Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Între două lumi, cartea jurnalistei Suleika Jaouadse găsește în librării

Publicat

in

Cartea jurnalistei americane Suleika Jaouad, “Între două lumi. Amintiri dintr-o viaţă suspendată”, apărută la editura Humanitas, este disponibilă în librăriile din toată ţara.

Considerat unul dintre cele mai bune volume de memorii apărute anul acesta, “Între două lumi” vorbeşte despre confruntarea cu necunoscutul şi cu durerea. Când viaţa ta atârnă de un fir de aţă, perspectiva asupra fericirii se schimbă pentru totdeauna. Când te întorci din lumea umbrelor, să fii fericit înseamnă să te bucuri de fiecare clipă.

“Între două lumi” de Suleika Jaouad, tradusă de Ines Simionescu, Anca Lăcătuş şi Andreea Niţă, este cartea de memorii a acestei toamne la Humanitas, la preţul de 47 de lei, informează News.ro.

“O carte uluitoare, scrisă impecabil, pe care ţi-e imposibil s-o laşi din mână” – Publishers Weekly

“O poveste scrisă cu măiestrie, care te emoţionează şi te marchează. Observaţiile lui Suleika Jaouad de­spre sine, despre comuniunea cu cei din jur, despre incertitudinea viitorului pot rezona cu oricare dintre noi, fie că ne-am confruntat cu un astfel de diagnostic sau nu”, notează The Washington Post.

Suleika Jaouad s-a născut la New York dintr-un tată tunisian şi o mamă elveţiană. A urmat studii muzicale la Juilliard, şi-a obţinut licenţa cu brio la Princeton University şi a absolvit masteratul în literatură la Bennington College. La 22 de ani s-a mutat la Paris din dorinţa de a deveni corespondent de război. Visurile i-au fost însă curmate de un diagnostic necruţător: leucemie. Au urmat patru ani de tratamente pe patul de spital, despre care Suleika Jaouad a scris o serie de articole pentru New York Times intitulată “Life, Interrupted”, distinsă cu Premiul Emmy.

Articolele ei au mai fost publicate în The New York Times Magazine, The Atlantic, The Guardian, Vogue, Paris Review, Los Angeles Times, Glamour şi pe site-ul NPR.

“Între două lumi. Amintiri dintr-o viaţă suspendată” a apărut în Statele Unite în primăvara acestui an bucurându-se de un succes impresionant. Discursul ei TED a fost unul dintre cele mai populare în 2019, înregistrând aproape 5 milioane de vizualiză

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Echipa lui Florin Andone a suferit un eşec dur pentru în LaLiga: Cadiz – Atletico Madrid, scor 1-4

Publicat

in

De

Formaţia Cadiz, la care este legitimat Florin Andone, a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 4-1, de echipa Atletico Madrid, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Spaniei.

Învingătorii au marcat prin Lemar ’56, Griezmann ’70, Correa ’76 şi Cunha ’86. Pentru Cadiz a înscris Lozano ’86.

Florin Andone a fost rezervă la Cadiz.

Alte rezultate din LaLiga:

Betis – Levante 3-1 (Juanmi ’54, ’63, ’78 / Mustafi ‘7)

Espanol Barcelona – Real Sociedad 1-0 (Herrera ’77)

Partida Real Madrid – FC Sevilla are loc tot duminică, iar confruntarea Osasuna – Elche este programată luni.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Rafila îl contrează pe medicul care a descoperit varianta Omicron: ‘Nu putem pleca de la această premisă și să lăsăm garda jos. Noi nu am acționat isteric’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a comentat duminică, la Antena3, declarațiile medicului sud-african care a spus despre simptomele variantei Omicron că sunt „neobișnuite, dar ușoare”. „Peste două, trei săptămâni vom afla cât de periculoasă este noua variantă”, a spus medicul Rafila.

„Oboseala extremă nu este un simptom foarte ușor. Varianta a fost identificată pe 24 noiembrie, deci de foarte puțin timp. (…) Noi vorbim despre o variantă de preocupare, care este importantă din trei puncte de vedere: fie se transmite foarte repede, fie produce simptome diferite față de variantele anterioare, fie anticorpii pe care îi avem după o infecție anterioară sau după vaccinare nu mai neutralizează. Din cele trei noi cunoaștem doar una, faptul că se transmite foarte repede. Atât cunoaștem. Mai mult nu cunoaștem și o să aflăm peste două, trei săptămâni dacă anticorpii pe care îi avem după vaccinare sau după boală sunt sau nu sunt neutralizați față de această variantă și când o să fie un număr suficient de cazuri, pentru că vorbim despre vreo 200 de cazuri, o să putem să avem un răspuns. Eu înțeleg și are dreptate dintr-un punct de vedere dna doctor. În general, cu cât avansează în timp o tulpină virală de multe ori scade patogenitatea. Asta ar fi vestea bună, dar nu putem pleca de la această premisă și să lăsăm garda jos. Noi nu am acționat isteric, am reacționat rapid, așa cum ne-a recomandat Centrul European de Control al Bolilor. Singurul lucru care s-a întâmplat a fost carantinarea pasagerilor care vin din Africa”, a spus Alexandru Rafila.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend