvernul de Centru Dreapta, activitatea partidelor componente ale Coaliției s-a rezumat la un singur lucru:
Împărțirea posturilor grase, bine plătite, în întreaga administrație publică.
La conferința de presă de luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că și conducerile USRPLUS și UDMR se vor reuni pentru a împărți funcțiile de prefecți și subprefecți.

În excelentul interviu de duminică, 21 februarie, de la Aleph News, Victor Ponta mi-a vorbit, urmînd unei întrebări puse de mine în legătură cu împărțirea posturilor, despre:
Fericirea de a împărți.

Fericirea de a împărți funcții plătite gras de la Buget e împărtășită de șefii de partide.
E lesne de imaginat ce se întîmplă din 23 decembrie 2020 cu Ludovic Orban, Dan Barna, Dacian Cioloș, Kelemen Hunor.
Sînt asaltați de membri de partid, de neamuri, de cunoștințe, de foști colegi pentru a li se da un loc de muncă bine plătit în cadrul administrației.
Fericirea de a împărți presupune Puterea de a împărți.

Ne-am tot întrebat în postdecembrism de ce partidele politice așa-zis democratice nu diferă de PCR în chestiunea puterii nemăsurate a Șefului de partid.
Răspunsul ni-l dă Fericirea de a împărți.
Dacă te-ai pus rău cu Dan Barna, te-ai lins pe bot de o funcție în aparatul administrativ.
Dacă ai lăsat impresia că-l simpatizezi pe Rareș Bogdan, nici să nu-ți treacă prin cap să-i ceri o funcție lui Ludovic Orban.

În ultima vreme USR a fost terenul unor mari scandaluri. Membri de frunte ai partidului au demisionat furioși.
Nemulțumiți de politica partidului la Guvernare?
Nu.
Nemulțumiți că, aflați în dizgrația lui Dan Barna, nu li s-a dat și lor o funcție
Puterea de a împărți cele mai rîvnite joburi din România de azi explică sîngeroasa bătălie pentru a fi șef de partid. Dar și camarila care se creează în jurul unui șef de partid.

Cînd se vor democratiza partidele?
Cînd șeful partidului venit la Guvernare nu va mai avea ce împărți!
Altfel spus cînd Politica nu va mai fi cea mai mare agenție de plasare a forței de muncă!”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său

Citește și:

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Dat jos de mineri în anii ’90, Petre Roman acuză că ‘o mafie politică’ a decis că trebuie să plece! Sfatul pentru Florin Cîțu

Veste bună de la Guvern pentru toți cei care contribuie la Pilonul II de pensii private obligatorii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu anunță deschiderea ușilor instituțiilor statului pentru noi angajări: ‘Asta nu înseamnă neapărat că vor fi cheltuieli mai mari de personal’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat în cadrul unei conferințe de presă că instituțiile și autoritățile publice vor putea organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante, dacă se încadrează în anvelopa salarială prevăzută în buget.

Întrebat dacă aprobarea în Parlament a unei legi care oferă posibilitatea desfăşurării concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice va duce la creşterea cheltuielilor cu salariile în buget, Cîţu a spus: „Nu. Se vor angaja în anvelopa salarială pe care am angajat-o în buget. Asta nu înseamnă neapărat că vor fi cheltuieli mai mari de personal, doar că pot să angajeze şi, dacă se păstrează în anvelopa salarială, foarte bine”.

El a adăugat că nu ştie câţi angajaţi noi ar putea să apară ca urmare a acestei legi şi nici care este deficitul de personal în instituţiile publice.

Camera Deputaţilor a modificat, miercuri, Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 183/2020, incluzând posibilitatea desfăşurării, pe o perioadă de 6 luni, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile şi autorităţile publice.

Ordonanţa de urgenţă 183/2020 are ca obiect de reglementare instituirea, prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr. 55/2020, a posibilităţii desfăşurării, pe durata stării de alertă, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, al celorlalte instanţe judecătoreşti, al parchetelor şi din sistemul de probaţiune, precum şi pentru ocuparea posturilor vacante de specialitate din cadrul Curţii de Conturi a României. Deputaţii au decis ca să poată fi scoase la concurs posturile vacante din instituţii şi autorităţi publice, pe o perioadă de 6 luni de la intrarea în vigoare a legii de aprobare a OUG.

„Prin derogare de la dispoziţiile art. 27 alin.(3) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19, cu modificările şi completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfăşura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”, prevede textul adoptat de deputaţi, conform agerpres.ro.
Camera Deputaţilor este for decizional.

Citește și:

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ludovic Orban, răspuns cu jumătate de gură în privința măsurilor luate împotriva deputatului Mugur Cozmanciuc, trimis în judecată de DNA: ‘N-am avut nicio discuție’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că partidul pe care îl conduce va lua o decizie în privința deputatului Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, trimis în judecată de DNA.

Întrebat dacă deputatul Cozmanciuc se va autosuspenda din partid sau va fi luată o decizie de conducerea formaţiunii, Orban a spus: „N-am avut nicio discuţie. Cu siguranţă, va lua o decizie sau, dacă nu, vom lua noi o decizie legată de acest subiect”.

Deputatul liberal Corneliu-Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru care a cerut 500.000 de lei.

Parlamentarul liberal susţine, într-o postare pe Facebook, că nu a săvârşit nicio infracţiune şi este nevinovat.

„Am luat la cunoştinţă cu surprindere, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Nu am săvârşit nicio infracţiune. Sunt nevinovat. Nu comentez mai multe, dar vreau să reamintesc că ‘această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie’. Mai înţeleg că abia de acum primesc şansa reală de a mă apăra”, a scris Mugur Cozmanciuc, conform agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Lucian Bode pregătește reorganizarea Ministerului de Interne! Mai apar două funcții de conducere în MAI

Cutremur între ANPC și ANSVSA! Omul pe care Dacian Cioloș a fost forțat să-l destituie, la o zi după ce tot el l-a făcut șef, revine în prim-plan!

Guvernul vine cu noi reglementări pentru mii de români: Acest tip de acte pot fi folosite în continuare chiar dacă au expirat

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend