Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Întâlnire DECISIVĂ pentru Paști: Florin Cîțu și Raed Arafat negociază cu reprezentanții cultelor religioase

Publicat

in

Premierul Florin Cîțu are o întâlnire decisivă cu reprezentanții cultelor religioase oficial recunoscute în România, joi, la ora 11!

La discuțiile la care vor participa și oficiali de la Secretariatul de Stat pentru Culte se va decide procedura pentru Paștele romano-catolic și protestant care va avea loc pe 4 aprilie.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

La negocieri vor participa și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, consilierul prezidențial Sergiu Nistor – Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale din cadrul Administrației Prezidențiale, Secretarul General al Guvernului, Horațiu Gorun, și Secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Deciziile care se vor lua joi vor fi valabile doar pentru sărbătorile creștinilor romano-catolici și protestanți. Pentru restul creștinilor, care sărbătoresc Paștile pe 2 mai, inclusiv ortodocșii, vor urma alte discuții.

Citește și: Primele restricții în Capitală! Se aplică de mâine! .

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat slalomul uriaş de la Soelden

Publicat

in

De

Americanca Mikaela Shiffrin a câştigat sâmbătă slalomul uriaş de la Soelden, prima cursă din acest sezon în Cupa Mondială feminină de schi alpin, ea fiind urmată pe podium de elveţianca Lara Gut-Behrami şi slovaca Petra Vlhova, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Cronometrată în 2 min 07 sec 22/100, Mikaela Shiffrin a devansat-o cu 14/100 pe Lara Gut-Behrami şi cu 1 sec 30/100 pe Petra Vlhova, reuşind a 70-a sa victorie în circuitul mondial la doar 26 de ani. Doar suedezul Ingemar Stenmark şi compatrioata sa Lindsey Vonn au mai multe victorii.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE – Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

Ea nu mai câştigase un slalom uriaş din decembrie 2020, când s-a impus la Courchevel.

Shiffrin impresionează după două sezoane mai slabe, marcate de moartea subită a tatălui său la începutul lui 2020 şi pandemia de Covid-19.

Vlhova, deţinătoarea ultimului mare glob de cristal, a limitat pagubele după o primă manşă dezamăgitoare, încheiată cu al şaptelea timp.

Gut-Behrami, câştigătoarea marelui glob în 2016 şi din nou în luptă până la capăt pentru clasamentul general în sezonul trecut, confirmă ca va trebui contat pe ea şi în acest an. Elveţianca a fost doar la a doua clasare pe podium la slalom uriaş după grava sa accidentare la genunchiul stâng din 2017.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Acțiune de amploare a carabinierilor: Site-urile care vând medicamente anti-COVID au fost luate la țintă

Publicat

in

De

42 de site-uri au fost blocate în Italia, după ce au făcut publicitate sau au vândut ilegal diferite tipuri de medicamente, inclusiv împotriva COVID-19, transmite Mediafax.

Pe lângă o serie de medicamente care pot fi vândute pe bază de reţetă doar în farmacii, carabinierii au identificat şi oferta spre vânzare de medicamente care conţin ingrediente active supuse unor restricţii speciale de utilizare. Mai exact, conţin indicaţii specifice de utilizare clinică sau experimentală pentru tratarea COVID-19.

Pe 35 din cele 42 de site-uri s-a vândut ivermectina, un pesticid folosit în domeniul veterinar şi pentru care EMA, în martie 2021, a recomandat să nu se folosească pentru prevenirea sau tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru antibioticul azitromicina şi colchicina antiinflamatoare, utilizate pentru ameliorarea durerii din crizele acute de gută, pentru care Aifa, în aprilie 2020, a autorizat un studiu pentru unicul studiu clinic în tratamentul COVID-19.

Printre produsele prezentate pe site-urile ascunse, pe lângă medicamentele care conţin substanţe dopante precum clenbuterolul, furosemidul, testosteronul şi somatropina, se numără şi produsele pe bază de indometacin, un antiinflamator utilizat în tratamentul bolilor degenerative ale articulaţiilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend