Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Cuplul Prezidențial – Doi porumbei care au zburat la New York pe banii statului

Publicat

in

Klaus Iohannis se află la New York, SUA, pentru a lua parte la cea de-a 70-a Adunare generală a ONU. Totodată, președintele s-a mai întâlnit și cu românii din New York, iar în cursul zilei de astăzi, el se va întâlni și cu Joe Biden, vicepreședintele Statelor Unite.

Jurnalistul Ion Cristoiu crede că această vizită a președintelui este o pierdere de timp și bani de la Bugetul României.

”Părerea mea despre ONU și despre rolul acestei Organizații în viața lumii acum, cînd Marile Puteri fac și desfac fără a le păsa de instituția creată în 1945, se regăsește condensat în titlul serialului O instituţie cheie a ONU: Restaurantul de la parter”, spune Cristoiu pe blog.

Singurul moment care merită menționat din vizita Președintelui în SUA este întâlnirea cu o parte din românii din America, petrecută sâmbătă.

”După opinia mea orice întîlnire a președintelui cu românii din străinătate e un fapt de interes național, pe de o parte pentru că astfel cel mai important om în stat cunoaște la fața locului problemele conaționalilor noștri, pe de alta, pentru că românii din străinătate trăiesc fie și pentru o oră, două, un moment de maximă intensitate al legăturii cu țara”, adaugă omul de presă.

Cristoiu enumeră și motivele pentru care întâlnirea lui Klaus Iohannis cu românii din America e întotdeauna un fapt de excepție:

1.       Comunitatea românilor din America este o una puternică, față de cele din alte țări.

2.       Românii din SUA pot influența ca votanți americani politica Statelor Unite față de România.

”Știind aceste adevăruri, am vrut să aflu părerea lui Klaus Iohannis despre acest moment nu numai important, dar și emoționant: prima sa întîlnire cu românii din America”, declară Ion Cristoiu, adăugând că a intrat pe pagina de facebook a lui Klaus Iohannis deoarece președintele folosește rețeaua de socializare drept mijloc de comunicare cu românii.

După ce a citit textul postat de Iohannis pe facebook, Cristoiu a spus că lectura ”îți dă senzația că mesteci un pachet de vată medicinală învelit în hîrtie de sac de ciment”.

Jurnalistul mai notează și despre fotografiile publicate de Klaus Iohannis pe pagina sa de socializare, printre care se află și o imagine cu Carmen Iohannis.

”Indiscutabil e o fotografie studiată, gen Porumbeii mamii! pe care și-o fac la nunți, pentru a și-o pune ulterior, pe peretele din sufragerie, locuitorii din Ferentari.
Din privirile celor doi se vede că între Klaus Iohannis și Carmen Iohannis e o dragoste devastatoare, de intensitatea celei dintre Romeo și Julieta după ce părinții Julietei au anunțat-o că trebuie să se mărite cu altul”, ironizează omul de presă.

Cristoiu e de părere că aceeași ipostază putea fi surprinsă printr-o fotografie făcută la Sibiu.

”În afară de steagul dintre picioarele lui Klaus Iohannis nu văd nici o legătură între poza asta și întîlnirea cu românii americani. Nu de alta, dar din cîte știm, Carmen Iohannis nu s-a mutat între timp în SUA, devenind româncă din America”, încheie comentariul gazetarul Ion Cristoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Clipe de coşmar pentru o familie. A fost atacată în toiul nopţii de 4 bărbați cu cagule

Publicat

in

De

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani au fost reținuți după ce au atacat, în toiul nopţii, 3 persoane, într-o locuință din Timiș, anunță Mediafax.

Polițiștii din Timișoara au reținut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 4 bărbați bănuiți de tâlhărie calificată.

Cu o noapte în urmă, persoane necunoscute cu cagule pe față au intrat într-o locuință din Timișoara, au bătut 3 persoane și au furat 3 telefoane mobile, un card bancar, o brățară de aur și 2 chei auto.

S-a reușit la scurt timp identificarea și prinderea a 4 persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv 4 bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 90%, potrivit IPJ Timiș.

Cei 4 bărbați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș,urmând a fi propuși magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Acuze incredibile aduse unui Primar!

Publicat

in

De

“Vineri, la proiectul numarul 14 pe ordinea de zi, domnul primar ne-a propus sa marim salariile pentru o categorie de angajati:

– consilieri personali din aparatul primarului si al viceprimarilor ( pana la 11400 lei net).

.

S-a vehiculat ca un consilier personal din aparatul primarului, si anume Catalin Lupascu, nu ar avea studii superioare, gurile rele spun ca nu ar avea nici bacalaureatul.

Cine este Catalin Lupascu, va spun eu :

– In 2016 l-am regasit in campania fostului viceprimar Dan Cristian Popescu, la noi la PNL (fara sa fie membru de parid);

– Anul trecut era in campania aceluiasi om, dar la PSD;

– Colegii de la PLUS nu au vrut sa il primeasca in partid;

– Azi este consilierul desemnat de primarul Radu Mihaiu de ls USR, sa se ocupe de reabilitarile din Sectorul 2″, scrie pe pagina sa de socializare Silviu Feroiu, Consilier PNL Sector 2.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend