Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Inventivitate maximă la furturile de motorină din camioane: Combustibil furat în mers din furtunul de retur

Avatar

Publicat

in

 „La autoturismele fără sisteme de supraveghere prin GPS, furturile de carburanţi rămân, în general, la metoda clasică, prin care –plătind cu cardul de combustibil primit de angajat de la firma- benzina sau motorina umplu de fapt rezervorul maşinii soţiei sau a soţului. Sunt însă şi multe cazuri în care şoferii <<mai sociabili>> <<se împrietenesc>> cu unii angajaţi ai benzinăriilor, devin complici cu aceştia şi le lasă cardul de combustibil spre folosire ilicită: la persoanele care plătesc cash şi nu solicită bon fiscal, angajatul benzinăriei păstrează banii şi achită cu cardul; apoi împarte banii cu posesorul cardului de combustibil”, a arătat Adrian Dinu, director general SAS Grup, liderul pieţei sistemelor de supraveghere a flotelor auto prin GPS.

În ceea ce priveşte camioanele şi utilajele- inventivitatea furturilor a trecut la <<nivelul superior>>, întrucât <<căile bătătorite>> ies din calcul dacă există implementat un sistem de monitorizare prin GPS care are funcţionalităţi de citire a nivelului din rezervor. Unii şoferi conectează un furtun la returul de combustibil din injectoare, care apoi distribuie motorina pe de o parte înapoi în rezervor –unde trebuie de fapt să ajungă-, iar pe de altă parte în vasul pentru lichid de parbriz, pe care l-au golit în prealabil. “În regim de funcţionare a motorului unui camion, în vas se strâng cca 5l de motorină la fiecare 30-60 de minute. Şoferii respectivi scot carburantul din vasul de lichid pentru parbriz şi îşi umplu canistrele, iar când termină tura, înainte de a preda maşina, refac circuitul normal…”, a precizat Adrian Dinu. Astfel de furturi pot fi depistate ori în flagrant, ori prin compararea citirii consumului de la calculatorul de bord cu consumul real la injectoare, cu ajutorul unui senzor.
Sondele şi dispozitivele de citire a parametrilor din calculatorul de bord (care fac parte din sistemele de monitorizare prin GPS) sunt arareori vandalizate de către soferi- doar 15% dintre acestea sunt distruse şi trebuie înlocuite; oricum, sistemul semnalează distrugerea unui echipament de pe un autoturism sau camion. „Referitor la kilometrii efectuaţi în interes personal, şoferii înţeleg că sistemul de monitorizare e un fel de <<Big Brother>>, iar managementul îi poate poate verifica cu uşurinţă; în ceea ce priveşte furtul de combustibil însă, aceştia încă mai considera- în mod gresit- că sistemul poate fi păcălit…”, a arătat Adrian Dinu.
Din ultimele statistici realizate de către S.A.S Grup reiese că, după ce angajaţii află de implementarea unei soluţii de monitorizare a flotelor, la camioane furturile scad cu minim 10%; scăderile şi mai mari apar după ce managementul firmei îi prezintă şoferului rapoartele furnizate de sistem din care reiese clar furtul.
La autoturisme, după implementarea soluţiilor de monitorizare, câştigurile firmelor sunt şi mai mari întrucât se adaugă economiile realizate prin reducerea condusului agresiv (cca 10%) şi eliminarea kilometrilor efectuaţi de angajaţi în interes personal (cel puţin încă 10%). “Companiile multinaţionale sunt cele mai drastice atunci când constată furturi şi de obicei îi concediază pe şoferii care încalcă legea; firmele mici sunt <<mai blânde>>: întâi îi penalizează şi, dacă recidivează, abia atunci îi dau afară”, a precizat Adrian Dinu. De altfel, rapoartele de consum de combustibili şi cele privind kilometrii în interes personal sunt cele mai solicitate de către companii, alături de fişa de activitate zilnică (FAZ) şi foaia de parcurs.

Publicitate

 

 

Despre S.A.S Grup
Compania S.A.S GRUP, constituită în 2002, are ca obiect de activitate productia, dezvoltarea şi implementarea sistemelor integrate de supraveghere şi urmărire autovehicule prin satelit, atat hardware cat si software, fiind unicul producator integrat de solutii GPS din Romania. În urmă cu 10 ani, S.A.S GRUP a introdus pe piaţa românescă sistemul profesional de urmărire şi supraveghere din satelit a flotelor auto prin intermediul unei soluţii AVL- Automatic Vehicle Location (în România soluţia AVL este mai cunoscutǎ sub numele de “sistem GPS”).
Compania S.A.S GRUP este lider pe piaţa sistemelor profesionale de localizare vehicule prin AVL. Peste 850 de companii utilizează tehnologia AVL (sistem GPS) – S.A.S Grup, fiind active peste 15.000 de unităţi GPS.
Datele furnizate de echipamentele GPS sunt transferate cu ajutorul soluţiilor de transfer de date Orange, cu tehnologie de ultimă oră, performanţe remarcabile şi largă acoperire.
S.A.S Grup a dezvoltat in 2011 un sistem integrat de routare şi raportare a abaterilor faţă de traseele planificate/ precalculate ale unei flote auto. Sistemul de routare permite automatizarea distribuţiei sau livrărilor, precum şi stabilirea rutelor de parcurs optime de către vehiculele din flota auto; ulterior, soluţia S.A.S GRUP evidenţiază în timp real abaterile faţă de rutele programate.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

ACTUAL

Violeta Alexandru vine cu noi vești! Ce se întâmplă cu pensiile începând cu 1 septembrie

Avatar

Publicat

in

De

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat luni că pensiile vor creşte de la 1 septembrie, fără a preciza însă şi procentul de majorare.

Vezi și:Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Publicitate

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Nelu Tătaru: Haideţi să nu dăm cu piciorul la ce s-a trăit în acest luni şi să confundăm această libertate cu lipsa oricăror precauţii

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru este de părere că încrederea românilor în autorităţi nu a scăzut neapărat, ci a crescut încrederea românilor în faptul că sunt puternici, iar coronavirusul nu se poate atinge de ei

„Nu neapărat că a scăzut încrederea în autorităţi. A crescut încrederea în faptul că suntem puternici, de noi nu se poate prinde nicio boală. Atunci cred că bravăm un pic. Am înţeles – după şase luni de zile simţim nevoia de libertate, dar menţionam în martie-aprilie că anul aceşta va fi un altfel de Paşte, un altfel de 1 mai, vor fi altfel de Rusalii, iar vacanţa de vară va fi o altfel de vacanţă, după cum şi anul şcolar a fost un altfel de an şcolar, economia a fost la fel, o altfel de economie. Haideţi să nu dăm cu piciorul la ce s-a trăit în acest luni şi să confundăm această libertate cu lipsa oricăror precauţii”, a afirmat Nelu Tătaru luni la Digi 24.

Publicitate

Ministrul Sănătăţii a precizat că o influenţă au avut-o şi opiniile potrivit cărora virusul nu există.

„Cred că faptul că au existat şi anumite curente negaţioniste, bagatelizarea a tot ceea ce s-a întâmplat în primele luni, faptul că economic am scăzut tocmai în contextul stării de urgenţă nu se întâmplă doar la noi. Toate ţările lumii au înregistrat un recul. Dacă era doar o epidemie în România, puteam spune – da, ia uite ceilalţi cum se descurcă. Nu, în acest moment noi suntem faţă de noi un pic cam subiectivi, pe când alţii sunt vis-a-vis de noi obiectivi. Dacă avem anumite restricţii impuse de celelalte ţări, ar trebui să ne dea de gândit”, a completat Tătaru.

El a mai spus că România îşi poate reveni, însă e important ca toată lumea să respecte regulile de protecţie.

„Este un context pe care trebuie să îl gestionăm foarte bine. Este un moment pandemic pe care îl putem controla şi ne putem reveni. A fost un moment destul de greu cel al lipsei pârghiilor cadrului juridic. Haideţi în acest moment în care le avem pe toate, să respectăm toată lumea şi să ajungem într-o săptămână jumătate, două, la o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta şi să ne putem gândi la un început de an şcolar şi universitar la normal şi să avem şi alegeri”, a conchis Tătaru.

Vezi și:Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend