Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Investițiile Philip Morris din România contribuie semnificativ la dezvoltarea socio-economică a țării. Impact total estimat în anul 2020: 4,4 miliarde RON

Publicat

in

Philip Morris International (PMI) și Strategic Thinking Group au făcut public studiul „Impactul economic al Philip Morris International în România – Contribuția Philip Morris International la crearea de valoare și dezvoltarea durabilă în România”. Studiul a analizat evoluția principalilor indicatori aferenți activității companiei la nivelul perioadei 2016-2020.

  • În 2020, Philip Morris International este al doilea cel mai mare jucător de pe piața FMCG din România.
  • Compania a avut o cifră de afaceri 3,43 de miliarde RON.
  • Impactul total al activității economice desfășurate (impact direct, indirect și indus) a fost estimat la valoarea de 4,4 de miliarde RON.
  • Activitatea economică a companiei reprezintă echivalentul a 0,42% din PIB-ul României.
  • Vânzările de produse PMI pe piața din România au generat accize în valoare de 1,9 miliarde RON și TVA în cuantum de 0,6 miliarde RON.

Philip Morris International operează în România prin două entități: Philip Morris Trading SRL și Philip Morris România SRL. Conform studiului realizat de Strategic Thinking Group, în 2020, compania a fost al doilea cel mai mare jucător de pe piața bunurilor de larg consum (FMCG) din România și un contribuabil important la bugetul de stat. Vânzările de produse Philip Morris pe piața din România au generat accize în valoare de 1,9 miliarde RON și TVA în cuantum de 0,6 miliarde RON. Sumele virate de companie la bugetul de stat, cu titlu de taxe și impozite, reprezintă echivalentul a 1,7% din încasările fiscale totale ale guvernului în anul 2020. Accizele plătite de PMI în România reprezintă 13% din veniturile bugetare din accizele pe tutun în 2020.

Impactul activității economice desfășurate de PMI în România este remarcabil. Dacă ne raportăm doar la anul 2020, impactul economic total al companiei estimat la 4,4 miliarde RON. Aceasta face ca PMI să fie al doilea cel mai mare jucător de pe piața FMCG din România. Investițiile de aproape 500 de milioane USD realizate în perioada 2017-2021 au făcut posibile aceste rezultate. Pe parcursul acestor ani, am transformat fabrica din Otopeni într-o unitate de producție de ultimă generației pentru consumabilele pentru IQOS și alte produse fără fum. Astăzi, peste 90% din producția fabricii PMI din Otopeni este exportată în peste 50 de țări de pe cinci continente. Și nu ne oprim aici! Investim alte 100 de milioane de dolari până la finalul anului 2023.” – Daniel Cuevas, Managing Director, Philip Morris România

„Ca să vă faceți o idee despre ce înseamnă 4,4 miliarde RON, impactul economic total estimat al companiei, această sumă ar putea acoperi dezvoltarea rețelei de metrou în București și Cluj, estimată la aproximativ 600 de milioane de euro. Am fost și vom rămâne un partener de încredere al statului român în ceea ce privește colectarea accizelor și plata impozitelor. În 2020, PMI a colectat și plătit statului peste 2,5 miliarde RON, taxe care susțin buna funcționare a economiei și a societății românești.” Dragoș Bucurenci, Director External Affairs, Philip Morris România

În ceea ce privește numărul de locuri de muncă create de companie în România,  în perioada 2016-2021, numărul angajaților a crescut de la 858 la 1.178 – o rată anuală de creștere de 7%. Procentul este foarte important în contextul în care sectorul industrial în țara noastră înregistrează un declin de 1%. Per ansamblu, efectul total produs de companie pe piața forței de muncă, inclusiv efectele indirecte și induse, este mult mai mare. Compania generează, astfel, un nivel total estimat de 2.945 de locuri de muncă în 2020.

Un aspect calitativ important, referitor la contribuția companiei la economia locală, este reprezentat de salariile medii plătite angajaților săi, situate la un nivel ridicat, cu mult peste media națională. În 2020, salariul mediu brut în cadrul celor două companii era de 1,7 ori mai mare decât salariul mediu brut pe economie. Femeile câștigă cu 13% mai mult decât bărbații, invers față de situația la nivel național, în care femeile au salarii cu 2% mai mici decât bărbații. În plus, o parte importantă din angajații companiei sunt tineri, 19% dintre aceștia au 30 de ani sau chiar mai puțin, raportat la media națională de 15%.

Analiza include și informații referitoare la impactul fabricii Philip Morris România din Otopeni asupra mediului. Compania și-a stabilit obiectivul ca fabrica sa să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2024 și a făcut pași importanți în acest sens.

  • Ponderea energiilor regenerabile utilizate în procesul de fabricație a atins 36% în 2020, de la 0% în 2016.
  • Niciun deșeu generat de activitățile de producție din fabrica din Otopeni nu ajunge la groapa de gunoi.
  • 70% din deșeuri sunt reciclate extern, iar 30% sunt utilizate pentru producția de energie.
  • Fabrica din Otopeni are două stații de tratare a apelor uzate.
  • În 2020, fabrica a primit certificarea în conformitate cu standardul internațional Alliance for Water Stewardship, versiunea 2.0, care atestă conformitatea cu cele mai înalte standarde de utilizare sustenabilă a apei.

„Impactul valorii adăugate a PMI în economia României a fost estimat printr-o procedură standard, care vizează cuantificarea a trei tipuri de cheltuieli efectuate de companie. Impactul direct, în primul rând, care include salariile, impozitele plătite la bugetul statului și profiturile generate. Impactul indirect care estimează efectele apărute pe lanțul de furnizori al PMI, ca rezultat al activităților companiei. Și, nu în ultimul rând, efectul indus, care cuantifică impactul mai larg în economie, determinat de cheltuirea salariilor, atât de către angajații PMI, cât și de către salariații companiilor din lanțul de  furnizori în alte sectoare economice, cum ar fi comerțul sau serviciile.” – Laurian Lungu, macroeconomist

Studiul „Impactul economic al Philip Morris International în România – Contribuția Philip Morris International la crearea de valoare și dezvoltarea durabilă în Români” realizat de Strategic Thinking Group este disponibil aici.

content-image

Philip Morris International: Construim un viitor fără fum

Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care  și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină. Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum, inclusiv produse care încălzesc tutunul (heat-not-burn), produse cu nicotină pentru uz oral sau produse cu vapori cu conținut de nicotină, care sunt vândute pe piețele din afara SUA. Din 2008, PMI a investit peste 9 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață.

În 1993, Philip Morris International a înființat prima filială în România, iar în 1997 a demarat construcția unei fabrici de țigarete în Otopeni. Fabrica a fost finalizată la începutul anilor 2000. În urma unei investiții de aproape 500 de milioane USD, demarată în 2017, în fabrică a început producția consumabilelor pentru IQOS, sistemul de încălzire a tutunului dezvoltat de PMI. Recent, a început să fabrice și consumabile pentru dispozitivele IQOS ILUMA  și lil SOLID 2.0, produs de compania KT&G din Coreea de Sud și introdus de IQOS. Producția fabricii din Otopeni este destinată atât pieței din România, cât și exportului în 54 de alte țări de pe 5 continente.

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea unei versiuni a dispozitivului IQOS dezvoltat de PMI, Platforma 1, și a consumabilelor aferente ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a determinat că o decizie de expunere modificată este oportună pentru promovarea sănătății publice.

În 31 martie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 71 de piețe. PMI estimează că aproximativ 12,7 milioane de adulți din întreaga lume, cu excepția Rusiei și Ucrainei, au trecut deja la IQOS și au renunțat la fumat.

Cu o bază solidă și o expertiză semnificativă în științele vieții, în februarie 2021, PMI și-a anunțat ambiția de a se extinde în domeniile wellness și de îngrijire a sănătății și de a oferi produse și soluții inovatoare care urmăresc să răspundă nevoilor pacienților și consumatorilor. Pentru mai multe informații puteți vizita www.pmi.com  și www.pmiscience.com.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

DB Schenker în România: connect 4.0, platforma proprie de ofertare în timp real, ne oferă avantaje competitive unice pe piața românească

Publicat

in

De

​DB Schenker, lider în furnizarea serviciilor de logistică și transport, a dezvoltat propria platformă digitală de ofertare, rezervare și monitorizare în timp real a transporturilor de marfă: connect 4.0. Din toamna anului precedent, și clienții din România pot accesa serviciile pe care platforma le pune la dispoziție pentru transporturile rutiere în regim de grupaj și aeriene – connect 4 land, respectiv connect 4 air.

DB Schenker în RomâniaFoto: DB Schenker

Citește mai mult și comentează pe Startupcafe.ro

Articol susținut de DB Schenker

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Marcel Ciolacu dă atacul la Nicolae Ciucă: comuniștii din SUA și Franța vor plafonare. PSD a venit cu soluția corectă/Video

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că această compensare cu 50 de bani a prețului la motorină nu este o soluție pe termen lung. Ciolacu le-a transmis liberalilor că soluția plafonării a fost gândită inclusiv de ”comuniștii” din SUA și Franța, dar că aceștia își permit să adopte soluții gândite și de către PSD.

”Suntem într-o dinamică și am văzut că în 6 luni de zile au fost trei pachete. Am văzut ieri, la summit-ul G7 că au venit comuniștii din SUA și Franța cu o plafonare a prețului la carburant, dar probabil că acești comuniști au voie

Această abordare de la summit-ul G7 ne arată că, și de această dată, PSD a venit cu soluția corectă.

Avem și realitate: avem cel mai mic preț din Europa, după Ungaria, acolo unde prețul este plafonat (…) Am avut discuții la Bruxelles și se caută soluții unitare la nivelul UE, pentru că abordarea individuală a fiecărei țări va genera concurență neloială.

Eu rămân la părerea că dacă se intră iarăși într-o zonă puțin predictibilă va trebui să luăm în considerare plafonarea”, a spus Marcel Ciolacu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend