Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Iohannis îl atacă dur pe Dragnea

Avatar

Publicat

in

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că informaţiile furnizate cu o zi înainte de Liviu Dragnea şi care l vizează sunt “fake news”, catalogându-l pe acesta „un disperat care progresează”.

Iohannis, atac fără precedent la adresa lui Dragnea, în scandalul VALIZELOR: Acest infractor progresează în domeniul fake news

“Asta se întâmplă când un infractor ajunge în vârful statului, iar acest infractor Dragnea progresează, nu în domeniul statului de drept, ci în domeniul fake news. E ceea ce în ziua de azi se numeşte fake news, înainte de numeau minciuni. Am avut Caragiale, bileţelul roz şi am ajuns în faza cu valizele. Aşa se întâmplă dacă infractorii ajung în vârful statului”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat de valiza reală, cea care a ajuns la Rise Project, preşedintele spune că îi este străină, deşi unii insinuează că ar avea cunoştinţă.

“Nu ştiu ce e cu aceste valize, nu am nicio legătură. Omul (n.r.: Dragnea) este disperat şi are probleme majore şi caută să aducă vorba despre alte lucruri şi aduce manevre de manipulare“, a mai spus preşedintele.

Declaraţiile vin după ce, cu o zi în urmă, preşedintele Liviu Dragnea a mers în Parlament cu două valize, reacţionând în acest mod la ancheta Rise Project ce se bazează pe o valiză cu documente Tel Drum, despre care jurnaliştii spun că a fost găsită de un sătean din Teleorman.

Într-o valiză, liderul PSD a adus gogoşi, iar în a doua se aflau acte, cum ar fi ordonanţa de clasare a unui dosar ce-l viza pe Klaus Iohannis, semnată de Cristian Lazăr, dar şi informări cu privire la cauzele penale clasate în care a fost implicat preşedintele.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Circulație cu transbordare a trenurilor în zona autostrăzii Sebeș – Turda

Avatar

Publicat

in

De

Compania CFR SA informează că, în zilele de 02 – 03 decembrie și 07 – 08 decembrie, circulația trenurilor pe distanțele Teiuș – Coșlariu și Teiuș – Pod Mureș (în direcția Blaj) se va desfășura în condiții speciale, prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto, în intervalul orar 11:40 – 15:40.

În zilele de 02 – 03 decembrie 2020 și 07 – 08 decembrie 2020, S.C. Aktor S.A va executa lucrări de amplasare a grinzilor pe pasajul rutier superior, aferent nodului rutier din zona stației Teius, parte a tronsonului de autostrada Sebeș – Turda, lucrări care necesită închiderea totală a circulației feroviare pe distanțele Teiuș – Coșlariu și Teiuș – Pod Mureș (în direcția Blaj), între orele 11:40 – 15:40, potrivit mediafax.ro.

Citește și: BREAKING – Ludovic Orban: E posibil să fie redus numărul de angajați în sectorul public .

Aktor, constructorul care va desfășura lucrările sus-menționate, va asigura transbordare cu mijloace auto a călătorilor din următoarele trenuri:

• IR 1745 (care va circula ca tren IR 12745) – transbordare pe distanța Copșa Mică – Teiuș. Călătorii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădirii de la Teius. Autobuzele vor mai opri în spatele stației Blaj pentru debarcare/îmbarcare călători, conform orarului de mers al trenului 1745.

• IR 1746 (care va circula ca tren IR 12746) – transbordare pe distanța Teiuș – Copșa Mică. Pasagerii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădiri de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri în spatele stației Blaj pentru debarcare/îmbarcare călători, conform orarului de mers al trenului 1745.

• Regio 3511 (care va circula ca tren R 12325) – transbordare pe distanța Blaj – Teiuș. Călătorii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădiri de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri pe traseul rutier pentru îmbarcare/debarcare călători din Hm Crăciunel și PO Cistei (preluarea calatorilor se va face din stațiile de autobuz, aferente celor două localități), conform orarului de mers al trenului 3511.

• Regio 3514 (care va circula ca tren R 12326) – transbordare pe distanta Teiuș – Blaj. Călătorii vor fi preluați de pe platforma din spatele clădirii stației și vor fi debarcați pe platforma din spatele clădiri de la Teiuș. Autobuzele vor mai opri pe traseul rutier pentru îmbarcare/debarcare călători din Hm Crăciunel și PO Cistei (preluarea călătorilor se va face din stațiile de autobuz, aferente celor două localități), conform orarului de mers al trenului 3511.

Autobuzele pentru transbordare vor fi inscripționate „Cursă specială CFR” și vor fi însoțite de personalul CFR Călători Brașov, care va supraveghea și operațiunile de îmbarcare din parcurs. De asemenea, pasagerii vor fi dirijați în stațiile de îmbarcare și debarcare auto de către personalul SRCF Brașov, care va urmări și supraveghea operațiunile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în stațiile Copșa Mică, Blaj și Teiuș, iar în situația în care intervin întârzieri în circulația autobuzelor pentru transbordare, personalul SRCF Brașov va asigura coordonarea traficul feroviar, în funcție de ora de sosire a autobuzelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Arma folosită pentru uciderea savantului iranian a fost produsă în Israel

Avatar

Publicat

in

De

Televiziunea iraniană în limba engleză Press TV a anunţat luni că arma folosită în uciderea unui proeminent om de ştiinţă iranian săptămâna trecută era produsă în Israel, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

“Arma colectată la locul actului terorist (unde Mohsen Fakhrizadeh a fost asasinat) poartă sigla şi specificaţiile industriei militare israeliene”, a declarat o sursă nenominalizată pentru Press TV.

Vorbind înaintea anunţului Press TV, ministrul informaţiilor israeliene Eli Cohen a declarat luni postului de radio 103 FM că el nu ştie cine este responsabil.

Fakhrizadeh, care avea un profil public puţin cunoscut în Iran dar a fost numit de Israel ca jucător principal în ceea ce afirmă că este încercarea Iranului de a obţine arme nucleare, a fost ucis vineri când pe o autostradă lângă Teheran asupra maşinii sale a fost trasă o serie de gloanţe.

Funeraliile lui Fakhrizadeh au început luni în Iran într-un cimitir la nord de Teheran, a relatat televiziunea de stat, în timp ce ministrul apărării a promis că Republica Islamică va riposta pentru uciderea savantului.

Citește și: Cascada Niagara, luminată în culorile drapelului românesc pe 1 decembrie

Conducătorii religioşi şi militari iranieni au dat vina pe vechiul duşman al Iranului, Israelul, pentru uciderea lui Fakhrizadeh, apărând ameninţarea unei noi confruntări cu Occidentul şi Israelul în săptămânile rămase din preşedinţia lui Donald Trump.

Cu toate acestea, conducătorii iranieni sunt conştienţi de dificultăţile militare şi politice în atacarea Israelului. Un astfel de atac ar complica de asemenea orice efort al preşedintelui ales al SUA Joe Biden de a reînvia detensionarea cu Teheranul după ce el îşi preia funcţia pe 20 ianuarie, notează Reuters.

Tensiunile au crescut între Teheran şi Washington din 2018, când Trump a ieşit din acordul nuclear semnat în 2015 de Iran şi şase puteri şi a reimpus sancţiuni ce au afectat economia iraniană.

Ca retorsiune, Teheranul a încălcat treptat acordul de limitare a programului său nuclear. Biden a declarat că va reîntoarce Statele Unite în acord dacă Iranul reîncepe să-l respecte.

Teheranul a negat întotdeauna că încearcă să obţină arme nucleare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend