Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ion Cristoiu: 14 august 2015 – Americanii au corectat uriașa greșeală comisă față de Cuba lui Fidel Castro în urmă cu 54 de ani

Publicat

in

Steagul american a fost arborat din nou deasupra ambasadei amerizane de la Havana, după 54 de ani. Jurnalistul Ion Cristoiu susține că în data de 14 august 2015 americanii au au corectat uriașa greșeală comisă față de Cuba lui Fidel Castro. 

Drapelul SUA a fost dat pușcașilor marini în exercițiu, pentru a-l sui pe catarg, de cei doi pușcași marini care l-au coborît în 1961. Barack Obama a zis că Procesul de normalizare a relațiilor americano-cubaneze dovedește capacitatea de a nu mai fi prizonieri ai Istoriei.

Eu însă cred că normalizarea relațiilor americano-cubaneze, Proces din care nu trebuie să excludem și geniul lui Fidel Castro de a se retrage la vreme pentru a lăsa pe fratele său, Raul Castro, să facă față de americani gesturi pe care el, Fidel Castro, nu le-ar fi putut face fără a risca să dezamăgească pe fanii săi antiimperialiști din Lume, e un prilej pentru americani să corecteze uriașa greșeală comisă în urmă cu 54 de ani din aroganța tipic yankee”, scrie jurnalistul pe blogul personal.

Ion Cristoiu subliniază faptul că americanii sprijineau în Cuba regimurile corpute, dar supuse lor la modul absolut.

Prin monocultura sa de trestie de zahăr, prin cazinourile, hotelurile, viaţa sa de noapte, Cuba nu e altceva pentru americani, decît o staţiune de vacanţă dublată de o hacienda. Uriaşele inegalităţi sociale, corupţia, birocratizarea sînt rezultate ale acestei relaţii coloniale între Cuba şi USA. Analfabetismul, mizeria guajiros sînt indispensabile condiţiei de văcsuitori de ghete, de prostituate şi de lucrători agricoli din vecinătatea sclaviei. Prin corupţie se asigură obedienţa funcţionarilor, de la strîngătorul de taxe, pînă la şeful statului.

Pînă la Revoluţia lui Castro, mecanismul pus la cale de americani era simplu. Cînd un preşedinte sau un dictator se compromitea prea tare, americanii meştereau o lovitură de stat militară. Şeful statului era avertizat s-o şteargă peste hotare. Cu bani cu tot. Noul preşedinte nu schimba nimic”, mai adaugă Cristoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

BREAKING Percheziții de amploare în București și 7 județe, într-un dosar de evaziune fiscală. Cât este prejudiciul adus statului

Publicat

in

De

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează cercetări într-un dosar în care poliţiştii Capitalei au efectuat 19 percheziţii în Bucureşti şi şapte judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală în urma unor achiziţii fictive, cu un prejudiciu estimat la circa trei milioane de lei.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, joi, 19 mandate de percheziţie domiciliară, la locuinţele mai multor persoane, dar şi la sediile unor societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Bihor, Galaţi, Bacău, Olt, Dâmboviţa şi Prahova, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, informează un comunicat al DGPMB.
De asemenea, au fost puse în aplicare 14 mandate de aducere, persoanele fiind conduse pentru audieri la sediul subunităţii de poliţie.

“Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că persoanele în cauză, în calitate de administratori ai societăţilor ar fi înregistrat contabil şi declarat fiscal achiziţii fictive de la societăţi cu comportament de tip ‘fantomă’, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciul cauzat fiind estimat la aproximativ 3.000.000 lei”, arată sursa citată.

Sunt în curs de dispunere măsuri de constituire a sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile, în vederea recuperării prejudiciului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ciolacu, la congresul UDMR: A rezistat PSD cu plăcuţa suedeză, nu văd o problemă cu plăcuţele bilingve / Rugăminte către Kelemen Hunor

Publicat

in

De

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o glumă, vineri, la congresul UDMR de la Sângeorgiu de Mureş, unde a fost invitat să susțină un discurs. Ciolacu a spus că a fost întrebat ce părere are despre plăcuţele bilingve şi a răspuns că PSD “a rezistat” cu plăcuţa suedeză, astfel nu vede o problemă cu plăcuţele bilingve. Liderul PSD, a avut și o rugăminte către liderul UDMR.

“Am în continuare privilegiul să mă adresez româneşte, dar cred că indiferent cum ne adresăm astăzi în faţa dumeavoastră suntem români şi creştini. În drum spre domnul primar şi să particip la Congresul UDMR am oprit la Peco şi m-a întrebat un om ce părere am de plăcuţele bilingve. A rezistat PSD cu plăcuţa suedeză, nu văd o problemă cu plăcuţele bilingve”, a declarat Ciolacu.

În discursul său, preşedintele PSD a vorbit despre necesitatea implementării programului Anghel Saligny și a ținut să și încheie intervenția tot cu o glumă.

‘Domnule Hunor, o ultimă rugăminte, pentru că faceţi parte din coaliţia de guvernare: te rog mult să le traduci exact ce am vrut să spun aici colegilor tăi din coaliţie, poate şi domnului preşedinte Iohannis, ca să nu ne mai auzim vorbe că iar vindem Ardealul”, a declarat liderul PSD.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend