Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ÎNTREBĂRI FĂRĂ RĂSPUNS: cât a încasat efectiv statul din amenzile impuse românilor? Ping-pong între Finanțe și Interne

Avatar

Publicat

in

Nici Ministerul Finanțelor Publice, care are în subordine și ANAF, nici Ministerul Afacerilor Interne nu au răspuns la întrebările cu privire la sumele efectiv încasate până în prezent de stat de la cetățenii amendați pentru încălcarea restricțiilor de deplasare impuse prin ordonanțele militare emise în cursul stării de urgență declarate pentru frânarea răspândirii pandemiei COVID-19.

România este o veritabilă campioană mondială la amenzile acordate. Un material Profit.ro despre faptul că poliția a acordat 200.000 de amenzi în valoare de 400 milioane lei, iar acestea exced unele capitole de încasări bugetare a făcut înconjurul lumii, fiind preluată de instituții importante de media la nivel internațional.

1. Care a fost suma efectiv încasată, în perioada 24.03.2020 – 22.04.2020, din amenzi dispuse pentru încălcarea dispozițiilor privind restricționarea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei pe perioada stării de urgență prevăzute de Ordonanța militară nr. 3/24.03.2020, inclusiv a dispozițiilor privind obligativitatea prezentării declarației pe proprie răspundere sau a legitimației de serviciu/adeverinței de la angajator în cazul excepțiilor la regula generală a interzicerii deplasărilor?

2. Care a fost numărul persoanelor sancționate contravențional în baza dispozițiilor legale citate, în intervalul menționat, care au achitat amenzile primite?

3. În cazul câtor persoane sancționate contravențional în baza dispozițiilor legale citate, în intervalul menționat, a fost dispusă executarea silită și pentru ce sumă totală?

4. Care este numărul persoanelor sancționate contravențional în baza dispozițiilor legale citate, în intervalul menționat, care au contestat în instanțele de judecată amenzile primite?

Informările zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică conțin însă doar informații despre numărul de persoane sancționate contravențional pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației și despre valoarea amenzilor dictate, nu și despre încasările efective din aceste amenzi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Accident în Argeș – fetiță de 13 ani lovită de o mașină ! Dosar penal pentru șofer

Avatar

Publicat

in

De

In urma cu putin timp, un accident rutier in care victima a fost o fetiță de 13 ani, a avut loc in comuna Rătești din județul Argeș. Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din Formațiunii Rutiere Topoloveni s-a stabilit că o femeie de 27 de ani, din Rătești, care conducea un autoturism pe DJ 702G, din direcția satului Pătuleni către Căteasca, ar fi accidentat ușor o fată de 13 ani, din Rătești, care se deplasa pe partea carosabilă. (posibil traversare neregulamentară, aspect ce va fi stabilit în urma cercetărilor). Minora a fost transportată la spital, conștientă.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Specialiștii vin cu noi recomandări pentru persoanele care s-au vaccinat anti-COVID-19. Ce trebuie să facă

Avatar

Publicat

in

De

În contextul campaniilor de vaccinare anti-COVID-19 care se derulează în aproape toate țările lumii, specialiștii oferă și sfaturi utile pentru ca oamenii să știe ce au de făcut după ce au fost vaccinați.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) recomandă, pe site-ul său, ca cei care resimt durere sau disconfort după vaccin să discute cu medicul curant despre administrarea unui medicament fără prescripţie medicală, cum ar fi ibuprofen sau paracetamol.

De asemenea, pentru a reduce durerea şi disconfortul la locul administrării, poate fi aplicat un prosop curat, rece şi umed peste zonă. Este indicată folosirea sau efectuarea de exerciţii cu braţul.

Pentru a reduce disconfortul cauzat de febră, se recomandă consumul de lichide suficiente şi îmbrăcăminte lejeră.

Se impune apelarea medicului dacă roşeaţa sau sensibilitatea la locul administrării vaccinului creşte după 24 de ore şi dacă reacţiile adverse nu par să dispară după câteva zile.

De asemenea, Serviciul federal rus pentru supravegherea în domeniul protecţiei drepturilor consumatorilor Rospotrebnadzor recomandă ca cei cărora le-a fost administrat vaccinul să nu se expună la frig şi nici să se supraîncălzească, să evite stresul şi consumul de produse la care ştiu că au alergie, relatează TASS.

Academicianul Viktor Tutelian, consultant nutriţionist pe lângă Ministerul Sănătăţii rus, atenţionează să se evite timp de trei zile umezirea locului în care a fost injectat vaccinul, precum şi băile publice şi saunele. De asemenea, tot atâta timp ar trebui evitate activităţile fizice susţinute şi sportul.

Totodată, persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 ar trebui să acorde atenţie necesarului de vitamina D în organismul lor şi, dacă e nevoie, să elimine această deficienţă. Totodată, li se recomandă să consume alimente cu un conţinut ridicat de proteine. ‘Vaccinul se administrează pentru a stimula producerea de anticorpi specifici, iar anticorpii sunt structuri proteice. De aceea este mare nevoie de proteine, adică ouă, carne, peşte. Este important ca acestea să nu lipsească din alimentaţia zilnică’, explică Viktor Tutelian.

Întrucât alcoolul poate reduce sensibil imunitatea şi astfel poate face ca vaccinarea să fie ineficientă sau lipsită de sens, celor care se vaccinează li se recomandă să renunţe la consumul de băuturi alcoolice timp de trei zile după vaccinare.

Femeile şi tinerele sunt sfătuite să amâne cu două-trei luni după vaccin planificarea unei sarcini sau efectuarea unei ecografii. Sarcina este un factor de risc în cazul infectării cu SARS-CoV-2, conform experţilor ruşi. Sunt expuse unui risc ridicat în special femeile cu comorbidităţi.

Cu toate acestea, Ministerul Sănătăţii din Rusia – la fel ca instituţiile din domeniul sănătăţii din alte ţări – subliniază că riscurile în cazul vaccinării sunt mult mai mici decât posibilele consecinţe ale infectării cu SARS-CoV-2.

Citește și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend