Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu aruncă BOMBA: Băsescu a părăsit-o pe Elena Udrea!

Publicat

in

Jurnalistul Ion Cristoiu a analizat ultimul interviu acordat de fostul președinteTraian Băsescu și trage o concluzie teribilă pentru Elena Udrea: Băsescu a abandonat-o.

”Interviul dat de Traian Băsescu site-ului Adevărul live a fost publicitat de presa noastră sub titlul:
Traian Băsescu – o lovitură pentru Elena Udrea!

Fesul care e acest titlu acoperă în materie de conținut răspunsul fostului președinte la întrebarea dacă a trimis-o pe Elena Udrea să negocieze cu Victor Ponta numirea Codruței Kovesi la DNA:
„Nu am trimis-o niciodată pe doamna Udrea să negocieze cu domnul Ponta. Dacă domnul Ponta a chemat-o, să spună el.”

S-a văzut în asta o lovitură, deoarece în Spovedaniile dinainte de a lua drumul fără întoarcere al închisorii (va fi ținută în arest preventiv pînă la condamnarea de către ÎCCJ!), Elena Udrea a susținut că ea a fost cea căreia într-un fel Codruța Kovesi a ajuns șefa DNA prin negocierea cu premierul în numele lui Traian Băsescu.

Da, aceasta e o lovitură pentru Elena Udrea din parte lui Traian Băsescu!
Și nu pentru că o face mincinoasă, ci pentru că-i dovedește posibilitatea de a nu mai recunoaște, la un moment dat, nici c-ar fi cunoscut-o. Elena Udrea a fost persoana prin care Traian Băsescu a comunicat cu mulți politicieni și jurnaliști, inclusiv cu cei aflați în război cu fostul președinte. Dacă ne amintim contextul complicat în care a fost numită Codruța Kovesi în fruntea DNA, înclin să dau crezare Elenei Udrea și nu lui Traian Băsescu. Pe fondul războiului dintre președinte și premier, Elena Udrea a fost cea care l-a contactat pe Victor Ponta în numele lui Traian Băsescu.

Această lovitură e însă o mîngîiere pe lîngă răspunsul lui Traian Băsescu la întrebarea dacă susține ca șefa DNA să mai primească un mandat.
Nu era o întrebare de complezență.
La anul Codruța Kovesi își termină mandatul de trei ani în fruntea DNA. Se înțelege că după o șefie de 10 ani, Codruța Kovesi n-are nici un chef să se întoarcă la munca de procuror, cea care însă, după opinia mea- validează un procuror, așa cum munca de autor de texte validează un gazetar și nu șefiile la unul sau mai multe ziare. Deși pînă în 2016 mai e, politicieni și jurnaliști se grăbesc să proclame valoarea de patrimoniu a Codruței Kovesi ca șefă a DNA. Primul a fost Vasile Blaga. Al doilea e însă- surpriză Traian Băsescu:
„Nu am nicio reţinere să spun: «mai daţi-i un mandat lui Kovesi». Ce pot să-i reproşez este recurgerea la arestări, când avem atâţia demnitari cercetaţi în libertate. Partea spectaculară ar putea să lipsească”

Elena Udrea și-a făcut un steag din a denunța abuzurile Codruței Kovesi în fruntea DNA:
Intervenții grosolane în deschiderea și închiderea de dosare, folosirea cătușelor pentru umilirea dușmanilor din politică și folosirea așa ziselor scurgeri în presă pentru a se răzbuna pe jurnaliștii care nu-i suflă în subțiori.

Traian Băsescu însuși a criticat arestările preventive în exces, vînarea politicienilor de către DNA, implicarea Binomului SRI-DNA în viața politică.
O minimă preocupare de a nu-i da una peste gură eternei arestate preventive Elena Udrea, dar și o minimă consecvență ar fi cerut ca Traian Băsescu să evite răspunsul la întrebarea despre noul mandat al Codruței Kovesi sau măcar să menționeze niște condiții pentru susținerea sa.

Traian Băsescu n-a făcut-o.
El a supralicitat declarînd că n-are nici o reținere în a cere să i se mai dea încă un mandat Codruței Kovesi.
Întrebare pentru omul și nu pentru politicianul Traian Băsescu:
Merita amărîta aia de la Tîrgușor, care o duce dintr-o pușcărie într-alta și pentru că a fost o persoană apropiată lui Traian Băsescu, această lovitură în moalele capului?

Eu, care n-am scris și n-am zis niciodată că Elena Udrea e candidata inimii mele, ci dimpotrivă am atacat virulent fantasmagoria fostei șefe a PMP de a se înscrie în cursa prezidențială, cred că măcar pentru situația în care se află (nu va mai ieși curînd din pușcărie), cred că nu merită”, susține Ion Cristoiu, pe blogul personal.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/ion-cristoiu-arunca-bomba-basescu-a-parasit-o-pe-elena-udrea_954860.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Fost președinte de stat care va face pușcărie pentru ultraj la adresa justiţiei

Publicat

in

De

Curtea Constituţională sud-africană a respins vineri extrem de dur o cerere a fostului preşedinte, Jacob Zuma, de a reveni asupra unei hotărâri prin care l-a condamnat la 15 luni de închisoare cu privire la un ultraj la adresa justiţiei, relatează AFP.

Această confirmare a condamnării lui Jacob Zuma nu pune în discuţie eliberarea condiţionată a acestuia, din motive medicale, la începutul lui septembrie, scrie news.ro.

”Cererea în anulare este respinsă”, a anunţat judecătoarea Sisi Khampepe, care a citit hotărârea celei mai înalte jurisdicţii din ţară, în care se cataloghează drept ”păcăleli procedurale” încercarea fostului şef de stat şi a avocaţilor acestuia de a obţine anularea condamnării.

”Majoritatea (judecătorilor Curţii) respinge în mod categoric orice idee potrivit căreia reclamanţii pot fi autorizaţi să masacreze după cum poftesc o procedură judicară care, în toate privinţele, s-a desfăşurat în cel mai mare grad de regularitate”, a continuat Khampepe.

Încarcerat în iulie cu privire la faptul că a refuzat cu încăpăţânare să se prezinte în faţa membrilor unei comisii de anchetă privind corupţia de stat, în timpul preşedinţiei sale (2009-2018), Jacob Zuma, în vârstă de 79 de ani, a fost eliberat condiţionat din motive medicale de la începutul lui septembrie.

Spitalizat în august, în afara închisorii în care a început să-şi ispăşească pedeapsa, el a fost supus unei operaţii al cărei motiv nu a fost dezvăluit.

PROCES DE CORUPŢIE DE LA 21 SEPTEMBRIE

În paralel, o realuare a unui proces împotriva lui Zuma cu privire la corupţie a fost amânată la 21 şi 22 septembrie, în aşteptarea unor noi concluzii cu privire la starea sănătăţii acestuia.

În acest dosar – vechi de 20 de ani -, fostul preşedinte este acuzat de faptul că a primit mită de la gigantul francez în domeniul armamentului Thalès, inclupat la rândul său cu privire la corupţie şi spălare de bani. El este vizat de 16 capete de acuzare de fraudă, corupţie şi şantaj.

Încarcerarea lui Zuma a declanţat un val fără precedent de violenţe şi jafuri în Africa de Sud, soldate cu peste 350 de morţi.

Actualul preşedinte, Cyril Ramaphosa, a denunţat o tentativă orchestrată de destabilizare a ţării.

În urma acestor revolte, 12 suspecţi au fost arestaţi, iar impactul economic al distrugerilor urmează să fie prezentat în mod oficial în trimestrul următor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Americanii recunosc și își cer scuze pentru EROARE. Atacul cu dronă din Kabul a ucis 10 nevinovați, nu jihadiști ai ISIS-K

Publicat

in

De

Ministrul american al apărării, Lloyd Austin, a prezentat vineri scuze pentru eroarea forţelor americane de la Kabul, produsă cu puţin timp înaintea retragerii şi în urma căreia şi-au pierdut viaţa zece civili, informează AFP preluat de agerpres.

“Ofer cele mai profunde condoleanţe rudelor supravieţuitoare ale celor care au fost ucişi”, a declarat, într-un comunicat, şeful Pentagonului, care a recunoscut că bărbatul vizat era “doar o victimă nevinovată, la fel ca celelalte persoane ucise în mod tragic”.
“Ne cerem scuze şi vom face tot posibilul să învăţăm din această greşeală oribilă”, a adăugat el.

Tot vineri, un general american a recunoscut că atacul cu dronă din 29 august de la Kabul, care a ucis zece civili, printre care până la şapte copii, a fost “o greşeală tragică”.

“Nicio armată nu lucrează la fel de mult ca a noastră pentru a evita victimele civile. Când avem motive să credem că am luat vieţi nevinovate investigăm şi, dacă acest lucru este adevărat, îl recunoaştem”, a declarat generalul Kenneth McKenzie, şeful forţelor americane în Afganistan.

“Este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fi avut legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic-Khorasan (ISIS-K) sau să reprezinte “o ameninţare directă pentru forţele SUA”, a declarat presei generalul Kenneth McKenzie.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend