Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Ce crede SRI, dar n-are curaj s-o spună, despre refugiații pe care va trebui să-i primim noi?

Publicat

in

Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul său personal despre prima reacție a SRI în ceea ce privește criza refugiaților, chestiunea numărul unu a Europei, venită însă pe Facebook

„Iată c-am trăit s-o văd și pe asta! SRI reacționează pe Facebook la un eveniment din spațiul european. Presa românească urmărește și consemnează ce scrie SRI pe Facebook!”, scrie ziaristul.

Jurnalistul și-a exprimat de nenumărate ori părerea că în această problemă România are una dintre cele mai bune expertize din Europa, deoarece “are în această problemă Expertiza SRI. Ori SRI e un Serviciu consultat de serviciile secrete aliate în două mari domenii: Lumea arabă și Spionajul rusesc”.

Mesajul postat pe rețeaua de socializare de SRI doar expune problema, fără să aducă însă aducă explicații suplimentare, deși stă în menirea sa să facă expertize în chestiuni de interes național.

„Refugiații sînt de obicei persoane atît de buimăcite de ce li s-a întîmplat că le e greu să ceară și-o coajă de pîine, și dacă li se dă o coajă de pîine mulțumesc. Refugiații din aceste zile se definesc prin ceea ce aș numi conștiința drepturilor pe care le au ca refugiați. Ei se bat cu polițiile din țările prin care trec, se urcă în trenuri cu forța, năvălesc pe autostrăzi, într-un cuvînt fac în Europa ceea ce la ei în țară n-ar cuteza să facă în veci. Prin asta, dar mai ales prin manipularea presei planetare ei pot fi definiți drept Teroriști care amenință nu cu centura de grenade, ci cu încălcarea drepturilor lor sacre de refugiați.

Crede SRI, dar n-are curaj s-o spună în public, că principala problemă a imigranților nu va fi, cum susține Traian Băsescu, comportamentul religios, ci un lucru unic în istoria refugierilor din întreaga lume- Folosirea în chip terorist împotriva Autorităților din fiecare țară unde ajung a drepturilor lor sacre de refugiați?”, mai adaugă acesta.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Șoc în lumea tenisului! Elina Svitolina se retrage din competițiile sportive: motivul este unul neașteptat

Publicat

in

De

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a anunțat că face o pauză în competițiile sportive deoarece vrea să acorde prioritate „misiunii” de a ajuta Ucraina devastată de război, relatează Mediafax.

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina spune că are „misiunea” de a-și ajuta țara și vrea să se folosească de platforma sa pentru a oferi speranță națiunii devastate de război.

Jucătoarea în vârstă de 27 de ani, care este în contact permanent cu familia și prietenii ei din Ucraina, a luat o pauză de la tenis pentru a-și concentra eforturile pe strângerea de fonduri și pe conștientizarea situației dificile din țara sa.

„Este extrem de greu pentru că ei [familia ei] își spun poveștile. Vorbesc cu bunica mea în fiecare zi pentru a ști cum se simte. Este destul de greu pentru ea, deoarece pentru persoanele în vârstă este cel mai important să aibă o rutină și, chiar acum, sunt multe bombardamente și împușcături în Odessa, în orașul meu natal. Este important să păstrez legătura în fiecare zi cu ea pentru a o sprijini în orice fel pot. Unul dintre cele mai importante lucruri, de asemenea, este să le menținem moralul ridicat”, a declarat Svitolina pentru CNN Sport.

Svitolina s-a născut în Odessa, un oraș-port de importanță strategică, care a fost blocat de forțele rusești de la începutul războiului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cristian Băcanu (PNL) atacă liderii PSD care vorbesc fără să aibă o înţelegere înainte în coaliţie despre impozitare progresivă: O să dorm bine la noapte

Publicat

in

De

Deputatul PNL Cristian Băcanu a declarat, luni, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că are un mesaj către cei care ies şi vorbesc fără să aibă o înţelegere înainte în coaliţie despre impozitare progresivă, el precizând că în momentul în care s-a ieşit şi s-a vorbit despre eliminarea cotei unice, întreg mediul de afaceri a intrat în panică. Băcanu a arătat că, din cauza războiului din Ucraina, sunt multe companii care se gândesc să îşi redirecţioneze investiţiile planificate în Ucraina şi Rusia către statele din Flancul estic, România, Bulgaria, Cehia, Polonia, Ungaria. astfel că trebuie să fim cu ochii pe butelie pe aceste investiţii, să atragem aceşti investitori şi să avem un mediu de afaceri care să se bucure de predictibilitate, anunță news.ro.

”În momentul în care am ieşit şi am vorbit de eliminarea cotei unice, întreg mediul de afaceri a intrat în panică. După ce a început războiul din Ucraina, sunt multe companii care se gândesc să îşi redirecţioneze investiţiile planificate în Ucraina şi Rusia către statele din Flancul estic, România, Bulgaria, Cehia, Polonia, Ungaria, sau vor să îşi mute nişte investiţii din cele două ţări”, a spus Băcanu.

El a continuat: ”Auzeam nişte politicieni mai ales din partea stângă, de la PSD că în Franţa e 25% impozitul, sau în Germania. Nu suntem în competiţie cu Franţa şi Germania, ci cu Bulgaria, cu Polonia, cu Ungaria, sunt parteneri ai noştri în NATO şi UE dar suntem în competiţie, la atragerea investiţiilor, iar cel mai rău acum este să ne jucăm de-a fiscalitatea. O să dorm bine la noapte ştiind că avem în continuare cotă unică şi că sunt nişte ajustări pe fiscalitate, nu modificări foarte mare, dar o să dorm cu un regret că am deschis nişte discuţii sterile, despre modificarea fiscalităţii şi că întreg mediul de afaceri a intrat în panică”.

Cristian Băcanu a arătat că ”începe o perioadă de reajustări în zona estului, în care investitorii vor pleca dinspre est şi vor veni către noi.

”Noi trebuie să fim cu ochii pe butelie pe aceste investiţii, să atragem aceşti investitori, să avem un mediu de afaceri care să se bucure de predictibilitate”, a arătat deputatul liberal.

Întrebat cui i se adresează, Băcanu a arătat că mesajul este ”pentru cei care ies şi vorbesc fără să aibă o înţelegere înainte în coaliţie despre impozitarea progresivă”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend