Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ion Cristoiu, avertisment dur: ‘Numai așa PSD are șanse să nu împărtășească soarta PNȚCD’

Avatar

Publicat

in

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat că pentru a nu avea soarta PNȚCD, PSD trebuie să-și asume o viziune modernă, prin care să atragă tineretul, atras acum de USR. ”Această viziune modernă trebuie să fie asumată de PSD”.

”Luni, 27 iulie 2020, invitatul interviului de la cristoiuTv a fost Decebal Făgădău, primarul Constanței. Pe Decebal Făgădău l-am văzut întîia oară în viață cu prilejul acestui interviu. Nu știu dacă s-a produs pînă acum la vreo televiziune de știri. La cît de multe și cît de inutile sînt televiziunile noastre de știri, numărul celor care ar trebui să acopere trăncăneala numită talkshowuri de dimineață pînă noaptea tîrziu l-ar depăși pe cel al cetățenilor cu drept de vot.

În aceste condiții, presupun că vreuna din televiziunile de știri îl va fi invitat în direct pe primarul Constanței, mai ales că domnia sa administrează și vacanțele românilor, inclusiv ale românilor ziariști. Eu însă n-am timp de pierdut la vîrsta asta ca să mă uit la televiziunile de știri. De aceea, afirm că l-am văzut întîia oară în viață pe Decebal Făgădău abia luni seara și atunci numai și numai pe cristoiuTv.

Numărul celor care au trecut ca invitați pe la cristoiuTv, televiziune ivită în condițiile Pandemiei, care au cerut dialogul la distanță, prin zoom, a atins cu Decebal Făgădău cifra de 84. Numele invitaților nu sînt rodul unui calcul politic, nici măcar mediatic, deoarece cristoiuTv nu depinde de rating, ci de pensia mea, din care se finanțează lunar.

Publicitate

Prin urmare, cei mai mulți invitați au ajuns să-mi acorde un interviu prin recomandarea unor colegi de breaslă, care știu că eu mă dau în vînt după oameni interesanți. Decebal Făgădău mi-a fost recomandat de o vedetă tv în ale cărei criterii de apreciere a politicienilor cred. N-o să vă pară rău, mi-a zis distinsa, e un tip mișto. Pentru tînăra generație, tip mișto poate fi Iulius Cezar, cînd trece Rubiconul, sau chiar Robert Deniro cînd îl înjură pe Donald Trump. Doar cînd îl înjură pe Donald Trump și nu și cînd îl interpretează pe Travis Bickle în Taxi Driver.

După interviu, știind conținutul noțiunii de tip mișto (la Logică clasică, la Filsosofie, am învățat că noțiunea are sferă și conținut) am fost de acord că mi-a fost făcută o recomandare bună. Pentru mine interviurile de la cristoiutv joacă rolul hîrtiei de turnesol în materie de autenticitate a personalității.

Din răspunsurile la întrebări, care întrebări provin din documentarea mea riguroasă în vederea emisiunii, îmi dau seama de profunzimea, dar mai ales de modernitatea gîndirii interlocutorului. În cazul lui Decebal Făgădău, despre care nu știam mare lucru, în afara faptului că va candida din nou la postul de primar, că baronul Felix Stroe nu-l vrea, deși e vorba de un primar PSD cu mari șanse de a fi reales, că se va confrunta cu Vergil Chițac, cel care, deși o bombă Coronavirus, a reușit să nu infecteze nici un lider PNL, nici măcar pe cei cu care s-a pupat în stil balcanic.

Documentarea mi-a atras atenția asupra unui primar modern, obsedat de digitalizarea administrației, de pătrunderea tehnologiilor moderne în viața constănțenilor. Încîntat, am vrut s-o sun înainte de interviu pe vedeta tv, pentru a-i spune că am descoperit un lider PSD european, diferit de baronul local PSD, clasic, cel care-și alegătorii asemenea unui ciocoi de treabă slugile convocate la culegerea viei sau a livezii.

Interviul a abordat, evident, și problemele de bază al PSD. Decebal Făgădău a sesizat printre altele în cadrul dezbaterii pe care mi-am propus s-o organizez ca jurnalist în perspectiva Congresului PSD, una dintre problemele evidențiate și de alți lideri PSD, invitați pe cristoiuTv:
Impresia de pomană lăsată de măsurile sociale ale PSD.

Bătălia pentru creșterea pensiilor, pentru mărirea alocațiilor, pentru un salariu decent țin de esența unui partid de Stînga. Partidul de Stînga, ajuns la putere, mărește pensiile, se ocupă de victimele tranziției, pentru că aceasta e datoria unui partid de Stînga. Să apere pe cei mulți și săraci de ravagiile capitalismului sălbatic.

Din nenorocire, aflat sub puterea baronilor locali pe post de ciocoi, PSD de pînă acum a transformat în pomeni ceea ce defavorizații erau îndreptățiți să primească de la un partid de Stînga.

Tot ca o problemă de fond a PSD, Decebal Făgădău a evidențiat pierderea dramatică a electoratului tînăr, care a migrat la USR. Fără a neglija electoratul pensionarilor – a zis în emisiune Decebal Făgădău – PSD trebuie să-și propună cucerirea tinerilor.

E un adevăr al Stîngii moderne că electoratul ei de bază e alcătuit nu din pensionari, ci din tineri. Pentru aceasta PSD trebuie să se adreseze inimii și nu burții, cum a făcut-o pînă acum. L-am ascultat atent pe Decebal Făgădău vorbind despre noul PSD ca despre un imperativ nu numai al PSD,dar și al României moderne.

Nu e nici primul, nici singurul lider PSD care mă surprinde prin viziunea modernă asupra PSD.

Această viziune modernă trebuie să fie asumată de PSD.

Numai așa PSD are șanse să nu împărtășească soarta PNȚCD.

Asta înseamnă trecerea în prim plan a unor lideri precum Decebal Făgădău.

Și împingerea în plan secund a baronilor locali, cei care pînă acum au garantat Partidului voturi, dar nu viitor”, conform cristoiublog.ro.

Citește și:

Doctorul care s-a oferit voluntar să se infecteze cu coronavirus aruncă-n aer sistemul medical: În DSP-uri lucrează cei mai proști dintre medici

EXCLUSIV În plină pandemie, rromii încalcă legea, iar jandarmii închid ochii!

Scandalos! Cum a ajuns Judecătoarea Camelia Bogdan să primească 25.000 de dolari de la Fundația Centrul Rațiu pentru Democrație

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

Florin Cîțu reacționează: În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, reacționează în privința deficitului bugetului.

Cîțu spune că jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice.

Publicitate

„În 2020 jumătate din deficitul bugetar reprezintă costul crizei economice. Să fie mai clar pentru toată lumea, JU MĂ TA TE.

Iar acest cost are doua componente, o creștere a cheltuielilor bugetare neprevăzute (cheltuieli cu sanatatea, asistență socială, etc) și o reducere SEMNIFICATIVĂ a veniturilor bugetare față de estimarea inițială.

Aceasta este realitatea pe care socialiștii din Parlamentul României, împreună cu lacheii din jurul lor, vor să o ascundă romanilor. Și plătesc bani grei pentru asta.

Nu se opresc aici și nici nu se mai ascund. Vor să distrugă Romania și nu-i mai interesează nimic. Votează pe bandă rulantă legi fară surse de finantare DOAR PENTRU CĂ POT.

Nu o să fiu niciodată de acord să arunc țara în aer pentru că o grupare infracțională vrea să câștige câteva voturi. Niciodată!

Voi administra în continuare cu prudență și responsabiliate finanțele României pentru a reduce cât mai mult din impactul negativ al crizei economice asupra României.

P.S. No Comment „Vreau să vă reamintesc că, în 2004, Guvernul de stânga negocia la sânge cu sindicatele din educaţie o creştere de o cifră. Acum, solicită 50%, deşi ştiu bine că această solicitare ar aduce criza economică mondială în România. Stânga are un plan foarte clar de câştigare a alegerilor, dar nu are niciun plan de guvernare a României”, Călin Popescu Tăriceanu, toamna 2008.”, a reacționat, pe Facebook, Florin Cîțu.

Execuţia bugetului general consolidat în primele şase luni ale anului 2020 a înregistrat un deficit de 45,17 miliarde lei (4,17% din PIB), conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

„Mai mult de jumătate din deficit, respectiv 23,04 miliarde lei (2,13% din PIB), este generat de sumele lăsate în mediul economic prin facilităţile fiscale şi cheltuieli excepţionale adoptate pentru combaterea efectelor epidemiei de COVID-19″, se precizează în raportul MFP privind execuţia bugetară.

Vezi și

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

EXCLUSIV Începe marea reorganizare promisă de Marcel Vela: ‘Cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

K.O. pentru CTP: ‘Tu nu mai ai demnitate’

Avatar

Publicat

in

De

Regizorul Cristi Puiu i-a dat o replică acidă jurnalistului Cristian Tudor Popescu, după ce asta din urmă l-a numit „idiot”.

Cristi Puiu a afirmat că i-a fost milă de CTP, când a văzut ce a declarat

Publicitate

M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a scris C. T. Popescu. Mă uitam şi mă gândeam… îmi era milă de el. Săracul om, săracul om, să ajungă el să mă scuipe, să vorbească în felul ăsta de mine… e chiar grav, săracul de el. Doamne ajută, să îl ajute Dumnezeu, să îi dea mintea cea de pe urmă. Ce să zici la asta? Doamne-fereşte, bine, scuipă tu! Păi nu o să-i fie lui apoi mai greu cu chestia asta? Nu-şi dă seama?

E o altă poveste legată de România. O dovadă de lipsă de maturitate care vine din faptul că oamenilor le e atât de greu aici să spună „mulţumesc”;, să îşi arate recunoştinţa, şi să spună „iartă-mă”.

Asta e foarte greu să vezi. E o formă de capitulare, tu nu mai ai demnitate. Ba nu, demnitatea ta de om stă în asta: în faptul că eşti recunoscător şi că ai atâta verticalitate încât să recunoşti greşeala.

Poate asta dă şi cumva culoarea asta locală a noastră a românilor care ne apropie de vârsta adolescenţei ca naţie, de pubertate, când cel mai important lucru din lume eşti tu însuţi şi ceilalţi nu există”, a afirmat regizorul.

Ce a declarat CTP

„Tot ce o să spun în continuare despre declarațiile dlui Puiu îi va face un serviciu, pentru că eu nu pot să tac, asta mi-e meseria, astea sunt mecanismele mass-media, trebuie să comentez. Dar este exact ceea ce dorește dl. Puiu, pentru că dânsul a făcut o măgărie agitatorică menită să-i promoveze filmul. Dacă n-aș lua în considerare această posibilitate, ar trebui să îl consider pe dl. Puiu, pe distinsul regizor Cristi Puiu, de-a dreptul idiot!

Din comparația pe care regizorul a făcut-o între dictatura lui Ceaușescu și regulile de purtare a măștii și de distanțare fizică, cerute acum de guvern pe baza indicațiilor autorităților medicale, rezultă un îndemn la revoluție. Spune dl. Puiu: Au fost niște oameni în ’89 care au spus NU dictaturii, de aceea puteți acum să vedeți filme la TIFF. Prin urmare, nu trebuie să vă lăsați tratați ca niște vite de către puterea instalată.

Vasăzică, ce-ar îndemna? Asta înseamnă să se mai facă o revoluție acum, iarăși, prin analogie, în care să iasă oamenii și să ardă măștile în stradă, nu? Pentru că facem astfel de comparații cu 1989.

Ar trebui acum să mai adaug un calificativ lângă cel de „idiot”, dacă n-aș lua în considerare prima ipoteză și anume aceea de promovare, de publicitate grosieră făcută filmului prin această ieșire a dlui Puiu, prin care, de altfel, dânsul se alătură personajelor grotești care, în mass-media, zbiară continuu anti-mască. Și face asta dl. Puiu când numărul de morți și de infectați pe zi crește înspăimântător în România. Dă exemple cu Franța, cum filmul lui a fost văzut acolo fără mască și fără distanțare, asta în timp ce România devine ciumata Europei acum, românii sunt puși în carantină în tot mai multe țări și dl. Puiu ne dă astfel de exemple. Ar trebui să alătur și calificativul „nesimțit” la ceea ce a făcut dl. Puiu.

Cum poți să spui așa ceva? Când medicii stau câți Malmkrogi pe zi, având în vedere că filmul dlui Puiu, Malmkrog, durează 200 de minute, câți Malmkrogi stau pe zi medicii cu masca pe figură în spitalele COVID? Câți Malmkrogi pe zi stau simplii cetățeni care se duc la muncă acum? Pentru că trebuie să se ducă, pentru că altfel murim de foame. Oamenii aceștia, care înțeleg să respecte aceste reguli și înțeleg să-și respecte semenii, sunt vite?

E absurd, dar apare iarăși explicația măgăriei agitatorice: cu cât o să iasă mai mult scandal, cu atât poate se mai duce cineva să vadă filmul ăsta de 3 ore și 20 de minute.

Dl. Puiu știa foarte clar, când a venit la TIFF, la festival, care sunt condițiile – că e nevoie de mască, e nevoie de distanțare fizică. Dacă considera că filmul, capodopera domniei sale de 3 ore și 20 de minute, nu poate fi vizionată cu mască, de ce a adus filmul în festival? Sunt atâtea filme pe mapamond a căror premieră a fost amânată, sunt mari festivaluri suspendate, sunt spectacole de teatru nenumărate în România care nu se pot juca, stau bieții actori de teatru pe tușă de luni și luni de zile! Pentru că se încearcă cruțarea vieții oamenilor în felul acesta. Dl. Puiu a ținut să-și proiecteze filmul la TIFF, pentru că trebuie să fie văzut acum, în pandemie. Foarte bine, dar de ce nu respectă regulile? De ce vine cu zicerea asta și grotescă, ca să mai adaug un calificativ.

Ce să-i spun dlui Puiu? Să se uite la știrea aceea cu femeia gravidă de 33 de ani, fără niciun fel de altă afecțiune în afară de infecția cu SARS-CoV-2, care infecție i-a provocat bronhopneumonie bilaterală, insuficiență hepatică, insuficiență respiratorie acută și a murit, la 33 de ani, cu un copil în ea.

Cine sunt cei care au aplaudat? Hominizii, cei care se înghesuie acum pe litoral bot în bot, fund în fund, fără să țină seama de niciun fel de regulă, ăia de se tratează acum cu bere și cu grătar, ăia care întreabă: Care virus, domnule? Ălora care nu le pasă cum mor oamenii cu zecile și zecile și zecile, în fiecare zi acum, cifre care cresc, cresc din ce în ce mai groaznic, ăstora care nu le pasă, care sunt adepții teoriei că de fapt virusul nu există și e o manipulare din partea autorităților. Într-un cuvânt, e vorba de cretini și de ticăloși! Ca să aplauzi așa ceva, trebuie să fii cretin, ticălos sau și una, și alta”, a spus, la Digi24, CTP.

Declarația făcută de Cristi Puiu la lansarea fimului său

Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, „Malmkrog”, că este „inuman” ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă, potrivit Agerpres.

„Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste”, a explicat Puiu, înainte de începerea proiecţiei.

„Dacă dumneavoastră sunteţi aici şi vă uitaţi la un film azi, este pentru că au existat nişte oameni indisciplinaţi în România în decembrie ’89 şi care au zis ‘Nu’ dictaturii. Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe nişte vite. Da, există această problemă, există o epidemie, există un virus, dar tonul autorităţilor statului este inacceptabil”, a afirmat regizorul.

„Şi ştiu că oamenii sunt speriaţi şi respect şi distanţarea socială şi port masca când intru în absolut orice spaţiu închis. Dar dacă mâine o să vă ceară dumneavoastră să mergeţi în mâini, credeţi-mă, o să mergeţi în mâini” mai zis el.

Vezi și

Nume grele din politică implicate în afaceri imobiliare dubioase. Clanurile interlope nu lipsesc din peisaj

Rafila: ‘Toată lumea speră să ducă la aplatizarea curbei de creștere. Rămâne de văzut dacă în această săptămână aceste lucruri se vor confirma

EXCLUSIV Începe marea reorganizare promisă de Marcel Vela: ‘Cred că, începând cu luna septembrie, se va trece la ea’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend