Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Învins recent de Ludovic Orban, un deputat lansează un atac dur la adresa liderului PNL

Publicat

in

Deputatul PNL Cristian Băcanu a precizat, referitor la câştigarea alegerilor interne la PNL Bucureşti de către Ciprian Ciucu, susţinut de Florin Cîţu că după această victorie „a devenit foarte clar care este trendul, mai multe organizaţii vor anunţa în viitorul apropiat că intră în echipa câştigătoare”. El a mai spus că strategia de campanie a lui Orban a fost să îi sune pe delegaţi şi să le spună să o voteze pe Violeta Alexandru, pentru el şi că liderul liberalilor a minţit atunci când a susţinut că nu are obiceiul să îşi susţină direct favoriţii în alegeri, când la sectoarele 2 şi 5 a precizar clar în discursurile sale pe cine susţine.

În urmă cu trei săptămâni au avut loc alegeri la PNL Sector 5, iar omul susținut de Ludovic Orban, Dan Meran, a câștigat în fața lui Cristian Băcanu, om susținut de Florin Cîțu.

„Câteva concluzii după alegerile de ieri din PNL Bucureşti:

1. Ludovic Orban a pierdut Capitala. Strategia de campanie a lui Ludovic a fost să îi sune pe delegaţi, spunându-le «o votaţi pe Violeta pentru mine». Prin urmare, şi-a asumat direct rezultatul alegerilor. De altfel, Ludovic a mers alături de Violeta prin toate filialele de sector timp de aproape o lună iar ieri, în discurs, a arătat expres că o susţine;

2. Ludovic Orban nu a spus adevărul ieri când a afirmat că nu are obiceiul să îşi susţină direct favoriţii în alegeri. Ştiu sigur că la sector 2 şi la sector 5 a spus în discursuri pe cine preferă. Singura explicaţie constă în faptul că team Orban simte că pierde şi, acum, luptă cu orice ultimă resursă pentru fiecare redută;

3. Bucureştiul nu mai este o organizaţie controlată de Ludovic. Organizaţiile care au mers alături de Violeta nu au reuşit să obţină niciun membru în Biroul Municipal. Sectoarele 3 şi 5 au pierdut pe linie;

4. Florin Cîţu şi Ciprian Ciucu au înregistrat o victorie pe deplin meritată într-o organizaţie unde, acum 4-5 luni, actualul preşedinte părea invincibil. Cuvântul cheie este «părea»;

5. După victoria de ieri, când a devenit foarte clar care este trendul, mai multe organizaţii vor anunţa în viitorul apropiat că intră în #echipacâştigătoare;

6. Majoritatea membrilor PNL Bucureşti i-au ales pe Ciprian şi pe Florin iar victoria de ieri este mult mai importantă decât pare. Din acest moment, tot mai mulţi membri PNL au înţeles că începând cu 25 septembrie Florin Cîţu va fi viitorul preşedinte al PNL”, a scris Cristian Băcanu, duminică pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ludovic Orban comentează restricţiile impuse în contextul pandemiei: Era imposibilă oprirea desfăşurării Congresului PNL

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Luddovic Orban a afirmat sâmbătă, întrebat în legătură cu respectarea restricţiilor sanitare la Congresul PNL, că era imposibilă oprirea desfăşurării evenimentului, anunță news.ro.

“Este imposibil de oprit derularea congresului, pentru că toate procedurile prealabile congresului au fost îndeplinite şi era foarte dificil. În cel mai rău caz s-ar fi ţinut în aer liber dacă nu s-ar fi îndeplinit condiţiile la Romexpo”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă se pot respecta condiţiile de distanţare în cadrul congresului, liderul PNL a răspuns: “O să purtăm toţi mască, toţi suntem vaccinaţi sau avem un test PCR sau test rapid făcut. Practic, toată lumea are certificatul verde, nimeni nu intră în sală fără certificatul verde şi în conformitate cu normele există o capacitate de peste 10.000, iar numărul de delegaţi este de 5.000”.

Orban a explicat şi de ce nu putea fi organizat un congres online.

“Nu era posibil, chiar şi modificările statutare pe care le vom adopta astăzi care permit în situaţii excepţionale organizarea de foruri statutare prin sistem online, ele nu se pot organiza în cazul acelor foruri statutare la care se votează secret, pentru că nu există un sistem foarte clar de organizare a secretului votului”, a afirmat Ludovic Orban.

El a precizat că în ultima săptămână a vorbit cu 1.800 de delegaţi la congres.

“Numai în ultima săptămână am vorbit cu aproximativ 1.800 de delegaţi personal, dar de-a lungul campaniei am vorbit cu fiecare delegat în parte de cel puţin o dată, dacă nu de două, trei ori, de patru, de cinci ori şi chiar de zece ori”, a declarat preşedintele PNL.

Întrebat pe câte voturi se va baza la congres, Orban a răspuns: “Pe cât mai multe”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Iulian Bulai, mesaj pentru liberali înaintea Congresului: De voi depinde dacă refacem împreună guvernarea, sau dacă refaceţi USL

Publicat

in

De

Deputatul USR PLUS Iulian Bulai a transmis, vineri seară, un mesaj liberalilor înaintea Congresului în care le spune că de ei depinde dacă vor reface guvernarea cu USR PLUS sau USL, anunță news.ro.

”Urez succes colegilor şi colegelor de la PNL. Mâine este o zi mare pentru voi şi pentru ţară. De voi depinde dacă refacem împreună guvernarea, sau dacă refaceţi USL. Este nevoie de un PNL stabil, unit şi puternic pentru o guvernare credibilă de dreapta”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Iulian Bulai.

Acesta a adăugat că o ţară întreagă este cu ochii pe liberali.

”Sper ca persoana care câştigă să unească partidul şi să fie orientat spre reforme! Pe care să le facem împreună”, a mai transmis Bulai.

Liberalii îşi aleg sâmbătă preşedintele.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend