Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

„Interimarii” de la Câmpulung dau dovadă de nesimţire când câmpulungenii sunt ameninţaţi de puştii cu tupeu pentru un loc de parcare

Avatar

Publicat

in

Scandaluri între vecini, ameninţări, etc., etc., toate din cauza neputinţei autorităţilor locale câmpulungene de a rezolva odată pentru totdeauna problema parcărilor din municipiu. Cine a vrut, şi avut, şi-a făcut garaj, după care a reuşit concesionarea sau închirierea terenului, în timp ce ceilalţi câmpulungeni fără „de garaje” mai au puţin şi îşi pot face parcare în balcon sau poate, de ce nu?, în faţa primăriei.
Numai că, unii dintre posesorii de autoturisme de la bloc, certaţi cu elementarul bun simţ (mai ales dacă au „bolizi” gen AUDI, BMW sau Mercedes, maşini de fiţe aduse de pe afară), în lipsa unei reglementări legale, privind parcarea printre blocuri, au părerea că sunt stăpâni nu numai pe şosele, dar şi pe spaţiile unde şi-ar putea parca „bolizii”.
Doamne Fereşte! de vreun incident de genul „Mi-ai luat locul de parcare!” că, astfel de şmecheraşi de cartier, deja purced la ameninţări destul de colorate, fapt pentru care sunt greu de reprodus în scris fără a face o ediţie de ziar care să fie distribuită în ţiplă şi cu menţiunea „ediţie interzisă celor sub 18 ani sau cu probleme de sănătate!”. De cele mai multe ori aceşti puşti uită că stau de vorbă cu persoane de vârsta părinţilor lor sau că nu tot ceea ce este legal se poate rezolva cu …euro sau cu vreun unchi cu funcţie.
Şi cum spuneam şi la început, toate pornesc de la neputinţa aleşilor câmpulungenilor de a găsi soluţii pentru rezolvarea problemei parcărilor, printr-o Hotărâre de Consiliu Local care să vină în sprijinul proprietarilor de autoturisme ce locuiesc la bloc şi care ar putea, pe lângă impozitul auto, să mai plătească o taxă pentru închirierea sau concesionarea unui loc de parcare. Însă, primăria Câmpulung este mult prea ocupată să cheltuiască banii publici pe lucrări de anvergură unde este ceva mai greu să se facă un calcul pe unde se mai pierd, fiind destul de simplu să rezolve situaţia amenajării de parcări prin SPADPP.
Ne întrebăm dacă este nevoie ca vecinii să-şi dea reciproc şi-n cap, pentru un loc de parcare, pentru ca primăria să intervină pentru a rezolva problema? Căci, le spunem noi: „De la ameninţare până la violenţa fizică e doar un pas!”. 20150814_112734
Poate nu ar fi nevoie de intervenţia unei Hotărâri de Consiliu Local care să reglementeze acest lucru, ce ar mai stoarce din buzunarele plătitorilor de taxe şi impozite nişte bani, dacă şi unii câmpulungeni ar înţelege să se respecte reciproc. Un lucru destul de rar întâlnit la nivel de Câmpulung, dar lege nescrisă în marile oraşe.
Şi ca să mai şi exemplificăm începutul acestui material, nu puţine sunt cazurile în care vecinii supăraţi că li s-a luat locul de parcare „gherăie intrusul”, taie cauciucuri ori se lasă cu scandal. Şi totul din vina autorităţilor locale ce dau dovadă de totală nesimţire când vine vorba de rezolvat unele dintre problemele comunităţii. Prin legi clare, cei fără “şapte ani de-acasă” ar fi astfel obligaţi să-şi respecte semenii, dacă nu din bun simţ, măcar din teamă.
Dar de ce să tot consumăm resurse pentru a scrie nişte lucruri la care edilii interimari ai Câmpulungului au un singur răspuns: „Şi unde să facem locuri de parcare pentru atâtea maşini?!”.

Fotografia este una reprezentativă pentru modul în care se parcheză la bloc în lipsa locurilor de parcare special amenjate.

Publicitate

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

ACTUAL

Magistrații de la Tribunalul București au respins cererea lui Liviu Dragnea de dizolvare a PSD, dar decizia nu este definitivă

Avatar

Publicat

in

De

Magistrații de la Tribunalul București au respins, luni, cererea fostului președinte al PSD Liviu Dragnea de dizolvare a partidului. 

Tribunalul Bucureşti a decis să respingă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar a acceptat sesizarea Curţii Constituţionale.

„Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

Publicitate

Instanţa a mai stabilit respingerea capătului de cerere vizând dizolvarea PSD ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală.

“Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se mai arată în decizia instanţei.

Liviu Dragnea a depus anul trecut o cerere de dizolvare a PSD, partidul al cărui preşedinte a fost până în momentul condamnării la închisoare, informează news.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

ACTUAL

Tăriceanu: ‘Cuplul de comici vestiți ai ecranului Klaus și Ludovic au inaugurat un tren care va fi funcțional doar din 12 decembrie’

Avatar

Publicat

in

De

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat critici dure la adresa lui Klaus Iohannis și a lui Ludovic Orban , după inaugurarea de formă a liniei feroviare ce leagă Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Acesta afirmă că linia de transport va fi funcțională din 12 decembrie.

”Penibilul nu mai are limite. După ce au inaugurat o magistrală de metrou care se va închide după alegerile locale pentru a se face ultimele retușuri, azi cuplul de comici vestiți ai ecranului Klaus și Ludovic au inaugurat linia de tren care ajunge la Otopeni, tren care va fi, de fapt, funcțional doar din 12 decembrie!

Dar cum alegerile bat la ușă, totul le este permis, chiar și istoria poate fi falsificată pentru câteva voturi. De fapt, la ce să ne așteptăm de la Iohannis care voia să aniverseze 30 de ani de la Revoluția Română în mai, ca să-l aranjeze în campania prezidențială?!

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend