Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Investiție majoră la Zalău: autoritățile construiesc un bazin de înot didactic în valoare de 12 milioane de lei

Avatar

Publicat

in

Primul bazin de înot didactic din Zalău va fi realizat în municipiu de Compania Naţională de Investiţii (CNI), indicatorii tehnico-economici ai investiţiei de circa 12 milioane de lei fiind recent aprobaţi de Guvern, potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode, relatează Agerpres.

Citește și: Întreaga flotă de avioane Boeing 747 va fi retrasă din circulație, ca urmare a efectelor generate de coronavirus

“Pentru că zălăuanii trebuie să cunoască adevărul, vreau să fac cunoscut faptul că un nou proiect de dezvoltare locală a primit undă verde de la actualul Guvern! Mai precis, este vorba aprobarea indicatorilor tehnico economici şi introducerea la finanţare a proiectului privind construirea unui Bazin de înot didactic în municipiul Zalău (strada Făgetului, cartierul Dumbrava Nord), obiectiv derulat prin Compania Naţionala de Investiţii. În perioada imediat următoare, se va demara procedura de achiziţie publică în vederea contractării lucrărilor de proiectare si execuţie a acestui obiectiv. Construcţia se adresează uzului didactic, cu posibilă utilizare publică în perioada de timp din afara orarului şcolar. Bazinul de înot este proiectat astfel încât să respecte normele europene şi naţionale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educaţional”, precizează Lucian Bode, vineri, într-o postare pe contul său de Facebook.

Potrivit ministrului, bazinul va avea o adâncime variabilă între 1,20 şi 1,80 m, o dimensiune de 25 x 12,5 m, şi o capacitatea de 65 de persoane, construcţia fiind proiectată pentru a fi utilizată simultan de două clase de elevi, împreună cu profesori şi personalul de întreţinere.

“De asemenea, elevii care vor folosi acest bazin de înot vor avea acces la două vestiare, diferenţiate pe sexe, prevăzute cu dotări moderne, duşuri şi grupuri sanitare, iar profesorii vor avea propriul vestiar. Totodată, în clădirea care adăposteşte bazinul de înot se va regăsi şi un cabinet de prim ajutor. Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 12 milioane de lei, iar durata estimată de realizare este de 12 luni”, adaugă Lucian Bode.

Precizările ministrului Transporturilor vin în contextul în care conducerea primăriei Zalău a adresat Guvernului, recent, o scrisoare publică în care reclamă lipsa sprijinului pentru unele proiecte de dezvoltare locală, printre care şi bazinul de înot menţionat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Ce se întâmplă cu dosarele de pensie ale românilor: Raluca Turcan – ‘Ne-am propus, pentru următorii ani, o investiție ce depășește 200 milioane de euro pentru digitalizare’

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat că pentru următorii ani se va face o investiție ce depășește 200 milioane de euro în domeniul digitalizării și acest lucru va ajuta la ”consolidarea capacității instituționale de a gestiona procesele de evaluare și, ulterior, de recalculare a celor 5 milioane de dosare de pensii, multe dintre acestea fiind și acum în format ”dosar cu șină”.

”Ar fi greu să ne imaginăm viața noastră fără tehnologie și digitalizare, mai ales după un an în care criza sanitară ne-a forțat să regândim modul în care muncim și relaționăm, dar și accesul la serviciile publice, la educație sau sănătate. Conferința ”Women in Data Science” organizată în România de Asociația 360 cu sprijinul Universității Stanford, la care am participat astăzi, a adus în prim plan preocupările din spațiul public în ceea ce privește digitalizarea în România și m-am bucurat să constat că specialiști, decidenți și reprezentanți ai societății civile avem în comun acest obiectiv.

➡️ Ca ministru al Muncii și Protecției Sociale, sunt extrem de interesată de orice inițiativă care poate face munca oamenilor mai eficientă, dar și de orice demers care conduce la inovare și dezvoltare, la creșterea calității vieților noastre.
➡️ Din acest punct de vedere, pandemia ne-a adus un plus important: progresele pe care le-am făcut în digitalizare au fost mai însemnate și mai rapide decât toate rezultatele ultimilor 30 de ani la un loc.
🙌 Pentru digitalizarea Ministerului Muncii și a instituțiilor din subordine ne-am propus, pentru următorii ani, o investiție ce depășește 200 milioane de euro. Vom finanța, prin PNRR:
🔵 HUB-ul de Servicii Sociale (servicii on-line pentru solicitarea și plata beneficiilor sociale);
🔵 Digitalizarea ANOFM și ANPIS, precum și a agențiilor județene din subordinea acestor instituții;
🔵 Digitalizarea CNPP și consolidarea capacității instituționale de a gestiona procesele de evaluare și, ulterior, de recalculare a celor 5 milioane de dosare de pensii, multe dintre acestea fiind și acum în format ”dosar cu șină”.
✅ Tehnologia ne pune la dispoziție un volum fabulos de informații și date, dacă știm să utilizăm inteligent potențialul pe care aceasta îl are. Avem nevoie de specialiști în acest domeniu nou – experți accesare și evaluare date – o nouă profesie pe piața muncii din România, care are nevoie de reglementare. Ne propunem ca, împreună cu cele trei universități care deja pregătesc astfel de specialiști (Universitatea Tehnică București, ASE București, și Universitatea Tehnică Iași) să stabilim standardele profesionale corespunzătoare noii ocupații, cu atât mai mult cu cât există o mare cerere pe piața muncii pentru acest tip de profesioniști”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Blake Griffin, aproape de un transfer la Brooklyn Nets

Avatar

Publicat

in

De

Baschetbalistul Blake Griffin, lăsat liber de contract de clubul Detroit Pistons, vineri, este pe punctul de a se angaja cu Brooklyn Nets, una dintre pretendentele la titlu în actualul sezon al NBA, a anunţat, duminică, presa americană, citată de AFP, potrivit Agerpres.

“Agent liber, Blake Griffin s-a pus de acord cu Nets pentru restul sezonului”, a afirmat ESPN, citându-l pe agentul său, Sam Goldfeder.

Citește și: VIDEO ‘LECȚIA’ de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj – Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

Griffin, în vârstă de 31 de ani, de şase ori selecţionat pentru All-Star Game, se va alătura la Nets celebrului “Big 3” compus din Kevin Durant, James Harden şi Kyrie Irving, care a încheiat prima parte a sezonului regulat cu nouă victorii în ultimele zece meciuri, ocupând locul 2 în Conferinţa de Est.

Venit în 2017 la Detroit, Griffin a avut medii de 24,5 puncte şi 5,4 pase decisive în al doilea său sezon. Dar o serie de accidentări l-au ţinut departe de teren o perioadă mai lungă în 2018.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend