Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Investitorii străini critică Guvernul pentru ordonanța pe energie, nemulțumiți că trebuie să plătească mai multe impozite

Publicat

in

Consiliul Investitorilor Străini (FIC), care reuneşte companiile cu capital străin din România, a criticat Executivul pentru adoptarea OUG 186/2022 care cuprinde măsurile din domeniul energiei. Reprezentanţii FIC susţin că nu a existat suficientă consultare cu mediul de afacceri, înaintea aprobării actului normativ care nu a ţinut cont de cadrul legislativ existent care deja avea prevăzute măsuri pentru consumatorii vulnerabili, impozite asupra veniturilor suplimentare, contribuţii pentru fondul dedicat tranziţiei energetice, dar şi plafonarea preţurilor din domeniul energiei.

NATIONAL

Humanitarian aid consisting of food, medical devices, bedding approved for Syria

Publicat

in

The meeting of the National Committee for Emergency Situations (CNSU) called on Monday by Prime Minister Nicolae Ciuca approved the release of humanitarian aid intended for the Syrian population affected by the major earthquake produced on February 6 in Gaziantep – Turkey.

According to the CNSU decision, the aid will be granted based on the request for humanitarian assistance initiated by the Syrian Arab Republic, through the European Civil Protection Mechanism.

Citeste mai mult

NATIONAL

Motivele din spatele demisiei șefului ANAF, Lucian Heiuș / PSD dă prima ‘lovitură’ înainte de schimbarea Guvernului

Publicat

in

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, și-a înaintat cererea de demisie pe data de 29 mai 2023. Acesta a anunțat că renunță la funcția de președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, însă conducerea acestei instituții „a fost o onoare”. Un motiv pentru demisia timpurie a șefului ANAF ar putea fi startul rotativei guvernamentală, chiar dacă nu a început la nivel de miniștri.

Lucian Heiuș a fost numit pe 5 mai 2022 la conducerea ANAF, din poziţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, fiind susținut de PNL. Premierul Ciucă i-a cerut atunci lui Heiuș creşterea nivelului de colectare a taxelor la buget. În contextul rotativei guvernamentale, nu este exclus ca premierul Nicolae Ciucă să-i fi cerut lui Lucian Heiuș să facă un pas în spate pentru a proteja PNL de atacurile PSD-ului cu privire la „gaura de la buget” și să ceară ca ANAF-ul să fie condus tot de un liberal, dacă Ministerul Finanțelor rămâne la PSD. În condițiile în care PSD refuză oferta propusă de PNL, atunci nu este exclus ca actualul vicepreședinte, Nicoleta Cârciumaru, să fie viitorul președinte ANAF.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend