Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Ion Cristoiu anunță cele TREI MARI probleme care pot duce la RUPEREA coaliției: E conștient Iohannis?

Publicat

in

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că trăinicia alianței PSD – PNL – UDMR poate duce România pe traseul corect. Acesta subliniză însă că există mai multe motive de tensiune în cadrul alianței și că dacă acestea nu sunt gestionate corect riscă să ducă la o rupere.

Formarea Coaliției PNL-PSD-UDMR-Minorități se justifică din punct de vedere istoric numai și numai dacă uriașa Putere deținută de Putere (Parlament, Guvern, Președinție) va fi folosită pentru resetarea României prin inițierea și adoptarea unor reforme de care țara are absolut[ nevoie pentru a-și desăvîrși modernizarea.

„Se va întîmpla acest lucru în 2022?

Se va întîmpla dacă se se îndeplinesc trei condiții:

a) Coaliția să nu se destrame de-a lungul lui 2022.

b) Coaliția să fie suficient de unită în promovarea reformelor inclusiv a celor mai puțin populare.

c) Partidele de Coaliție să-și întoarcă privirile de la interesul de a avea capital electoral la interesul de a reforma România.

2022 e singurul an în care partidele Coaliției își pot permite punerea între paranteze a capitalului electoral pentru putea promova reformele, inclusiv cele nepopulare.

Prin urmare, 2022 e singurul an în care actuala Putere poate reseta România.

Dacă se ratează 2022, nu cred că România va mai avea în perioada care începe cu 2021, pe întinderea unui deceniu, o asemenea fereastră de oportunitate.

Sînt conștienți de asta liderii partidelor din actuala Coaliție?

E conștient de asta mai ales Klaus Iohannis, cel care a făurit, în 2021, actuala Coaliție?”, scrie Ion Cristoiu pe Facebook.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ion Țiriac, investiție de zeci de milioane de euro lângă Guvern: ‘V-am chemat ca să ne lăudăm. Este începutul unei ere’

Publicat

in

De

Omul de afaceri Ion Țiriac a inaugurat miercuri Țiriac Tower, o clădire de birouri construită pe o suprafață de 31.000 de mp, în apropiere de Piața Victoriei și de Guvernul României. Valoarea investiției s-a ridicat la zeci de milioane de euro.

„V-am chemat ca să ne lăudăm. Acest teren e aici de 15 ani. Clădirea asta are șarmul ei, în mijlocul Bucureștiului. Și ne mândrim cu ea. Ne lăudăm cu o construcție de 5 stele. Este începutul unei ere pentru Țiriac Imobiliare. A început cu București și vor urma Timișoara și Brașov. România e în urmă cu ceea ce înseamnă imobiliarele moderne. Beneficiile acestei clădiri vor merge către Federația Internațională Țiriac.

Trebuie să adaug că există o donație de 100-150 de milioane de euro de la Federația Internațională Țiriac. Banii vor fi folosiți la Otopeni. Vom face un hotel, o piscină olimpică a acoperită, o sală de gimnastică, un teren de tenis și o academie de tenis cu 30 de terenuri”, a spus Ion Țiriac într-o conferință de presă, citat de Gsp.ro.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Cercetătorii elvețieni au identificat două specii de delfini care au trăit în urmă cu 20 de milioane de ani

Publicat

in

De

Specii de delfini necunoscute până acum cutreierau oceanele în urmă cu 20 de milioane de ani, inclusiv marea care acoperea Elveţia, unde au fost descoperite sute de fosile din acea perioadă, au declarat marţi cercetători de la Institutul de Paleontologie al Universităţii din Zurich, potrivit AFP.

După ce au examinat circa 300 de fosile de balene şi delfini descoperite în Elveţia şi datând din acea perioadă, cercetătorii au identificat două specii necunoscute până acum, a indicat universitatea, potrivit Agerpres.

Cercetând fragmente de dinţi, vertebre şi oase descoperite în straturile de sedimente marine, paleontologii au analizat şi oase ale urechii interne, rar întâlnite, care permit clasificarea speciilor.

„Am reuşit să identificăm două familii de delfini necunoscute până acum în Elveţia”, a declarat paleontologul Gabriel Aguirre într-un comunicat al universităţii.

Folosind microtomografia computerizată, o tehnică de imagistică 3D, cercetătorii au reuşit să reconstituie ţesutul moale din jurul oaselor urechilor acestor delfini, creând de asemenea imagini tridimensionale ale acestora.

„Acest lucru ne-a ajutat să analizăm mai bine capacităţile auditive ale delfinilor”, a precizat Aguirre.

În studiul lor, publicat de site-ul ştiinţific PeerJ, cercetătorii au stabilit că speciile dispărute pe care le-au identificat sunt înrudite cu caşaloţii şi cu delfinii din vremurile noastre.

În urmă cu 20 de milioane de ani, rechini, peşti, delfini şi cetacee populau marea care acoperea Elveţia, ale cărei ţărmuri au fost colonizate de crustacee, scoici şi arici de mare.

O cantitate mare de fosile a fost descoperită în straturile sedimentare cunoscute sub numele de molasă marină superioară.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend