Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Întâlnire de gradul zero între Polonia și Ungaria. Viktor Orban și Mateusz Morawiecki joacă tare în negocierile cu UE

Avatar

Publicat

in

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki se va întâlni luni la Varşovia cu omologul său ungar Viktor Orban, a informat un purtător de cuvânt al guvernului, transmite Reuters.

Citește și: Ludovic Orban admite că PNL ar putea pierde premierul

‘Întâlnirea de lucru de astăzi (luni) este destinată, între altele, discutării acţiunilor următoare în contextul negocierilor privind bugetul UE şi al viitorului summit al Consiliului European’, a declarat Piotr Muller pentru agenţia PAP.

Întrevederea a fost anunţată şi de la Budapesta, unde şeful biroului de presă al lui Viktor Orban, Bertalan Havasi, a declarat pentru MTI că şeful guvernului se deplasează în Polonia pentru o întâlnire cu omologul Mateusz Morawiecki.

Cei doi prim-miniştri au confirmat joi, la Budapesta, că ţările lor îşi vor menţine veto-ul asupra bugetului multianual al UE în cazul unei condiţionări a accesării fondurilor europene de evaluări privind situaţia statului de drept.

În cadrul unui vot preliminar la reuniunea reprezentanţilor permanenţi ai statelor UE, Polonia şi Ungaria şi-au pus în aplicare ameninţarea că vor bloca prin veto bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027 (de 1.074 de miliarde de euro) şi planul de redresare ”Next Generation” (de 750 de miliarde de euro), dacă va fi adoptat acordul convenit la începutul lunii între Parlamentul European şi preşedinţia germană a Consiliului UE privind introducerea criteriului condiţionalităţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Germania, raiul traficanților de carne vie: Berlinul este placa turnantă, recunoaște poliția germană

Avatar

Publicat

in

De

Berlinul este o “placă turnantă” a traficanţilor vietnamezi de fiinţe umane, a transmis luni poliţia judiciară germană, care va lansa o acţiune concertată în Europa pentru a lupta împotriva acestei forme de criminalitate, relatează AFP.

Cartierul Lichtenberg din estul capitalei, unde se află cea mai mare piaţă asiatică din Germania, Dong Xuan Center, este în centrul acestui trafic, a declarat Carsten Moritz, şeful departamentului de trafic de fiinţe umane al poliţiei judiciare germane (BKA), citat de postul local de radio rbb, scrie agerpres.ro.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

Victimele, atrase de perspectiva unui loc de muncă bine remunerat în Germania sau în alte state din Europa de Vest, ajung să lucreze la negru “în condiţii abuzive”, pentru a rambursa datoriile acumulate pentru intrarea lor ilegală în această ţară, care pot ajunge până la 20.000 de euro de persoană.

Percheziţiile efectuate de poliţie au permis descoperirea a numeroase victime, inclusiv minori, care lucrau ilegal în saloane de masaj, restaurante sau firme de curăţenie, a adăugat el.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

“O vastă reţea” activă în toată Europa se află în spatele acestui trafic, care generează “sume enorme”, a precizat oficialul.

În martie anul trecut, poliţia germană a arestat şase presupuşi traficanţi vietnamezi suspectaţi că au facilitat venirea în Germania a 155 de compatrioţi.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

Aproximativ 188.000 de descendenţi ai vietnamezilor trăiesc în Germania, conform statisticilor oficiale. În Germania de Vest, majoritatea au ajuns în timpul crizei migratorii ‘Boat People’ din anii ’70, iar în Germania de Est, în cadrul schimburilor între fosta Republică Democrată Germană şi Vietnamul comunist.

La iniţiativa BKA, în acest an va fi lansată în Europa o acţiune concertată pentru a lupta mai eficient împotriva acestui trafic, fiind implicate în special Polonia, Marea Britanie, Olanda, Austria şi Belgia, dar şi Europol, potrivit oficialului citat.

Citește și: Doctorul Monica Pop pune o întrebare-cheie în privința vaccinului anti-Coronavirus: ‘De ce nu se face? E fără nicio pierdere, fără risc, fără niciun cost în plus!’

În 2019, 39 de migranţi vietnamezi au murit, asfixiaţi într-un camion frigorific în Anglia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Sute de obiecte dacice, romane și medievale au fost recuperate de polițiști de pe platformele de licitații

Avatar

Publicat

in

De

Sute de bunuri culturale, cum ar fi monede (dacice, romane şi medievale), fibule, arme, unelte şi podoabe, au fost recuperate de poliţiştii din Alba în cursul anului trecut, unele astfel de artefacte fiind identificate pe platformele unor case de licitaţii, potrivit Agerpres.

Potrivit bilanţului activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, dat luni publicităţii, în dosarele proprii au fost recuperate şi indisponibilizate în 2020 un număr de 317 bunuri culturale care aparţin Patrimoniului Cultural Naţional.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

În majoritate, bunurile au reprezentat artefacte arheologice, respectiv monede (dacice, romane şi medievale), fibule, arme, unelte, podoabe, statuete, vase ceramice, tablouri, din Categoria Tezaur şi Fond.

În urma efectuării de investigaţii a fost identificată o monedă medievală din aur DUCAT, descoperită de un detectorist, aceasta fiind recuperată şi predată Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia.

Citește și: Directivă de ultimă oră a ministrului Lucian Bode! Și-a trimis Corpul de Control la verificări!

“În cadrul acţiunii Pandora V, au fost identificate, pe platformele unor case de licitaţii, 24 bunuri de provenienţă arheologică (monede, podoabe, obiecte de cult), date în urmărire, solicitate prin C.R.I. pentru indisponibilizare, recuperare/repatriere (Germania, Monaco etc)”, potrivit sursei citate.

De asemenea, poliţiştii au confiscat şi două detectoare de metale deţinute ilegal.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend