Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: Autosuficiența PSD-ului s-a plătit scump și în 2004 și în 2014. Se va plăti scump și-n 2016?

Avatar

Publicat

in

Ion Cristoiu publică pe blogul personal un fragment din stenograma unei întâlniri din 30 mai 2003, la care au participat Adrian Năstase și lideri de opinie din presa românească a acelor vremuri. Întrunirea a fost organizată ”pentru a mai îndulci relațiile dintre Guvern și Presă, dar și pentru a afla de la participanți cum s-ar putea îmbunătăți comunicarea publică a PSD”, după cum susține Cristoiu, iar stenograma întreagă a apărut în noua carte publicată de Adrian Năstase cu titlul Presa de la A la N.

Ion Cristoiu mai precizează că la întrunire au mai participat Horia Alexandrescu, Valeria Dorneanu, Sabina Fati, Lucian Mândruță, Liviu Mihaiu, Cornel Nistorescu, Octavian Paler, Valentin Păunescu, Marius Tucă. ”Participasem la întîlnire în calitate de director al postului tv Realitatea, aflat la vremea respectivă în proprietatea lui Silviu Prigoană. Printr-o emisiune din fiecare seară, în prime time, eram un adversar al lui Adrian Năstase. Mai tîrziu, cînd a intrat în morișca prăbușirii, i-am sărit în ajutor, după credința mea că un politician trebuie atacat cînd e mare și tare, lingușit de toată lumea, și apărat cînd a căzut și toată lumea îl calcă în picioare”, mai scrie acesta.

Jurnalistul a ales să publice pe blog fragmentul de stenogramă ce cuprinde afirmații făcute de el în timpul întâlnirii despre una dintre marile boli ale partidului: autosuficiența. ”Această autosuficiență, întîlnită și azi, s-a plătit scump în 2004. Ea s-a plătit scump și în 16 noiembrie 2014. Se va plăti scump și-n 2016?”, întreabă Cristoiu.

Fragmentul din stenogramă este acesta:

Din acest punct de vedere, este clar că după doi ani de guvernare, s-a revenit la autosuficiența pedeseristă pe care o cunosc din 1996, Dumnezeu este pedeserist, noi vom guverna 20 de ani și, în consecință, oamenii nu se mai bat, cel puțin oamenii dumneavoastră sau probabil nu sînt conștienți. Probabil că va trebui să cădeți atît de tare în sondaje, încît oamenii dumneavoastră să se trezească și să fie tot mai activi cu o Opoziție tot mai virulentă.
În al doilea rînd, este o mare problemă de informare, de comunicare la nivelul ministerelor, la nivelul instituțiilor. Reiau această problemă. Vă dau un exemplu, povestea cu trimiterea militarilor noștri în Afghanistan. Nu, în Irak. Este inadmisibil ca noi să aflăm numărul de militari, unde se duc, sub comanda Poloniei, a Bulgariei de la Agenția Reuters, unde domnul Mircea Geoană dă un interviu și nu a catadicsit să dea nici un amănunt presei române. Eu zic atunci să aducem aici agențiile străine și noi să plecăm acolo. Nu se poate. Am aflat de trimiterea scrisorii domnului președinte la Parlament tot așa, pe căi ocolite. Cînd vrei să obții o informație… Atentatele, acolo este o telenovelă. O să vă spunem cînd o să ajungeți în opoziție și o să veniți mai des să stați de vorbă cu noi între patru ochi. Povestea cu atentatele, aflată de la France Press, care a aflat-o din altă parte.
Din acest punct de vedere, vă spun că înțeleg că ne-ați chemat să vă spunem de ce aveți probleme, și aveți probleme, zic eu, dar dumneavoastră credeți că nu aveți. Pentru că toată această imagine din presă – pe care bănuiesc că mulți colegi de-ai dumneavoastră o neglijează, zic nu e nici o problemă, noi sîntem pe cai mari – se erodează, încetul cu încetul, vine un moment cînd o să vă întrebați de ce s-au răsturnat rezultatele în sondaje”.

Ion Cristoiu profită de această ocazie pentru a lansa o discuție despre schimbările ce s-au petrecut în PSD din 2003 și până în prezent dacă acestea au avut loc.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ana Bogdan s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Dubai

Avatar

Publicat

in

De

Ana Bogdan, locul 100 WTA şi cap de serie numărul 6, s-a calificat pe tabloul principal al turneului de categorie WTA 1.000 de la Dubai, cu premii totale de 1,835 de milioane de dolari, potrivit news.ro.

Ea a învins-o, duminică, în turul al doilea al calificărilor, pe jucătoarea Kamilla Rahimova, locul 153 WTA şi cap de serie numărul 16, cu scorul de 6-2, 5-7, 6-0, după un meci de două ore şi 12 minute.

Prin accederea pe tabloul principal, Bogdan şi-a asigurat un premiu de 10.750 de dolari şi 30 de puncte WTA.

Citește și: VIDEO ‘LECȚIA’ de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj – Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

Tot duminică, va evolua şi Irina Begu, locul 72 WTA şi cap de serie numărul 2, împotriva sportivei austriece Barbara Haas, locul 151 WTA şi cap de serie numărul 15, în aceeaşi fază.

Pe tabloul principal sunt direct acceptate Patricia Ţig, locul 61 WTA, şi Sorana Cîrstea, locul 67 WTA.

Ţig va evolua în prima manşă cu letona Jelena Ostapenko, locul 51 WTA, iar Cîrstea, cu o jucătoare venită din calificări.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Negociatorul-şef al guvernului britanic pentru Brexit face apel la UE ‘să se scuture de ultimele urme de reavoinţă’ la adresa Regatului Unit

Avatar

Publicat

in

De

Negociatorul-şef al guvernului britanic pentru Brexit, lordul David Frost, a făcut apel la Bruxelles “să se scuture de ultimele urme de reavoinţă” la adresa Regatului Unit pentru faptul de a fi părăsit blocul comunitar, transmite duminică dpa, potrivit AGERPRES.

Declaraţia vine în contextul în care Uniunea Europeană a acuzat Regatul Unit că a încălcat tratatul privind Brexitul încheiat cu Bruxellesul şi a anunţat că va lansa o acţiune în justiţie deoarece Londra a prelungit unilateral o măsură specifică privind Irlanda de Nord menită să faciliteze schimburile comerciale.

Vezi și: O altă CRIZĂ gravă la orizont – Vaccinarea anti-Covid ar putea fi frânată rapid din cauza lipse seringilor

Într-un articol publicat în The Sunday Telegraph, lordul Frost a declarat că decizia a fost legală şi a avut menirea să protejeze vieţile de zi cu zi ale locuitorilor provinciei britanice Irlanda de Nord.

“Cu Boris Johnson ca prim-ministru, agenda noastră este aceea a unei ţări care priveşte către exterior, încrezătoare că poate conlucra cu alţii în vederea unui obiectiv comun. Aceasta ne este speranţa şi în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu prietenii şi aliaţii noştri europeni. Sper că se vor scutura de ultimele urme de reavoinţă la adresa noastră din cauza faptului că am plecat (din UE), şi să construiască în schimb o relaţie prietenoasă, între egali suverani”, a scris lordul Frost.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend