Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Întâlnire decisivă între Dragnea și Andronescu: se pregătește EXCLUDEREA din partid.!Telefoanele s-au ÎNROȘIT

Avatar

Publicat

in

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, într-o scrisoare deschisă adresată partidului, demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și schimbarea Guvernului Dăncilă. Ceea ce a izbucnit acum în public este rezultatul unui război mai vechi între Liviu Dragnea și Ecaterina Andronescu.

Totul a început în momentul în care a fost schimbat Guvernul Tudose. În cele câteva zile până la numirea Vioricăi Dăncilă, în PSD s-a dat startul unei campanii interne, iar Ecaterina Andronescu și-a căutat susținere pentru funcția de premier. Deși avea asigurate o serie de voturi, în Comitextul Executiv ce a urmat, Dragnea a răsturnat situația și a impus-o pe Dăncilă.

Andronescu a făcut un pas în spate, cu promisiunea lui Dragnea că va fi ministru al Educației. La formarea Cabinetului, Andronescu a fost ”sărită” din schemă și, mai mult decât atât, a fost schimbată din funcția de președinte al Comisiei de Educație din Senat.

De aici a început un război intern pe viață și pe moarte între liderul PSD și Ecaterina Andronescu. Sursele noastre susțin că senatorul a încercat să își atragă de partea sa susținerea mai multor lideri importanți, cu argumentul că Dragnea duce partidul în prăpastie și trebuie schimbat.

La nivel ideologic, liderii PSD au înțeles acest lucru, însă când vine vorba de organizarea unui puci împotriva lui Dragnea lucrurile comportă nuanțe. PSD este împărțit în trei grupări mari, fiecare cu propriile interese și afinități. Marea problemă a Ecaterinei Andronescu a fost că nu poate armoniza relația dintre cele trei tabere.

Sursele noastre arată că în următoarele zile va avea loc o întâlnire între Liviu Dragnea și Ecaterina Andronescu, o întâlnire care nu are șanse prea mari să rezolve ceva. Liviu Dragnea deja a înroșit telefoanele în PSD și le-a cerut liderilor din teritoriu susținere pentru excluderea Ecaterinei Andronescu din PSD, cu argumentul că aceasta este ghidată de Victor Ponta și acționează în interesul lui Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu are susținere în PSD, iar o excludere riscă să scindeze partidul. Sursele noastre arată că majoritatea liderilor ar merge pe o suspendare pentru o perioadă determinată din partid a Ecaterinei Andronescu, pe motiv că aceasta este membru vechi de partid și ar fi un semnal groaznic o execuție rapidă și sumară.

Pe de altă parte, Andronescu nu va demisiona din PSD și va încerca să îi producă lui Dragnea cât mai multe daune, până când liderul PSD nu va mai avea de ales și va proceda la excludere.

Un Comitet Executiv al PSD ar putea avea loc la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Un bărbat puternic înarmat a fost arestat în apropierea Capitoliului

Avatar

Publicat

in

De

Un bărbat puternic înarmat a fost arestat vineri seara la Washington în timp ce încerca să treacă peste unul dintre numeroasele puncte de control de lângă Capitol Hill, unde Joe Biden va depune jurământul în câteva zile, informează AFP preluat de agerpres citând raport al poliţiei americane.

Vezi și: Autorităţile din Norvegia, în ALERTĂ: Vaccinul anti-COVID, considerat prea periculos pentru bătrâni, după 29 de decese suspecte

Wesley Allen Beeler, originar din Virginia, s-a prezentat la un punct de control aflat la mică distanţă de Capitoliu vineri seară.

Poliţia a găsit un pistol încărcat şi peste 500 de cartuşe în posesia individului. A fost arestat pe loc.

Ca reacţie la asaltul violent asupra Capitoliului de către susţinătorii lui Donald Trump pe 6 ianuarie, în Washingtonul au fost adoptate măsuri de protecţie excepţionale, capitala federală semănând acum cu o tabără baricadată cu bariere formate din blocuri de beton şi sârmă ghimpată.

Autorităţile se tem de izbucnirea unor noi violenţe în preajma ceremoniei de depunere a jurământului de către următorul preşedinte al SUA, Joe Biden, pe 20 ianuarie.

De obicei, ceremonia de învestitură reprezintă o ocazie pentru ca sute de mii de americani să se deplaseze în capitală la fiecare patru ani, să cumpere produse special create pentru această ocazie, care poartă efigia preşedintelui, şi să îl urmărească pe acesta de pe esplanada Capitoliului cum depune jurământul.

Anul acesta însă, National Mall, uriaşa esplanadă de la poalele Capitoliului, va fi închisă publicului. Doar persoanele acreditate în mod corespunzător vor putea intra în zona în care patrulează mii de militari.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Vești bune pentru toți tinerii: vor primi mai mulți bani de la companii

Avatar

Publicat

in

De

Începând din 2021 salariul minim brut pe ţară a crescut la 2.300 de lei, astfel cei care vor efecta un un internship vor primi mai mulţi bani, conform legii privind internshipul.

Legea nr. 176/2018 privind internshipul, intrată în vigoare la 18 august 2018, reglrementă indemnizaţia pentru cei care desfăşoară stagii de internship – “Cuantumul indemnizaţiei pentru internship stabilită potrivit alin. (1) este egal cu cel puţin 50% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi se acordă proporţional cu numărul de ore de activitate desfăşurată”, relatează Mediafax.

În momentul de faţă, cum salariul minim brut pe ţară este de 2.300 de lei, astfel indemnizaţia de internship se situează la cel puţin 1.150 de lei brut.

Creşterea salariului minim brut pe ţară este prevăzută de HG nr. 4/2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 40.

Neachitarea de către organizaţia-gazdă a indemnizaţiei pentru internship în condiţiile reglementate de lege se sancţionează cu amendă de la 2.000 la 4.000 de lei.

De asemnea, nerespectarea obligaţiei de a încheia contractul de internship anterior începerii activităţii se sancţionează cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei.

Constatarea contravenţiilor, precum şi aplicarea sancţiunilor se realizează de către: Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin structurile sale teritoriale, pentru anumite contravenţii prevăzute de legea internshipului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend