Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Investiții importante în aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Avatar

Publicat

in

Spitalul Județean de Urgență Pitești a reprezentat, în ultima perioadă, o prioritate pentru dezvoltarea sistemului de sănătate la nivelul județului.

În acest fel, au fost realizate numeroase investiții în echipamente medicale și dotări materiale, după cum urmează:

Publicitate
  • în prezent, Secția de Gatstroenterologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești este în plin proces de extindere și modernizare. Astfel, în acest moment, sunt în derulare investiții privind dotarea secției cu două săli de endoscopie, amenajarea unui laborator care să deservească Unității de Primiri Urgențe, precum și a unui laborator de endoscopie terapeutică.
  • microscop ultraperformant, la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Noul aparat medical este folosit în chirurgia otologică și microchirurgia laringiană
  • Compartimentul de Sterilizare din cadrul Blocului Operator al Spitalului Județean de Urgență Pitești a fost dotat, la finele anului 2019, cu un autoclav de mare capacitate. Noul aparat de sterilizare era extrem de necesar în condițiile în care cele două aparate existente sunt vechi de peste 20 de ani.
  • La Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Pitești, s-au făcut investiții importante în echipamente medicale în ultimii trei ani. Secția a fost dotată cu paturi de terapie intensivă, monitoare, ventilatoare, trei defibrilatoare și un ecograf. De asemenea, s-au făcut investiții și la nivelul Blocului Operator, toate cele 10 săli de operație fiind dotate cu aparate de anestezie. 
  • – Bronhoscop de ultimă generație, la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Cu ajutorul noului aparat, poate fi depistat cancerul pulmonar în stadiu incipient.
  • – Aparatură medicală nouă la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești.
  • – Laser performant pentru eliminarea pietrelor la rinichi, la Spitalul Județean de Urgență Pitești. Procedura este minim invazivă și nu este dureroasă, așa cum prevede metoda clasică. Bolnavii scapă astfel de intervențiile chirurgicale, putând beneficia de un tratament care presupune o recuperare mai ușoară și mai rapidă.
  • aparat modern pentru stabilirea alcoolemiei, la Serviciul de Medicină Legală Argeș .

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Argeșul, fruntaș la COVID: 98 cazuri noi și 6 decese, în doar 24 de ore!

Avatar

Publicat

in

De

Potrivit ultimei informări oficiale a Grupului de Comunicare Strategică și a Prefecturii Argeș, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate, dintre care 98 sunt din județul Argeș. Până astăzi, 5 august 2020, la nivelul țării noastre un număr de 2.521 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat iar în județul Argeș s-au înregistrat 6 noi decese în ultimele 24 de ore.

La nivel de Argeș, reprezentanții Instituției Prefectului Argeș informează că situația epidemiologică din județ, conform datelor DSP, se prezintă după cum urmează:

Publicitate

-persoane aflate în carantină: 0;
-persoane aflate în izolare (anchetă epidemiologică): 658;
-persoane externate la cerere: 448;
-persoane internate în spital: 561;
-persoane vindecate: 1153;
-persoane diagnosticate pozitiv: 3705;
-persoane decedate: 137.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Manu promite: NU VOI CANDIDA LA ȘEFIA CJ ARGEȘ !

Avatar

Publicat

in

De

Prezent, astăzi , la conferinta de presă a CJ Argeș, preşedintele Dan Manu a ținut să anunțe, sub forma unei promisiuni, că nu va candida pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. Chestionat de jurnaliști, Dan Manu a recunoscut că a fost ofertat de mai multe partide, dar a decis să rămână un simplu social-democrat. Nu ne-a spus si care e prețul sau ce va primi in schimbul acestei intrari de moment in anonimat !

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend