Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Întâlnire decisivă între Dragnea și Andronescu: se pregătește EXCLUDEREA din partid.!Telefoanele s-au ÎNROȘIT

Avatar

Publicat

in

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, a cerut, într-o scrisoare deschisă adresată partidului, demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și schimbarea Guvernului Dăncilă. Ceea ce a izbucnit acum în public este rezultatul unui război mai vechi între Liviu Dragnea și Ecaterina Andronescu.

Totul a început în momentul în care a fost schimbat Guvernul Tudose. În cele câteva zile până la numirea Vioricăi Dăncilă, în PSD s-a dat startul unei campanii interne, iar Ecaterina Andronescu și-a căutat susținere pentru funcția de premier. Deși avea asigurate o serie de voturi, în Comitextul Executiv ce a urmat, Dragnea a răsturnat situația și a impus-o pe Dăncilă.

Publicitate

Andronescu a făcut un pas în spate, cu promisiunea lui Dragnea că va fi ministru al Educației. La formarea Cabinetului, Andronescu a fost ”sărită” din schemă și, mai mult decât atât, a fost schimbată din funcția de președinte al Comisiei de Educație din Senat.

De aici a început un război intern pe viață și pe moarte între liderul PSD și Ecaterina Andronescu. Sursele noastre susțin că senatorul a încercat să își atragă de partea sa susținerea mai multor lideri importanți, cu argumentul că Dragnea duce partidul în prăpastie și trebuie schimbat.

La nivel ideologic, liderii PSD au înțeles acest lucru, însă când vine vorba de organizarea unui puci împotriva lui Dragnea lucrurile comportă nuanțe. PSD este împărțit în trei grupări mari, fiecare cu propriile interese și afinități. Marea problemă a Ecaterinei Andronescu a fost că nu poate armoniza relația dintre cele trei tabere.

Sursele noastre arată că în următoarele zile va avea loc o întâlnire între Liviu Dragnea și Ecaterina Andronescu, o întâlnire care nu are șanse prea mari să rezolve ceva. Liviu Dragnea deja a înroșit telefoanele în PSD și le-a cerut liderilor din teritoriu susținere pentru excluderea Ecaterinei Andronescu din PSD, cu argumentul că aceasta este ghidată de Victor Ponta și acționează în interesul lui Klaus Iohannis.

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu are susținere în PSD, iar o excludere riscă să scindeze partidul. Sursele noastre arată că majoritatea liderilor ar merge pe o suspendare pentru o perioadă determinată din partid a Ecaterinei Andronescu, pe motiv că aceasta este membru vechi de partid și ar fi un semnal groaznic o execuție rapidă și sumară.

Pe de altă parte, Andronescu nu va demisiona din PSD și va încerca să îi producă lui Dragnea cât mai multe daune, până când liderul PSD nu va mai avea de ales și va proceda la excludere.

Un Comitet Executiv al PSD ar putea avea loc la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate

NATIONAL

Consiliul Naţional al Elevilor trage un mare semnal de alarmă: Peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet

Avatar

Publicat

in

De

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis, duminică, că nu se poate face educaţie online, fără acces la internet, iar peste 800.000 de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet.

”Pe data de 19 septembrie, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis, către inspectoratele şcolare judeţene, o adresă prin care solicită ca toate unităţile de învăţământ să fie conectate la platformele digitale de învăţare, puse la dispoziţie de către Google şi Microsoft, pentru a facilita învăţarea în mediul online a elevilor. Consiliul Naţional al Elevilor atrage atenţia asupra faptului că această măsură este insuficientă, întrucât asigurarea conectării unităţilor de învăţământ preuniversitar la platforme educaţionale nu garantează accesul elevilor la educaţie de calitate, deoarece la momentul de faţă peste 800 de mii de elevi nu au acces la un dispozitiv conectat la internet. Mai mult decât atât, conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, sistemul educaţional din România ar trebui să aibă două platforme proprii de învăţare online: Biblioteca Şcolară Virtuală şi Platforma şcolară de e-learning, însă acestea întârzie să apară, în ciuda faptului că sunt prevăzute în lege”, a transmis, duminică, Consiliul Naţional al Elevilor.

Publicitate

Potrivit elevilor, succesiunea firească a măsurilor pentru garantarea accesului la educaţie este achiziţionarea, în primă fază, a device-urilor conectate la internet, distribuirea acestora către elevii şi cadrele didactice care le solicită, conform Legii 109/2020, şi ulterior conectarea unităţilor de învăţământ la platformele educaţionale.

”Aceste măsuri pot fi realizate concomitent, însă această modalitate de acţiune presupune management eficient din partea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, management care a lipsit cu desăvârşire încă de la începutul epidemiei. Solicităm, aşadar, Ministerului Educaţiei şi Cercetării, atât inventarierea necesarului de dispozitive conectate la internet din teritoriu şi realizarea achiziţiilor publice pentru acestea, în regim de urgenţă, cât şi acordarea de asistenţă autorităţilor publice locale, pentru a putea realiza aceste achiziţii pe cont propriu”, au mai transmis elevii.

Liderul Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, afirmă că ”singura sistematizare care a avut loc de la începutul epidemiei în sistemul de educaţie a fost ignoranţa sistemică de care dă dovadă Ministerul Educaţiei şi Cercetării faţă de nevoile reale ale actorilor din teritoriu”.

”Conectarea unităţilor de învăţământ la platforme de educaţie online este esenţială, însă aceasta este eficientă doar dacă este precedată de asigurarea accesului la internet pentru toţi elevii şi toate cadrele didactice. În caz contrar, reprezintă o altă formă fără fond, aşa cum ne-au obişnuit deja guvernanţii”, a declarat Rareş Voicu.

Potrivit MEC, vineri, 12.953 de unităţi de învăţământ erau în Scenariul 1 (S1), 4.391 în Scenariul 2 (S2) şi 312 de unităţi de învăţământ în Scenariul 3, respectiv ore online.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult

NATIONAL

S-au urcat băute la volan: Mai multe șoferițe au fost prinse de polițiști când conduceau bete

Avatar

Publicat

in

De

Mai multe femei au fost prinse, în noaptea de sâmbătă spre duminică, conducând sub influenţa alcoolului, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Neniscu.

Poliţiştii rutieri din Botoşani au organizat o acţiune pe raza municipiului pentru prevenirea şi combaterea acccidentelor rutiere care au ca principală cauză consumul de băuturi alcoolice, iar cele trei persoane prinse încălcând Codul rutier au fost femei, scrie agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: Schimbări la foc continuu făcute de Klaus Iohannis! (surse)

“Cu ocazia acţiunii au fost constatate şi aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa alcoolului (0,17 şi 0,20 mg/l în aerul expirat) şi, de asemenea, a fost constatată o infracţiune de conducere sub influenţa alcoolului (0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat). Toate abaterile au fost comise de conducători auto de sex feminin”, a afirmat Neniscu.

Comenteaza cu profilul de FB
Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend